עבור לתוכן

עזרה בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום

במקור היה מתוכנן להקים רשת של שתי מחשבים שמחשב אחד מחובר למודם וממנו אל המחשב השני מחובר כבל רשת מוצלב וזהו.

עכשיו אני צריך גם לחבר עוד משהו לרשת , אני צריך לחבר טלפון גלובי VOIP .

אני צריך עזרה איך לחבר אותו לרשת בצורה הכי פשוטה וזולה ?

אודה לעוזרים

פורסם

אתה צריך ראוטר ומודם רשת (או אם אתה ב ADSL לקחת מודם רשת, להפוך אותו לראוטר ולחבר אליו switch). ככה יהיה לך חיבור אינטרנט קבוע בלי שום קשר לאחד המחשבים ותוכל לחבר גם מכשירים כמו טלפון VOIP

פורסם
  • מחבר

אני ב ADSL .

איך אני הופך את המודם ל RAUTER ?

פורסם

יש לך כרגע מודם USB(אני מניח) אין אפשרות להפוך אותו ל router . אתה צריך מודם רשת כדי לעשות את זה. בכל מודם זה שונה אתה קודם צריך להחליף מודם ורק אז יהיה אפשר לדעת מה צריך לעשות.

בכל מקרה אם כן זה מודם רשת תגיד איזה ונמשיך משם

פורסם
  • מחבר

יש לי במודם יציאת רשת

אני זוכר את הדגם שלו אבל זה לא המודמים הקטנים הלבנים שמתחברים ב USB

זה מודם שחור שיש לו גם יציאת USB וגם יציאת רשת . לא זוכר את הדגם והמודם לא עליי כרגע.

ועוד שאלה : ADSL דורש חייגן עד כמה שאני יודע איך אני יוצר 2 מחשבים עצמאיים לגישה לאינטרנט + טלפון אינטרנטי ?

תודה על העזרה . :xyxthumbs:

פורסם

אם תתאר לי את המודם אני אולי יבין איזה דגם הוא (נורות, צבע, איפה הנורות .....)

הדרך שזה עובד היא ככה:

המודם אחרי שהופכים אותו לראוטר בעצם הופך להיות זה שמחייג לאינטרנט. אתה מכניס לו שם משתמש וסיסמא, הוא מתחבר לספק שלך ואז פשוט "מחלק" את האינטרנט לכל מכשיר שמחובר אליו, בין אם זה מחשב ובין אם זה טלפון VOIP......

בצעם המחשבים לא מחייגים בכלל רק הראוטר והאינטרנט משותף לכולם

פורסם
  • מחבר

מצאתי סוג ותמונה

הסוג : מדריך - מודם ECI B-FOCuS 270

[attachment deleted by admin]

פורסם

http://www.fresh.co.il/dcforum/Networking/6557.html

קישור למדריך מפורט איך עושים את זה.

אחרי שהפכת את זה לראוטר כל מה שאתה צריך זה switch שבעצם יפצל לך את החיבור היחיד של המודם לכמה חיבורים שונים. אפשר למוצא switch בכל חנות מחשבים וזה אמור לעלות בסביבות 100 שקל

עריכה: שים לב שיש גם מודם שנראה בדיוק אותו דהר אבל הדגם שלו הוא 312. ההבדל הוא שכתובת ה IP שלו שונה (כולל ה subnet) . אם יש לך 312 ה IP הוא 10.0.0.138, ולדעתי חוץ מזה אין שינוי משמעותי

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה .

עכשיו כמה שאלות לפני שאגש לעבודה , לגבי המדריך ?

מהמדריך :

לתזכורת: ב-XP יש להתקין חייגן PPPoE באופן ידני
. אפשר לקבל את השלבים או קישור שמראה את השלבים ?

הגדרת כתובת IP בכרטיס רשת בטווח X.192.168.1
בכל מחשב אני צריך להגדיר IP ? ואם כן מה הטווח של ה X ?
פורסם

אין צורך בחייגן על הווינדוס תתעלם מזה

כדי לגשת למודם את צריך להיות באותה רשת כמוהו. זאת אומרת תגדיר IP 192.168.1.8 לדוגמא, ומסכת רשת משנה של 255.255.255.0, ואז פשוט גולשים למודם שלך בעזרת הדפדפן והכתובת שלו

אם אתה לא בטוח איפה להגדיר IP לכרטיס הרשת: נכנסים ללוח הבקרה, חיבורי רשת ,מאפיינים של כרטיס הרשת הרלוונטי, מאפיינים של TCP/IP ושם אתה מגדיר מה שאמרתי (מסכת רשת משנה = subnet mask)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים