עבור לתוכן

שאלןת בקשר לנתב אלחוטי

Featured Replies

פורסם

מצטער אם זה נשמע טיפה דבילי, אבל אף פעם לא התעסקתי בדברים אלחוטיים :)

יש לי כאן ראוטר אלחוטי ל-4 מחשבים של סוויצ'. יש לו גם ארבעה חיבורי רשת רגילים, כמו בראוטר חוטי. האם הכוונה שניתן להשתמש בו גם כראוטר חוטי וגם כאלחוטי? ואם כן, המספר של החיבורים האלחוטיים והחוטיים ביחד לא יכול לעלות על 4 או על 8?

ודבר אחרון, עד כמה שיודע ההבדל בין ראוטר לסוויצ' הוא שראוטר מעביר את כל המידע הנכנס ברשת לכל המחשבים, וכל מחשב מסנן לעצמו את המידע שמיועד לו, וסוויצ' פשוט מעביר לכל מחשב רק את המידע שמיועד לו. השאלה אם זה נכון, ואם כן, האם זה באמת משנה שזה ראוטר ולא סוויצ'?

פורסם

קודם כל ראוטק (נתב) רק אחראי על מתן IP למחשבים ועל שליחת מידע

הסוויץ(מתג) הוא זה שמעביר לכל מחשב את מה שאמור להשלח רק למחשב הזה

האב (רכזת) זה הרכיב ששולח את כל הנתונים לכל היציאות שלו

רוב הנתבים מגיעים עם מתג מובנה

בקשר לנתב שלך

מדובר על 4 יציאות חוטיות ועוד X חיבורים אלחוטיים

רוב הנתבים האלחוטיים הביתיים מאפשרים לפחות 127 חיבורים אלחוטיים

תביא את הדגם שלך ונראה אם הוא מאפשר יותר

פורסם

ה-DHCP שבנתב אחראי על מתן כתובות IP ע"פ דרישה. ניתן לחבר את אחד מחיבורי ה-LAN של הנתב ל-Switch ע"מ לחבר מחשבים נוספים בכבילה, הם פשוט ימשכו כתובת מה-DHCP. ה-DHCP מחלק את הכתובות גם באלחוט וכמו שנאמר ברוב הנתבים תוכל לחבר לפחות 127 התקנים באלחוט. בכל מקרה, ע"י משחק בהגדרות ה-LAN של הנתב ניתן לקנפג לרוב גם מאגר כתובות גדול יותר וטווחים שונים.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לשניכם :)

אני די מבולבל מכל הקטע של נתב-רכזת-מתג, אני אנסה להבין את זה אח"כ, עכשיו אני פשוט רוצה לפתור כמה דברים.

המצב הנוכחי אצלי עכשיו הוא מודם ALCATEL SpeedTouch 510 שפועל כנתב , והמודם מתקשר לבד לבזק והכל ונשאר מחובר לאיטרנט כל הזמן. המודם מחובר לסוויצ' רגיל (חוטי) של אדימקס. לסוויצ' אין שום יכולות מיוחדות, אין לו ממשק טלנט או WEB, אין לו IP, אין לו כלום, כמו שצריך :) הכל עובד ככה, לכל 3 המחשבים שמחוברים לסוויצ' יש קישור והאינטרנט עובד.

עכשיו, אבא שלי רצה לנסות רשת אלחוטית, כי עם החוטית יש בעיות פיזיות של הכבלים... אז הוא הביא ראוטר אלחוטי של Sweex ושני כרטיסי רשת אלחוטיים של אותה חברה. הכל g. עכשיו, חיברתי את הכרטיסים לשניים מהמחשבים ואת הראוטר האחלוטי במקום הסוויצ' הקיים, וחיברתי אליו (חוטית) את המחשב בו לא התקנתי כרטיס רשת אלחוטי. לנתב הזה יש IP (דיפולט 192.168.123.254)וממשק WEB אחרי כמה משחקים עם ההגדרות (יש לי נסיון בסיסי עם רשת) וחוסר הצלחה הבנתי בעצם שכל הבעיה היא שגם ההמודם וגם הנתב האחלוטי מתפקדים כנתבים. רציתי לבדוק אם אפשר פשוט לבטל את זה, והשנתב האחלוטי ישמש רק כסוויצ' ולא כנתב, רק שלא ממש מצאתי.

עד לכאן זאת הייתה בערך ההקדמה, הנה השאלות, מסודרות :)

1. האם זאת אכן הבעיה? הנתב האלחוטי עושה בעצם מה שהוא לא אמור?

2. האם בתמונות שצירפתי אפשר ע"י אחת האפשרויות לגרום לזה לעבוד? או שבעצם אין לי מה לעשות, רק להחזיר אותו ולבקש סוויצ'? :)

3. בלי קשר לבעיה הספציפית הזאת, ראיתי שבחנויות המכשירים האחלוטיים מחולקים לנתבים ול-Access Points, מה ההבדל?

תודה רבה רבה מראש :)

פורסם

תנסה לחבר הנתב האלחוטי את הכבל מהמודם לאחד מחיבורי הLAN ולא לחיבור WAN

או כמו שאמרת לקנות נקודת גישה ואז היא משמשת כמו מתג שאותו אתה מחבר לאחת היציאות במתג שלך

פורסם
  • מחבר

1. אני אנסה לחבר את המודם לLAN במקום, אני רק רוצה להבין קודם כמה דברים כי זה סיפור להחליף כל פעם חזרה לסוויצ' החוטי אם דברים לא יעבדו.

2. איזו מהאפשרויות לבחור? אני לא רואה אחת של ביטול הנתב (שכחתי לצרף את התמונות בפוסט הקודם. הרי הן :) ).

3. אני רוצה רגע להבין - אם אני רוצה רשת אלחוטית, יש לי בעצם לבחור או נתב כמו שלקחתי, או אקסס פוינט שזה בעצם המקביל האלחוטי לסוויצ' כמו החוטי שיש אצלי?

תודה שוב :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

ברגע שאתה מחבר את המודם לLAN אתה בעצם מבטל את האופציה של שתי רשתות

עדיין תתכן בעיה כי זה עדיין נתב

נקודת גישה זה כמו מתג אלחוטי

קיימת גם האפשרות לבטל את הנתב במודם ואז להשתמש רק בנתב האלחוטי בתור נתב

אבל צריך לבדוק שהוא יודע להתקשר לADSL

פורסם
  • מחבר

מצטער על ריבוי התגובות, אבל נראה לי שאני מתחיל סוף סוף להבין. פשוט בלבל אותי כל המצב משום שחבתי שהנתב האחלוטי הזה פשוט מחליף את הסוויצ' החוטי הקיים, בלי קשר למודם. עכשיו הכל התבהר. אני רוצה לוודא שאלה האפשרויות העומדות בפניי בשביל רשת אלחוטית:

1. לחבר את המודם ADSL שלי לשקע LAN ולא WAN בנתב האחלוטי ולשחק עם ההגדרות איכשהו.

2. לבדוק אם הנתב האחלוטי הזה יכול לתפקד גם כמודם ADSL (ככה זה נראה לפי הסקרינשוטים שצירפתי) וככה אני בעצם לא צריך כלום חוץ ממנו, הוא יתפקד גם כמודם ADSL שמחובר תמיד ובמקום האלקטל וגם כראוטר+סוויצ'.

3. פשוט לקנות ACCESS POINT אלחוטי שיקשר בין המודם למחשבים במקום הסוויצ' החוטי הקיים.

זה נכון מה שכתבתי?

ושוב תודה רבה רבה.

פורסם

האופציות הראשונה והשלישית נכונות

באופציה שניה לא

לא נראה לי שהנתב הזה גם מודם

האופציה הנכונה היא לבטל את האופציה של הנתב במודם שלך

ולחבר את המודם כרגיל לנתב ביציאת UPLOAD

את החיוג לבצע בעזרת הגדרות של הנתב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים