עבור לתוכן

ביקורות על Creative Zen Micro

Featured Replies

פורסם

אני יודע לחפש בגוגל אני רק רוצה ביקורת ממישהו שיש לו את הנגן. איך שומעים, איך התפעול שלו וכדומה.

אני מתלבט מה ומתי לקנות כי ברור שהמחירים ירדו אבל אני יותר "דואג" לדגמים יותר טובים שיצאו עוד מעט.

למשל אולי יצא Zen Micro עם מסך צבעוני וכאלה.

ביקורות על iRiver למשל H10 יתקבלו בברכה גם כן. אבל בבקשה רק מי שיש לו את הנגן ביד. לא רוצה לינקים מהאינטרנט.

מה שמושך אותי ל ZEN זה העיצוב. אני אוהב דברים יפים ובזה הוא לוקח את ה iRiver לדעתי כמובן.

דבר נוסף שהבנתי ואני לא בטוח בו זה של ZEN יש עדכון חדש שמאפשר לי להשתמש בו גם בלי התכנה המקורית (כלומר כמו DISK ON KEY).

כמו כן התמיכה של חברה גדולה כמו CREATIVE נראית לי חשובה מאוד.

פורסם

יש ביקורת על המיקרו ועל הH10 מהאתר TGP וזה בעברית (הביקורת שנכתבה על הH10 נכתבה על ידי מישהו שנמצא גם פה בפורום... נראה לי):

http://tgp-il.net/Reviews/ZenMicro.php

http://tgp-il.net/Reviews/iriverh10.php

בקשר למיקרו הצבעוני אז הוא יצא כבר באנגליה במחיר של 220 לישט שזה ממש לא שווה אבל תחכה שיגיע לארהב...

בקשר לעיצוב אני דווקא חושב שהH10 יפה יותר אבל זה עניין של טעם

כל נגני הHג של קריאטיב דורשים תוכנה ואי אפשר סתם להשתמש בהם ככונן נייד... לא כמו H10 אבל עדיין חייב תוכנה

פורסם

לא נכון, אפשר להוריד לנגן גירסה מסויימת שתגרום לכך שלא תצטרך שום תוכנה, ותוכל לשים מה שאתה רוצה, מנסיון :xyxthumbs:

פורסם

כן, אבל למיטב זכרוני בעדכון הזה, אתה צריך לפצל את הדיסק לשתי מחיצות , האחת DATA רגילה שעובדת כ DISK ON KEY בכל מחשב, והנגן לא יכול לנגן מוזיקה משם, ומחיצה שניה שהיא כן צריכה את התוכנה ושם הנגן יכול לנגן את המוזיקה. כל שינוי בין יחסי הגדולים בין 2 המחיצות מצריך פרמוט של הדיסק.

לפחות זה היה פעם ככה, צריך לבדוק אם זה אחרת היום...

פורסם

אני כתבתי את הביקורת על ה-H10...:)

אם יש לך שאלות, הערות על הביקורת אשמח שתרשום אותן.

פורסם

השתמשתי בשני הנגנים המדוברים ולי יש את המיקרו ואני יכול להגיד לך בכול הכנות שאתה יכול ללכת עליו בלב שקט

הממשק שלו כל כך נוח ופשוט שזה אדיר ויש לו את כל הדברים שלH10 יש אז אני חושב שכדאי לך ללכת על המיקרו אתה תהנה ממנו מאוד

אם יש לך שאלות בקשר לנגנים אתה יכול לשאול אותי ואני יענה לך

פורסם

הביקורת על המיקרו נכתבה באפריל, יתכן ומאז השתנו כמה דברים :).

בנוגע לזן מיקרו הצבעוני, נכתבה עליו ידיעה בTGP, וכאמור, הוא אמור לעלות 220 לי"שט (מה שאומר... בסביבות ה1450 ש"ח) , די יקר, בהתחשב בכך שמדובר בח"ול.

פורסם

גם הממשק של ה-H10 לדעתי גאוני.

ואין לזן כל מה שיש ל-H10:

1. מסך צבעוני.

2. עיברית.

חוץ מזה שלאחרונה שמעתי שהבטריה של הזן מאכזבת, כ-7 שעות בממצוע.

ויש גם את בעיית האוזניות המעצבנת.

אם אתה קונה בארץ זה הבדל של 100 ש"ח אולי... 1250 ש"ח בדיסק קלאב אילת, מכשיר אירופאי.

פורסם

מצטער אבל הממשק של הH10 הרבה פחות טוב לדעתי משל המיקרו

ובקשר למסך צבעוני אז אני לא חושב שזה נותן לך משהו מיוחד חוץ מלקחת בטרייה כי בשביל לראות לדוגמא איזה שיר מנוגן המסך נדרש לפעול אפילו כשיש אור בחוץ בניגוד למיקרו

ובקשר לעברית זה תלוי בו אם זה בעיה או לא

אבל עוד פעם בקשר לממשק אי אפשר בכלל להשוות בין הממשקים כי המיקרו אוכל אותו בלי מלח

דוגמא קטנה אך חשובה היא האפשרות של לעשות PLAYLIST דרך הנגן בעוד אתה שומע את המוזיקה האיכותית שלך זאת אומרת בעזרת הממשק החכם של המיקרו אתה יכול לדפדף בין הרשימות שלך (שמסודרות באופן נוח בהחלט) לבחור שיר ולהוסיף אותו לרשימת ההשמעה הנוכחית לאחר מכן לדלג לעוד זמר לבחור שני שירים מהדיסק החדש שלו ולהוסיף אותם לרשימה שלך בנוסף אתה יכול להחליט לשמור את הרשימה שעתה קיבצת ולשמוע אותה אחר כך

דוגמא נוספת לאפשרות שאני משתמש בה הרבה זה שעון מעורר זאת אומרת אתה יכול לבחור שיר או אלבום או לכוונן לרדיו ובשעה קבועה מראש הוא יתחיל לנגן

ישנו לוח שנה ובו אתה יכול לשים את כל התאריכים החשובים שלך ופגישות וכו וכו

הטעינה שלו היא 3 שעות והוא מחזיק11 שעות (מנסיון לאחר שלושה חודשים בערך של עבודה) שאתה יכול לקנות עוד בטרייה במחיר פעוט של 149 שקל וכך למעשה יש לך 24 שעות נגינה

פורסם

כל היתרונות כסיכול שציינת על הממשק של הזן על הממשק של ה-H10 לא נכונות.

ב-H10 אפשרי לעשות רשימת שמעה בתוך הנגן זמן ניגון, לדבר הזה קוראים "קוויקליסט". בדיוק כמו בזן.

הגישה לשירים ב-H10 נעשית או לפי מיון של: אמן, שם אלבום, שם שיר, סוג המוזיקה וכדומה... או לפי שמות השירים ודרך סידורם על הכונן הנייד של המכשיר.

המסך הצבעוני אומנם זולל בטריה, אך הבטריה של ה-H10 עדיין מחזיקה 11 וחצי שעות מבדיקה שלי, H10 של חצי שנה כבר... וגם לו הסוללה נשלפת.

לוח שנה אין ב-H10, אם נחוץ לך זהו חיסרון.

שעון מעורר קיים.

ולא הבנתי את השורה הזאת:"ובקשר למסך צבעוני אז אני לא חושב שזה נותן לך משהו מיוחד חוץ מלקחת בטרייה כי בשביל לראות לדוגמא איזה שיר מנוגן המסך נדרש לפעול אפילו כשיש אור בחוץ בניגוד למיקרו".

מה המסך לא צריך לפעול בשביל לראות מה מתנגן?

פורסם

אני אישית לא ראיתי אפשרות לקנייה בנפרד של בטרייה של H10

ובקשר למסך במיקרו תמיד רשום מה מתנגן וכאשר אתה מזיז את אחד המקשים התאורה הכחולה האחורית נדלקת וכך אתה רואה את הכתוביות בחושך זאת אומרת שבאור אין צורך בתאורה האחורית וכך אתה יכול לראות מה כתוב על גבי המסך כך לא העניין בH10 משום שכדי לראות מה כתוב על גבי המסך עלייך להדליק את המסך (זאת אומרת ללחוץ על אחד הכפתורים) וכך המסך נדלק ואתה יכול לראות מה רשום דבר זה לוקח הרבה בטרייה

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אני רואה שנפתחה כאן קצת "מלחמה" בין אוהדי הזן לאוהדי ה iriver. ברור לי שאין נגן מושלם ואני לא מצפה לנגן מושלם.

כדי להבהיר את הדרישות שלי מהנגן אני אוסיף שמסך צבעוני ממש לא עושה לי את זה, אני לא הולך לראות איתו תמונות ולא סרטים ולא כלום (למרות שזה יהיה בונוס נחמד אבל זה לא מה שיכריע את ההחלטה שלי). כל מה שאני רוצה זאת איכות שמע טובה וממשק נוח.

ראיתי כל מני פורומים שאומרים שבזן מיקרו יש בעיה עם השקע של האוזניות. הוא זז לאחר כמה זמן וגם ראיתי שפתאום לא שומעים באחד הצדדים באוזניות. האם מישהו נתקל בזה? אולי הם תיקנו את הבעיה בדגמים שיצאו ליצור אחרי שגילו את התקלה?

לגבי העברית של ה H10, הבנתי שזאת לא עברית מושלמת. כלומר צריך להפוך את השם של השיר כדי שזה יוצג נורמלי אז האם יש איזו תכנה שהופכת את השמות (אם אני באמת אקנה אותו)? מה גם שזה לא ממש קריטי ואני יכול להפוך את השמות לאנגלית עברית אז זה לא קריטי.

אולי אתם מכירים חנות שמחזיקה מלאי טוב של נגנים באיזור חיפה? כולל אביזרים במלאי שאני אוכל לראות בעינים ולא באינטרנט.

פורסם

הוא אמור לעלות 220 לי"שט (מה שאומר... בסביבות ה1450 ש"ח)

אחי אתה לא מעודכן בשער של ליש"ט... זה כבר מעל 8.3 שזה אומר ש220 ליש"ט זה בערך 1850 ש"ח שזה עוד יותר לא שווה

פורסם

אני אישית לא ראיתי אפשרות לקנייה בנפרד של בטרייה של H10

ובקשר למסך במיקרו תמיד רשום מה מתנגן וכאשר אתה מזיז את אחד המקשים התאורה הכחולה האחורית נדלקת וכך אתה רואה את הכתוביות בחושך זאת אומרת שבאור אין צורך בתאורה האחורית וכך אתה יכול לראות מה כתוב על גבי המסך כך לא העניין בH10 משום שכדי לראות מה כתוב על גבי המסך עלייך להדליק את המסך (זאת אומרת ללחוץ על אחד הכפתורים) וכך המסך נדלק ואתה יכול לראות מה רשום דבר זה לוקח הרבה בטרייה

אפשר... זו בטרייה נשלפת.

אההה.... הבנתי....

בסדר, זה לא כזה משנה כל עוד ה-iRiver מחזיק בסביבות ה-11 וחצי שעות.

אוקי אז אני רואה שנפתחה כאן קצת "מלחמה" בין אוהדי הזן לאוהדי ה iriver. ברור לי שאין נגן מושלם ואני לא מצפה לנגן מושלם.

כדי להבהיר את הדרישות שלי מהנגן אני אוסיף שמסך צבעוני ממש לא עושה לי את זה, אני לא הולך לראות איתו תמונות ולא סרטים ולא כלום (למרות שזה יהיה בונוס נחמד אבל זה לא מה שיכריע את ההחלטה שלי). כל מה שאני רוצה זאת איכות שמע טובה וממשק נוח.

ראיתי כל מני פורומים שאומרים שבזן מיקרו יש בעיה עם השקע של האוזניות. הוא זז לאחר כמה זמן וגם ראיתי שפתאום לא שומעים באחד הצדדים באוזניות. האם מישהו נתקל בזה? אולי הם תיקנו את הבעיה בדגמים שיצאו ליצור אחרי שגילו את התקלה?

לגבי העברית של ה H10, הבנתי שזאת לא עברית מושלמת. כלומר צריך להפוך את השם של השיר כדי שזה יוצג נורמלי אז האם יש איזו תכנה שהופכת את השמות (אם אני באמת אקנה אותו)? מה גם שזה לא ממש קריטי ואני יכול להפוך את השמות לאנגלית עברית אז זה לא קריטי.

אולי אתם מכירים חנות שמחזיקה מלאי טוב של נגנים באיזור חיפה? כולל אביזרים במלאי שאני אוכל לראות בעינים ולא באינטרנט.

אם לזן לא היה את הבעיית אוזניות או השקע איך שתקראו לזה ובעיית הבטריה ששמעתי שלחלק מהמשתמשים היא מספיקה בערך ל-7 שעות לא היה לי בעייה להמליץ עליו במקרה שלך, כי אתה לא מחפש לבזבז את כספך אם לא יהיו לך שימושים ב-H10.

אני חצי שנה עם ה-H10 ולא היתה לי אפילו בעייה אחת, צליל נקי וצלול.

בקשר לחנות, אם אתה מחליט ללכת על ה-iRiver אני מציע לך לקנות בחנות "באג מחשבים" בגראנד קניון.

שקניתי שם את ה-H10 שלי, הם גילו יחס נורא נחמד ופשוט זה היתה קנייה כיפית עשו לי הסברים על המכשיר ועיניינים וזה נראה כאילו המוכר שם לא אידיוט.

חוץ מזה שהם עובדים ישירות עם היבואן הרשמי הותיק בארץ (כיום יש גם את בנדא), וכמובן הם מוכרים את הגרסא האירופאית.

פורסם

יכול להיות שתיפול על אחד הזנים הלא טובים (שהם מהווים משהו כמו אחוז אחד מכלל המשתמשים)

בקשר לדברים שאמרת לא נתקלתי בזה אבל גם אני שמעתי שזה קורה ואם זה קורה אז יש אחריות

בקשר לעברית כמו שאתה אולי יודע אין במיקרו אז אם זה חשוב לך לך על ה-H10

בקשר לאיכות השמע אין על קריאטיב ולא יעזור מה כל אחד יגיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים