עבור לתוכן

עזרה במטמטיקה בבקשה זה חשוב לי!

Featured Replies

פורסם

יצא לי

-1<x<5

רוצה לדעת איך הגעתי?

קודם כל, מוצאים תחום הגדרה (-1, 5), אח"כ מוצאים את הנקודה שבה הפונקציה שווה 0 (רק המונה... המכנה לא מעניין אותנו כאן... פה יש גם קטע עם משוואה דו ריבועית... אתה פשוט מציב אות אחרת במקום x^2) = במקרה הזה אין נקודות כאלה. אח"כ שמים את כל הנקודות על ציר המספרים, ובודקים עבור כל תחום ע"י הצבה של מספרים נוחים (פה הם נוחים מאד, -10, 0, 10), ואתה מוצא את הסימן של המספר (לא צריך לפתור... רק להציב בתרגיל המקורי...) ואז אתה יוצע בדיוק איפה הגרף נמצא (איפה שיש '+' זה מעל הציר, איפה שיש '-' זה מתחת לציר.....)

בהצחלה...

ד"א, סיימתי י"ב, אז כבר לא מעניינות אותי הזוטות האלה.... אבל אני ממשיך י"ג, אז זה בעצם לא כלכך משנה...

אתה לא חייב להציב 3 נק, אתה יכול להציב רק נק אחת, ומכיוון שזו פרבולה, אתה יודע איך היא מתנהגת בשאר המקומות.

יש כזו שיטה של נחש(פעם למדתי אותה, אני לא זוכר בידיוק איך היא הלכה).

למי שהציע חלוקת פולינומים: החלוקה רק תרחיק אותך מהתשובה האמיתית.

הרעיון בתרגילים האלה הוא להפוך את הפעולה "הכי גדולה"(המצאה שלי, הפעולה שאחריה אתה לא צריך לחשב עוד משהו) לחילוק, לצמצם כמה שיותר(לא לשכוח שיש נק אי רציפות סליקה שם) ולמצא נק חיתוך עם כל הצירים, להציב, להסיק לפי שיטת הנחש ולמצוא את הפתרון ואת קבוצת האמת של האי שוויון הזה.

פורסם

באמת עכשיו שאני חושב על זה חלוקת פולינומים זה לא מה שאמורים לעשות פה אבל זה עדין יגיע לפיתרון רק שזה סתם מגעיל

שיטת הנחש אומרת שאם יש שלושה אזורים אז אתה יכול להציב נקודה באחד מהם וכול אחת מהפעמים הבאות להפוך את מה שהיה באזור הקודם (שמצירים את זה זה נראה כמו נחש) יש סוגי פונקציות שלפי מה שאני זוכר זה לא עובד בהם אז צריך להזהר שמשתמשים בזה

פורסם

זה לא רק ל3 איזורים... יכולים להכליל את זה עוד ועוד, זה עובד בכל פולינום כלשהו, מכיוון שפולינום הוא רציף בכל נגזרותיו(גם ב-0).

פורסם

אבל זה לא יעבוד לכל פולינום... למשל כזה שהוא תמיד חיובי, חוץ מנקודה אחת שבה הוא שווה לאפס

(אני לא יכול לחשוב על אחד כזה כרגע,אבל יש)

ולכן עדיף תמיד לבדוק מספר אחד בכל תחום,כדי להיות בטוח

פורסם

איפה אתה ממשיך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים