עבור לתוכן

ניקוי מקלדת

Featured Replies

פורסם

אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...).

המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך.

לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה.

לפני הניקוי:

img05454pn.th.jpg

המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם:

img05486xl.th.jpg

האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים):

img05498fq.th.jpg

סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך:

img05504bz.th.jpg

כמו שאמרתי, כמויות ליכלוך היסטריות:

img05515hx.th.jpg

בשלבי הפירוק:

img05520kx.th.jpg

אחרי הוצאת כל המקשים:

img05537ot.th.jpg

אחרי הוצאת כל המקשים שאבתי את הלכלוך ורחצתי עם סבון ומברשת את שורות המקשים. אני רוצה להדגיש שוב את הלקח שכתבתי למעלה כי חבל להרוס סתם את המקשים. כמו כן, את הגומי השקוף (שכמעט לא רואים מתחת ללכלוך) גם כן רחצתי. אחרי זה ייבשתי הכל והרכבתי, נראה יופי ועובד נהדר.

התוצאה הסופית:

img05540ac.th.jpg

נ.ב.

ולפני שמישהו ישאל, למה ואיך אני משתמש במקלדת כל כך ישנה, אז התשובה פשוטה. אם לא הורסים את המקלדת אין סיבה להחליף אותה, ואני לא אוהב את המקלדות החדשות (כבר לא כל כך חדשות...) עם המקשים הייעודיים ל windows.

פורסם

נחמד מאוד אחי

כול הכבוד על היוזמה!

פורסם

GR8 JOB

:)

פורסם

עבודה טובה!

עשית את המקלדת כמו חדשה!

אבל מה הבעיה שלך עם המקלדות החדשות?.. ויש בהן הרבה יותר מהכפתור הזה של הווינדוז!

פורסם

נ.ב.

ולפני שמישהו ישאל, למה ואיך אני משתמש במקלדת כל כך ישנה, אז התשובה פשוטה. אם לא הורסים את המקלדת אין סיבה להחליף אותה, ואני לא אוהב את המקלדות החדשות (כבר לא כל כך חדשות...) עם המקשים הייעודיים ל windows.

בעקרון גם אני מסכים, אבל לא לגמרי...

במקלדות ישנות (חיבור AT) לא תמיד אפשר ללחוץ על יותר מ3 מקשים בו זמנית (תלוי בכפתורים, או שזה לא עובד או שיש תופעות לוואי מעצבנות)... חיסרון מאוד משמעותי לגיימרים :)

עד לפני חודשיים בערך גם לי הייתה מקלדת כזאת, משנת 94 בערך... חבר שלי עם מקלדת קצת פחות ישנה, משהו כמו 2000 (זה כבר PS/2) החליף למקלדת חדשה אז גנבתי לו את הישנה שלו.

וזה לא שהפונקציות במקלדות חדשות גרועות, זה שהם פשוט לא שוות את הכסף

פורסם

במקומך הייתי פשוט קונה איזה מקלדת ג'נרית עם PS/2 זה פשוט לא שווה את המאמץ...

פורסם

עם הטינופת הזאת...המילה הנכונה היא חיטוי.

פורסם

זה נוסטלגיה מימי ה386 ^_^

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה לכל המגיבים!

שנית, כמה תגובות שלי:

בעקרון גם אני מסכים, אבל לא לגמרי...

במקלדות ישנות (חיבור AT) לא תמיד אפשר ללחוץ על יותר מ3 מקשים בו זמנית (תלוי בכפתורים, או שזה לא עובד או שיש תופעות לוואי מעצבנות)... חיסרון מאוד משמעותי לגיימרים :)

...

אני לא גיימר אז זאת לא בעיה...

במקומך הייתי פשוט קונה איזה מקלדת ג'נרית עם PS/2 זה פשוט לא שווה את המאמץ...

אולי, אבל אין היום מקלדת של PS-2 ללא מקשי windows.

עם הטינופת הזאת...המילה הנכונה היא חיטוי.

מסכים בהחלט!

זה נוסטלגיה מימי ה386 ^_^

אף פעם לא היה לי 386. :-( עברתי ישר מ 286 לפנטיום 1.

פורסם

לזה אתה קורא ליכלוך? יש לי אלחוטית שאחרי שקרצפתי את כל הכפתורים בתוך הכיור, זה לא עזר, יש שכבות על שכבות על שכבות של ליכלוך (פיצה, תפוצ'יפס, קולה, קפה, עוגיות.. והרשימה ממשיכה.. :)) ד"א מה הבעיה עם הכפתור WIN?

פורסם

לפני שבועיים בערך החלפתי למקלדת חדשה (מהפשוטות, אני לא מסתדר עם כל מקלדות המולטימדיה...), אתמול אחת החתולות שלי החליטה שלא יתכן שיש מקלדת חדשה בלי שהיא תחנוך אותה...אז היא עשתה לי פיפי על כל המקלדת...מישהו מכיר שיטה טובה להורדת פיפי של חתולים מהמקשים?

(שלא תחשבו...אני כרגע משתמש במקלדת הישנה וחסרת הפיפי שהוחלפה לפני שבועיים...)

פורסם

תסתכל על הצד החיובי, פיפי של חתולים זוהר באולטרה סגול! יש לך מקלדת UV!

הממ אני הייתי עושה את זה עם 80 כפפות ומוציא את כל הכפתורים, שם בגיגית\כיור עם סבון ומנקה עם צמר גפן וקצת אלכוהול את המקלדת עצמה.

פורסם
  • מחבר

תסתכל על הצד החיובי, פיפי של חתולים זוהר באולטרה סגול! יש לך מקלדת UV!

...

ענק! עכשיו יש לנו דרך זולה לגרום לחלקי מחשב להגיב ל uv.  :lol::screwy:

פורסם

כל הכבוד!

אני מוריד בפניך את הכובע על הניקוי והשמירה על המקלדת!

בשביל מקלדת כמו שלך אני הלכתי בערך לפני שנה לעגלות "זבל" של אקסלנט וחפשתי המון זמן מקלדת כזו.

עד שמצאתי הייתי צריך לחפש מתאם בשביל PS-2 וגם זה לקח לי עוד דקות נוספות.

בסוף מצאתי את המתאם, הרמתי את המקלדת והרגשתי שהכוח בידים שלי.

יש בזה הרבה יתרונות!! אין את הכפתור המסריח של הווינדוס!

זה מקלדת "טק-טק" כל כפתור כיף ללחוץ! וזה פשוט תענוג של הקלדה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים