עבור לתוכן

מה עלי לעשות לאחר מעבר מ ADSL להוט ?

Featured Replies

פורסם

כעת אני מחובר ל YES ול ADSL, הקמתי רשת ביתית,

יש לי ראוטר אלחוטי של אדימקס דגם BR-6114WG שמחובר למודם אלקטל.

אני מתנתק מ YES ועובר להוט, ומקבל במקום האלקטל, מודם של הוט.

1. כיצד תעבוד הרשת הביתית שלי לאחר המעבר ?

האם כל מה שאני אמור לעשות הוא להחליף את האלקטל במודם של הוט ?

2. האם המודם של הוט מתחבר עם כבל רשת לראוטר האלחוטי לכניסת ה WAN ?

3. האם אני צריך לשנות משהו בהגדרות של הראוטר ?

4. האם בטוח שהראוטר תומך גם בכבלים ? (פרוקוטול אחר, L2PT, לא ?)

5. האם אני אוכל להמשיך להיות מחובר ללא חייגן ?

תודה !

פורסם

1) אין שום סיבה שהיא תעבוד שונה ממה שהיה לך עד עכשיו,כן אתה מקבל מודם של הכבלים (בד"כ מודם Terayon) ושם אתו במקום המודם שהיה לך.

2) כן.

3) נראה לי רק את הגדרות התקשורת (מספר חיבור, L2TP ושטויות כאלו....פיס אוף קייק).

4) כן,אחלה נתב,יש לי אותו ואני מחובר דרך HOT+נטוויז'ן.

5) הנתב עושה את העבודה,בעיקרון יש חייגן אבל מאחר ואתה משתמש בנתב,אז הוא עושה את כל העבודה (למשל במקרה של התנתקות אז הוא מנסה להתחבר לבד אוטומטי כל כמה שניות).

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה :xyxthumbs:

כלומר שום דבר לא משתנה, אני מחליף בין המודמים, ומקנפג את הראוטר לעבוד עם הפרוטוקול של הכבלים.

1. מה השינוי הנדרש בראוטר ? להכניס את היוזר והסיסמא שלי אצל ספק האינרנט תחת L2PT במקום תחת PPPOE/PPTP ?

2. האם כשהטכנאי של הוט מגיע אני צריך להסתיר את העובדה שיש לי רשת ביתית ?

פורסם

1) בגדול כן

2)אין לך מה לדאוג, זה חוקי ........ ;D

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה "בגדול" ? זה השינוי היחיד והמדוייק שצריך לעשות, לא ?

פורסם

אתה צריך גם להזין את כתובת שרת ה-L2TP של חברת התשתית שלך

שהנתב ידע לאן להיתחבר...את המידע הזה בדרך כלל אפשר למצוא באתר האינטרנט של הספק אינטרנט אם אתה לא מוצא אתה תמיד יכול להיתקשר לתמיכה התכנית למידע

ולא, רשת ביתית זה לא פשע ;)

פורסם

לדפוק את הראש בקיר, עברת מפח זבל לחיריה.

פורסם

אם עברת לכבלים נסה להשיג מהספקית שלך חיבור ללא חייגן. אם תוכל, זו האופציה הכי כדאית לשימוש בתשתית הכבלים. הבעיה שרוב הספקיות לא מחברות אותך בקלות ללא חייגן.

אם נתקעת עם החייגן, נסה להגדיר את הראוטר לעבוד עם שרת ה-L2TP של הספקית שלך. אם אתה חווה בעיות של ניתוקים (החלפת IP תדירה \ Uptime נמוך וכו'), או שהראוטר מתקשה להתחבר מחדש, או לא יודע מה, נסה לעבוד מול שרת ה-PPTP של החברה (לרוב החברות יש). אם יש לך בעיות עם הראוטר מול ה-PPTP...

יש אנשים עם כבלים שמבסוטים עד הגג, אבל לעניות דעתי התשתית הזו פשוט בעייתית בעבודה עם רשתות. אם יהיו בעיות עבודה עם הנתב מול הספקית עם חייגן או ללא, תחזור ונראה מה הולך במקרה הספציפי שלך, לפעמים יש בעיות נוספות בהתחברות. לא תמיד הכבלים ידעו להגיד לך לבצע MAC Cloning או להזין את הדיאנאסים של הכבלים ידנית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים