עבור לתוכן

עזרה מהבסיס בהקמת רשת ביתית אלחוטית. חשוב .

Featured Replies

פורסם

שלום, ברצוני לעשות רשת ביתית בין שני מחשבים הנמצאים בשתי קומות נפרדות של הבית.

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אך זה לא העיניין כרגע...

אני רוצה לדעת כמה דברים.

א) אילו רכיבים אני צריך בשביל להקים את הרשת האלחוטית הזאת?

ב) הבנתי שאני צריך ראוטר. שמעתי על Router G . משהו בסגנון. אשמח לקבל המלצות והצעות מחיר של הרכיבים ושל הראוטר.

תודה מראש.

פורסם

שלום לך

ראשית אני רוצה להבהיר שאני לא מבין גדול בתחום אבל בכל זאת

למיטב ידיעתי יש שתי אפשרויות:

1. אם יש לך שני כרטיסי רשת אלחוטיים אתה יכול לחבר בין המחשבים בחיבור שנקרא ad-hoc (בדומה לכבל מוצלב).

החיסרון - המחשב שמחובר לאינטרנט צריך לעבוד כל הזמן על מנת שתוכל להתחבר לאינטרנט מהמחשב השני.

2. חיבור דרך נתב (ראוטר), כאשר אז אתה צריך נתב אלחוטי (עניין של 400-500 ש"ח) ושני כרטיסי רשת (יכולים להיות

אלחוטיים (200 ש"ח פלוס מינוס) או רגילים (30-50 ש"ח). החסרון, רק המחיר.

לגבי G - תקן חדש ומהיר יותר (54M אם אני לא טועה), לעומת B - אחד עשרה מגה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

זה פחות או יותר מה שרציתי לדעת.

אני מעוניין לקנות Router בתקן G.

עכשיו, יש משמעות לאיזה כרטיס רשת מותקן בשני המחשבים? או שאפשר להשתמש בכרטיס שמובנה בלוח אם?

והשאלה השנייה, על איזה ראוטר ללכת? אני שמעתי על D LINK.

פורסם
  • מחבר

no 1? it's really importent.

פורסם

אם הכרטיס שמובנה בלוח אם הוא אלחוטי, אז כן..כל עוד הוא מוגדר כמו שצריך והכל..

עד כמה שאני יודע אפשר לחבר שני מחשבים לראוטר בלי קשר ליצרן של הכרטיס..ככה שכל כרטיס רשת אמור לעבוד..

יש גם ראוטרים אלחוטיים שיש להם גם כניסות רגילות..ככה שאם תרצה תוכל לחבר מחשבים גם ישירות..

אממ והראוטר, זה תלוי בכמה כסף יש לך..ואיזה מאפיינים חשוב לך שיהיו בראוטר..לפי זה קובעים..

פורסם

כל עוד הכבל מספיק ארוך אתה יכול להשתמש בכ.הרשת שעל הלוח כדי להתחבר לראוטר. לכל ראוטר אלחוטי יש בדרך כלל 4 יציאות (אם לא יותר) רגילות. אם כל המחשבים בבית יכולים להתחבר עם כבלים תלך על האופציה הזאת. היא הרבה יותר טובה, אמינה ובטוחה (חוצמיזה שאם אתה מחבר הכל בכבלים אתה יכול לקנות כבר ראוטר רגיל ולא אלחוטי , דבר שיחסוך לך כמה מאות שקלים...)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי.

אבל זה לא המצב.

שני המחשב נמצאים בקומות נפרדות. האפשרות היחידה שלי להקמת רשת, זו רשת אלחוטית.

בשני המחשבים יש כרטיסי קשת רגילים שמשולבים בלוח אם - האם הם מספיקים?

והראוטר צריך להיות בתקן G.

אני צריך עוד דברים? לשנות כרטיסים? וכמה זה יעלה לי?

פורסם

אתה צריך כרטיסי רשת אלחוטיים לכל מחשב שלא יכול להתחבר עם כבלים ל ראוטר.

וכן תקנה ראוטר שתומך ב G

מחירים אני לא ממש יודע אבל ראוטר אלחוטי חדש זה בערך 500 שקל

פורסם
  • מחבר

כלומר, אם הרואטר נמצא במחשב שבקומה העליונה. והכרטיס רשת של המחשב מחובר בכבל לראוטר אז המחשב למטה צריך כרטיס רשת אלחוטי, הבנתי נכון? או שמשתמשים בכמה ראוטרים?

בכל מקרה, אשמח להצעות בנוגע למחירים ודגמים של רכיבים שצריך.

פורסם

רואים שלאף אחד מכם אין רשת אלחוטית ולכן אין לכם ניסיון עם זה....

א. אם יש לך שני מחשבים בקומות שונות ייתכן והאות מהראוטר יהיה חלש ותיצטרך לקנות מגבר לאות של הראוטר עניין של 150-200 אם זכור לי נכון...

ב. לי יש ראוטר של D LINK בתקן B (קניתי לפני G) ואני יכול להגיד לך שאני מבסוט עד הגג בן זונה של ראוטר שירת אותי נאמנות בלאן פארטי שערכתי אצלי בבית והכי חשוב קל מאוד לקנפג אותו וגם התמיכה הטכנית שלהם באיטרנט פשוט מעולה!!!!!

ג. מישהו מקודם אמר שבנוסף לראוטר תיצטרך שני כרטיסי רשת אלחוטיים העניין שגוי מחשב אחד מחובר לראוטר (אל תידאג הוא לא צריך להיות תמיד מחובר זה רק בשביל המודם...) ורק במחשב השני תיצטרך כרטיסי רשת אל חוטיים.....

אין לי ממש ניסיון עם כל הקטע של כרטיסי רשת מובנים בלוח אם

בנוגע לשאלה של החברות של הכרטיסי רשת אז התשובה היא כזאת יש לי ביית ראוטר אחד של D-LINK כרטיס רשת אל חוטי של D-LINK וכרטיס רשת אלחוטי חיצוני בממשק USB של 3COM.. ככה שאכן אפשר לחבר לראוטר כרטיסים מחברות שונות....

בקשר לחברות אני ממליץ D-LINK למרות שהיה לי בהתחלה התנתקויות ורק אחרי חודשיים התברר לי שצריך להרחיק טיפה את הכרטיסי רשת והראוטר מקיר....

אומרים ש 3COM נחשב ל בסט הכול שיקולים שלך

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, אני רוצה להגיד לך ש-קיגליביץ' זו חרא וודקה! ;D

דבר שני, אני טס מחר לחו"ל, אז כשאני אחזור אני אבדוק מחירים. גם אני שמעתי רק טוב על D-LINK. ושמעתי עוד שתקן G הוא התקן הכי חזק מבחינת עוצמה ומרחק.

תודה על העזרה של כולם.

כל טוב לכם.

פורסם

היינו שותים קגלויג' בגיל 14 בגלל מחסור בכסף וגם בעיקר עי אהבתי את הטעם מלון והכרחתי את כולם :pissed: מאז ככה החברים קוראים לי....

היום השתדרגנו לפינלנדיה כי על איכות לא מתפשרים!! (שיש כסף כמובן....)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים