עבור לתוכן

בניית מכונת בובות

Featured Replies

פורסם

כל החיים חלמתי על זה....בבקשה אתם מכירים מדריך איך לבנות מכונת בובות ? בבקשה זה כל החיים שלי ..

פורסם

אפשר להגיד שזה מבוסס CNC

אתה צריך ציר X, וציר Y

לגבי ציר Z - זה לא מחייב (כי זה "נופל" - הזרוע)

זהו הצד המעשי

בצד הטכני, אתה צריך מנועים שיניעו את הצירים (שיופעלו כמובן ע"י המתגים )

ולא זקוק למחשב כדי לשלוט על העסק

תגדיר מה התקציב

יכולת

רצון

ונקווה שנוכל לעזור לך!

נשמע דווקא רעיון יפה! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

אני מוכן להשקיע עד 500 כי יש לי את כל החומרים לבנייה רק את הזרועות אני צריך ואת הכפתורים והחלקים הקטנים.

יש לי 600 בובות מכל הסוגים בבית מ3 השנים האחרונות.

אשמח אם תעזרו לי.

פורסם

מה זה מכונת בובות?

פורסם

:s05:

מכונת בובות?

נשמע מעניין...והזוי ביותר.

אז באמת מה זה?

פורסם

מכונת בובות...כמו בקניונים

(מתוך הודעה פרטית. וד"א, תנו לי קצת קרדיט - אני קורא כל ת'רד בפורום, לא צריך לפנות אלי אישית בכל נושא).

אני לא בטוח שתוכל לבנות משהו כזה ב-500 שקל.

"כל החומרים לבניה" לא כולל מנועים, מעגלים, תכנונים - ומה עוד שחסרות לך זרועות וכפתורים ושות'...

יכול להיות שתצליח להשיג, אבל אני הייתי מציע להגדיל קצת את התקציב.

בכל מקרה, כמו שאמרו לך פה, הפרויקט מאוד דומה למכונת CNC - כמו ש-E.C מהפורום בונה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=111906.0

נסה לקחת ממנו רעיונות. בעקרון המכונה שלך צריכה להיות הרבה יותר פשוטה - השליטה היא ידנית, ולא צריך לבנות את כל התוכנה שתשלוט על הכל. פשוט כל ידית תפעיל את מנוע התזוזה.

ובכל אופן, אתה לא יכול לצפות מחברי הפורום שיעשו בשבילך את כל העבודה.

נסה להעזר בחיפוש באינטרנט, קרא קצת פה בפורום ובפורומים בעולם על אלקטרוניקה, ובהחלט תוכל לצבור מספיק ידע כדי להשלים את הפרויקט.

בהצלחה!

פורסם

הא? רגע מדובר על הזרוע הזאת בקניון שתמכניס שקל ואף פעם לא מצליח לתפוס בובה? חחח גאוני :jump:

אבל זה לא כל כך CNC. מכווין שCNC נשלט ע"י מחשב. כאן מדובר על זרוע בעלת שלושה (או שתי) צירים כפי שכבר צוין שיונעו ע"י מנוע, וג'ויסטיק.

אני בטוח שפרוייקט כזה כבר עלה במוחו של גאון איפהשהו בגלובוס, תריץ חיפוש בגוגל, אני בטוח שתמצא משהו יעיל.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי כבר בגוגל אך אין תוצאות ניסיתי מילות מפתח שונות אך ללא הצלחה הם לא יודעים על מה מדובר.

פורסם

אבל זה לא כל כך CNC. מכווין שCNC נשלט ע"י מחשב. כאן מדובר על זרוע בעלת שלושה (או שתי) צירים כפי שכבר צוין שיונעו ע"י מנוע, וג'ויסטיק.

כמו שאמרתי, זה CNC בלי החלק המסובך.

יש הרבה מדריכים לבנית CNC ברשת (סתכל בת'רד שקישרתי אליו), אתה פשוט צריך את השלד והמנועים וכל הקטע המכני - ואז במקום לחבר למחשב תחבר לידית (מתגים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים