עבור לתוכן

מתלבט בין כמה דגמי ג'ויסטיקים

Featured Replies

פורסם

התחלתי לשחק ב-MS Flight Simulator ומהר מאוד הבנתי שאין לי מה לעשות שם בלי ג'ויסטיק בסיסי לפחות. בלי לחשוב פעמיים קפצתי לחנות מחשבים וראיתי שם כמה דגמים של Logitech ו-Saitek. בגלל שהתקציב שלי מוגבל ונע בין 200-250 ש"ח נאלצתי לוותר מהר על המערכת היוקרתית הזאת של Saitek וצמצמתי את הבחירה שלי לשתי הג'ויסטיקים האלה:

-Logitech® Attack 3 שעולה בחנות 200 ש"ח

-Logitech® Extreme 3D Pro Twist Handle שעולה 250 ש"ח

כמו כן נתקלתי בג'ויסטיק בסיסי ביותר של Saitek - SAITEK ST90 STICK שעולה 100 ש"ח אם אני לא טועה, אבל נראה לי בסיסי מדי (רק 5 כפתורים לתכנות ובלי ידית Throttle).

שאלתי היא, מה הג'ויסטיק המתאים ביותר לטייס המתחיל? האם עלי לקפוץ על ה-Logitech® Extreme 3D או שאני יכול להסתפק ב-SAITEK ST90 STICK הבסיסי? יש לכם דגמים אחרים להמליץ לי עליהם?

כמו כן, עדיף ג'ויסטיק עם רטט.

תודה מראש :)

פורסם

איזה גנבה, הטויסט עולה 30 דולר בחול

בכל מקרה, אם אתה רציני כמות הכפתורים פחות חשובה, יותר חשובים הצירים, ואני עד היום מצטער שלא קניתי ג'ויסטיק עם ציר Yaw

אז יופי יש לג'וי סטיק 8 כפתורים ות'רוטל אבל בתימרונים חדים ג'וי סטיק בלי Yaw זה פשוט לא זה

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תסביר ותתגים מהו אותו Yaw.

האם הכוונה ל"מוט הילוכים" הזה שמצורץ לג'ויסטיק באותה מערכת יוקרתית של Saitek?

פורסם

קח את הSaitek Cyborg 3D Force. יש לי אחד כזה שתרם למותם הווירטואלי של כמה מאות שחקנים בבאטלפילד, בעזרת המסוק כמובן.

אחלה ג'ויסטיק, טיפה יותר מדי חופש במרכז אבל יש לו מצערת נהדרת.

כמובן שאם יש את הכסף, אז רק Saitek X52 - אלו שמורכבים משתי יחידות, מצערת וסטיק - ראיתי בפנדה.

פורסם

סייטק! וחוצמזה, שמעתי הרבה דברים לא טובים על הלוג'יטקים.

פורסם
  • מחבר

פרט נא, ידידי

ושמישהו יסביר לי מה זה ה-Yaw המדובר?

פורסם

Yaw הוא התנועה הסיבובית של הסטיק - הוא זז בשלושה צירים: קדימה-אחורה, ימינה-שמאלה, וסיבוב ימינה-סיבוב שמאלה.

יש את זה לרוב הג'וייסטיקים המודרניים, אל תקנה אחד בלי זה.

כל השאלה היא לאיזה משחק מדובר. אם זה משהו שאתה הולך לשחק הרבה שעות, אין ספק שהנוחות של ג'וייסטיק עם יחידת מצערת נפרדת מנצחת כאן.

במקומך, לבאטלפילד למשל, לא הייתי משקיע בכזה ג'וייסטיק - אין לו תמיכה בForce Feedback ולרוב המשחקים קצרים בשביל שהנוחות תשנה משהו.

מצד שני, אני משחק הרבה, ובעיקר עם המסוקים, והנוחות הנוספת של יחידת מצערת נפרדת יכולה מאוד להועיל לי, ולכן אולי אקנה כזה בהזדמנות.

הסתכלת כבר באתר של סאייטק? הייתי מביא לינקים, אבל אין לי כוח :sleep:

פורסם
  • מחבר

קצת יקר בשבילי ה-X52 של Saitek, בכל מקרה אני טייס מתחיל ב-MS Flight Simulator. חשבתי על משהו יותר בסיסי.

ד"א, אין דגם כזה Saitek Cyborg 3D Force.

יש Saitek Cyborg Evo Force, ויש Saitek Cyborg 3D Rumble Stick שהוא דגם ישן. לאיזה מבין שניהם התכוונת, והאם יש לאחד מהם את אפשרות ה-Yaw?

פורסם

אם אתה קונה סטיק תקנה בלי רטט. המחיר לא שווה את זה, וסטיק עם רטט אף פעם לא מדוייק. יש לי MS S FORCEFEEDBACK ואני מאוד נהנה איתו ב IL-2.

אבל, לפלייט סימולטור של מיקרוסופט אני לא ממליץ עם רטט. בכל מקרה הסטיק הזה עלה לי 3/4 מהX52 לפניי שנתיים, שככה תבין שהמחיר של הסטיקים הרוטטים ממש לא שווים את הכסף.

אני ממליץ לך ללכת על הדגמים של http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=33_175_176_1138 :THRUSTMASTER

אם אתה מוכן להשקיע שווה לך ללכת על Thrustmaster Top Gun AfterBurner II.

למרות שיש לו ציר נוסף בידית כשליטה על הפדלים, שתדע שיש כפתורים נוספים במצערת ששולטים על זה. (גם בסייטק).

אתה יכול ללכת גם על הדגם הפשוט ביותר שלהם אם אתה מתכוון להחליף.. (יש לו HAT "ומצערת" אם אפשר לקרוא לדבר הזה ככה חחחח, אבל זה עושה את העבודה.)

פורסם

אכן צודק, שלי הוא הCyborg Evo.

אני דווקא קניתי עם רטט, מהסיבה הפשוטה שרק כך ניתן לכוון את התנגדות הג'וייסטיק לתנועה (תחשוב על זה כמו קפיץ). אני לא רוצה ג'וייסטיק שקל מדי

להזיז אותו, אז אני משתמש במנועי הforce feedback בשביל לתת לו התנגדות "פאסיבית" (ניתן לכוון את זה דרך הדרייברים כמובן).

BF2, המשחק היחידי בו אני משתמש בג'וייסטיק, לא תומך ברטט אבל זה לא משנה לי.

הוא לא ג'וייסטיק אולטרה מדוייק, יש לו קצת יותר מדי חופש במרכז כפי שאמרתי, אך הוא מאוד נוח והמצערת שלו מצויינת (אם כי המיקום שלה קצת משונה).

הוא גם היחידי שמתאים לשמאליים, אם אתה נמנה על אותה אוכלוסיה מוקצה.

פורסם
  • מחבר

אז רגע, אתם אומרים שאין לי מה לחפש מ-Logitech?

חברה כזאת איכותית לציוד היקפי, אבל לא לג'ויסטיקים?

פורסם

אפשר להשיג שוב את האפטרברנר 2 בארץ?! :o

הוא נחשב לסטיק ממש ממש מעולה מחברה איכותית, אולי אני אקנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים