עבור לתוכן

עזרה בפתיחת פורטים בראוטר Edimax BR-6104K

Featured Replies

פורסם

אהלן.

עשיתי רשת ביתית באמצעות הראוטר edimax והכל הלך חלק.

אחלה ראוטר דרך אגב :xyxthumbs:

עכשיו, יש לי בעיה של lowid באימיול הודות לפיירוול של הראוטר.

הבנתי שכדי לפתוח את הפורטים בפיירוול נכנסים שם לאייפי דרך הדפדפן, ואז NAT.

ושם יש 3 אפשרויות דומות של פתיחת פורטים.

1)  Port Forwarding

2)  Virtual Server

3)  Special Applications 

כולן כל כך דומות, באיזו מהן להשתמש לפתיחת פורטים מסוג זה?

כלומר שני פורטים - אחד שהוא 5773  והשני 5783...

אה.. וכמובן שהפורטים יישארו פתוחים תמיד, ולא ייסגרו לאחר כמה שעות.

תודה!

פורסם

פתיחת פורטים כמו שאתה מתכוון זהPort Forwarding אתה צריך ללכת לשם לשים את הכתובת של המחשב שלך שזה בעיתי כי יש dhcp שרץ (אצלי אם הראוטר הזה לא השתנת לי הכתובת אף פעם למרות הרמה פעמים שכיביתי את המחשב והדלקתי אותו יום אחר כך אז יכול להיות שגם אצלך זה ככה שזה מזהה את הmac או את החיבור ונותןם לו כתובת קבועה אפשר לתת למחשב שלך כתובת קועה בצורה תקינה אם תגדיר את הכול בצורה ידנית על המחשב) ובנוסף אתה כותב את הפורט ואם הוא tcp או udp ואז מאשר והוא פעיל

פורסם
  • מחבר

תראה, אני תמיד נכנס להגדרות של הראוטר שם בדפדפן דרך אותו IP כל הזמן.

אז זה אומר שה-IP שלי הוא קבוע?

או ש-IP קבוע זה משהו אחר?

פורסם

הIP של הראוטר נשאר קבוע. הכוונה בDHCP היא שאתה מקבל IP לא קבוע. אבל 99% שאתה תמיד תקבל אותו IP.

בכל מקרה, תשים את הפורטים בשלושת המקומות שציינת. מה אכפת לך? לא עולה כסף.

פורסם

הIP של הראוטר נשאר קבוע. הכוונה בDHCP היא שאתה מקבל IP לא קבוע. אבל 99% שאתה תמיד תקבל אותו IP.

בכל מקרה, תשים את הפורטים בשלושת המקומות שציינת. מה אכפת לך? לא עולה כסף.

אםםם...כן עולה

VIRTUAL SERVER יכול להיות בטעות DMZ, ואז הוא פותח את כל הפורטים ולמעשה חושף את המחשב שלו....

מה שאתה צריך זה הפניית פורטים, ועל כן תעשה את זה ב port forwarding

פורסם

VIRTUAL SERVER יכול להיות בטעות DMZ? איך בדיוק, הוא מתחבא בשקט וכשאתה הולך מפעיל את עצמו? מה בקשר בכלל בין DMZ לVIRTUAL SERVER? למה סתם לקשקש אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר?

פורסם

VIRTUAL SERVER יכול להיות בטעות DMZ? איך בדיוק, הוא מתחבא בשקט וכשאתה הולך מפעיל את עצמו? מה בקשר בכלל בין DMZ לVIRTUAL SERVER? למה סתם לקשקש אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר?

כי אצלי בראוטר זה היה ככה. הייתי מביא צילום מסך, אבל שדרגתי FIRMWARE ועכשיו השם שונה...

ועריכה- התבלבתי עם DEFAULT SERVER - טעות שלי. אבל למה בטון כזה liiight?

פורסם

יש לי את הראוטר הזה.

דווקא לאימיול (או כל תוכנה שדורשת פתיחת פורט ספציפי) יותר נוח להשתמש ב-Virtual Server.

אני אישית הגדרתי את אימיול דרך Virtual Server, וב-Port Forwarding אני משתמש מידי פעם כשאני לא בטוח איזה פורט אני רוצה, ואני פשוט מגדיר הפניה מלאה (כל הפורטים בין 1 ל-65535).

לדעתי אין הרבה הבדל בין הטבלאות השונות... סתם "בלבל את האויב" (אפשר להוסיף לזה את Special Applications שעושה אותו הדבר...).

ואגב, יש עזרה עם הסבר על כל שיטה (לא שאפשר להבין מזה משהו משמעותי):

General Setup | NAT | Port Forwarding

The Port Forwarding allows you to re-direct a particular range of service port numbers (from the Internet/WAN Ports) to a particular LAN IP address. It help you to host some servers behind the router NAT firewall. Note that you need to give your LAN PC clients a fixed/static IP address for Port Forwarding to work properly.

General Setup | NAT | Virtual Server

You can configure the Broadband router as a Virtual Server so that remote users accessing services such as the Web or FTP at your local site via Public IP Addresses can be automatically redirected to local servers configured with Private IP Addresses. In other words, depending on the requested service (TCP/UDP) port number, the Broadband router redirects the external service request to the appropriate internal server (located at one of your LAN's Pirvate IP Address). Note that you need to give your LAN PC clients a fixed/static IP address for Port Forwarding to work properly.

Advanced Setup | NAT | Special Applications

Some applications require multiple connections, such as Internet gaming, video conferencing, Internet telephony and others. These applications cannot work when Network Address Translation (NAT) is enabled. If you need to run applications that require multiple connections,-specify the port normally associated with an application in the "Trigger Port" field,select the protocol type as TCP or UDP, then enter the public ports associated with the trigger port to open them for inbound traffic.

Note:The range of the Trigger Port is 0 to 65535.

פורסם

כי אצלי בראוטר זה היה ככה. הייתי מביא צילום מסך, אבל שדרגתי FIRMWARE ועכשיו השם שונה...

ועריכה- התבלבתי עם DEFAULT SERVER - טעות שלי. אבל למה בטון כזה liiight?

הטון הוא בגלל שאני קצת קצר בסבלנות לאנשים שאוהבים לדבר רק כי הם עוד לא דיברו. ומה זה בדיוק DEFAULT SERVER?

פורסם

הטון הוא בגלל שאני קצת קצר בסבלנות לאנשים שאוהבים לדבר רק כי הם עוד לא דיברו. ומה זה בדיוק DEFAULT SERVER?

אז תרגיע את עצמך ומהר. אני עונה כשאני חושב שיש לי מה לתרום

default server זה שם אחר ל DMZ בראוטרים מסויימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים