עבור לתוכן

מחשב ראוטר!

Featured Replies

פורסם

אוקע אז המצב הוא כדלקלמן!

יש לי 2 מחשבים. עכשיו הבעיה היא שאת הראוטר שלי נתתי:) וכל פעם שאני מתנתק אחי מזמבר לי בשכל "ארזזז המחשב לא עובדדד!"

אז הבנתי שאני יכול לעשות מחשב שהוא ראוטר. לתקוע לתחת שלו 3 כרטיסי רשת 1 למודם 1 לכל מחשב ונגמר הסיפור:)

עכשיו. איך אני עושה את זה? הבנתי שיותר קל לעשות את זה עם לינוקס או משהו...אבל מפה אני לא בטוח. פשוט לעשות אשף הגדרת רשת? הבעיה היא שהמחשב השלישי הוא נורא נורא חלש (איזה סלרון 533) ולהריץ עליו XP זה כבד (עם 128 ראם).

פתרון מישהו?:)

פורסם

זה אפשרי, ובאמת לינוקס זאת הדרך הכי טובה. ההפצה שאני ממליץ עליה היא smothswall ההפצה הזאת תרוץ סבבה על המחשב שלך והיא נועדה רק לזה וכדי להיות פיירוול מאד חזק. קח בחשבון שזה לא פשוט כל כך. פעם אחרונה שאני בדקתי את ההפצה (זה היה די מזמן , אולי עכשיו היא יותר ידידותית למשתמש)

אם אתה לא בקטע של לינוקס יותר מידי ווינדוס 2000 יכול להיות חלופה טובה.......

פורסם
  • מחבר

זה אפשרי, ובאמת לינוקס זאת הדרך הכי טובה. ההפצה שאני ממליץ עליה היא smothswall ההפצה הזאת תרוץ סבבה על המחשב שלך והיא נועדה רק לזה וכדי להיות פיירוול מאד חזק. קח בחשבון שזה לא פשוט כל כך. פעם אחרונה שאני בדקתי את ההפצה (זה היה די מזמן , אולי עכשיו היא יותר ידידותית למשתמש)

אם אתה לא בקטע של לינוקס יותר מידי ווינדוס 2000 יכול להיות חלופה טובה.......

אני נורא רוצה להתחיל להשתמש עם לינוקס אני מוכן להשקיע ולקרוא ולחקור אבל אם זה דורש להתעמק ברמות מטורפות אז אני אוותר.

בכולופן...מה זה כרוך? כלומר אני מוריד וצורב את הלינוקס מתקין ואיך זה עובד? יש לזה מערכת GUI פשוטה כמו של ווינדווס? או מה?

פורסם

אני עשיתי זאת לא מזמן וזה עובד ממש בסדר :yelclap:

אני משתמש ב ipcop. (לפי מה שהבנתי בהתחלה זה היה smoothwall עד שהם התפצלו או משהו כזה)

smoothwall גם קיים ואמור להיות מאוד דומה

הבעיה היחידה היתה שהתוכנה לא זיהתה את אחד מכרטיסי הרשת ולכן קניתי אחד פשוט שמתאים.(יש רשימה באתר)

יש הוראות די פשוטות למי שרוצה להתקין באתר

http://www.ipcop.org/

בעיקרון אתה מוריד מהם קובץ iso , צורב על דיסק.

עושה boot מהדיסק הזה ועוקב אחרי ההוראות.

לי יש סלרון 800 ודיסק של 2 גיגה.

בכל מקרה לי יש 2 כרטיסי רשת ו hub (אחד מחובר למודם הכבלים והשני ל hub) אני לא יודע איך עושים זאת

עם 3 כרטיסי רשת . אז תצטרך להכנס ולקרא...

פורסם
  • מחבר

אוקי! השגתי 3 כרטיסי רשת והורדתי IPCOP

כמה בעיות!

1)הוא מבקש ממני להכניס אייפי אדרס...איזה אייפי אדרס אני אמור להכניס? של הספקית? (כלומר כמו שאני שם את האייפי של הספקית בווינדווס אני שם גם פה?)

2)יש כל מני קונפיגורציות (גרין, גרין+רד בלה בלה) על מה אני אמור לשים אם אני רוצה כרטיס אחד שמתחבר למודם ו-2 למחשבים אחרים? או שיש מקום כלשהו שמסביר על זה?(כי בהתקנה זה לא מוסבר ממש טוב)

3)כשהוא מבקש ממני לשים סיסמא אף אחד ממקשי האותיות והמספרים לא עובד...למה?O_o

פורסם

כפי שאמרתי אינני יודע איך עושים זאת עם 3 כרטיסי רשת

2) יש בעקרון 4 צבעים

אדום- כרטיס הרשת שיוצא לאינטרנט

ירוק - כרטיס הרשת שמחובר לרשת הפנימית (המחשבים שלך) אצלי הוא מחובר ל hub וממנו זה יוצא למחשבים.

כחול וכתום- אופציונלי בלבד מיועד לרשת אלחוטית ו dmz

1) נראה לי שכן אצלי זה אוטומטי ע"י dhcp . יש באתר של ipcop הסברים פשוטים מה לעשות באיזור של documentation

3) באיזור הסיסמא פשוט לא רואים אבל הסיסמא מוכנסת. תשים לב שיש 2 מסכים של סיסמאות

אחד למשתמש root שמשמש בראוטר עצמו. השני למשתמש admin שבעזרתו נכנסים לממשק האינטרנטי של הראוטר

דרך מחשב אחר ברשת שלך בעזרת הדפדפן.

פורסם

אממ אם אני לא טועה, יש פה מדריך נחמד באתר לזה..אני חושב שזה עם הפצה אחרת, אבל זה לא ניראה כל כך מסובך...

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=linuxrouter

תקרא ותנסה..זה באמת יכול להיות מעניין...

פורסם

למה 3 כרטיסי רשת למחשב הזה, מסכן...

הרבה יותר נורמלי זה פשוט

אינטרנט -> מודם -> כרטיס רשת 1 על המחשב ROUTER

2 מחשבים אחרים בבית -> HUB -> כרטיס רשת שני על המחשב ROUTER

וזהו...

פורסם

הפתרונות האלה לא משהו.

הפיירוול לא חזק כמו פיירוול תוכנה והמחשב צורך הרבה חשמל.

פרויקט מודינג אמיתי יהיה לקחת מחשב להכניס אותו לתוך מארז של נתב ולווסת את רמת צריכת החשמל לכזאתי של נתב גדול.

תוך שנה עלות החשמל תתקצץ עם המחיר של נתב חדש.

פורסם

צריכת חשמל של מחשב ישן עם ספק 250W אולי היא גבוהה ? טוב לדעת...

פירוול לא חזק כמו פיירוול תוכנה ? למה איזה פיירוול זה בדיוק ? אולי התכוונת לפיירוול שרץ על המחשבים האחרים, זה כבר תלוי מה עושים איתם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים