עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לצבא , פרופיל , שב"כ ועוד כמה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לשאול כמה שאלות...

1 ) לפי מה נמדד הפרופיל של האדם בצבא ? אמרו לי שלפי בדיקות רפואיות, ולפי כמה תרגילים כמו מתח וריצה על הליכון... זה נכון ? וכמה סוגי תרגילים יש , ומהם ?

ולמשל במתח, מה התוצאה שאני צריך להגיע כדי לקבל את הניקוד הכי גבוה? ומה לגבי ריצה, ושאר הדברים?

2) כמה משקפיים ואפילפסיה ( =מחלת הנפילה) מורידים מהפרופיל ?

3) אם אני רוצה להתקבל לקרבי (בואו נגיד שיש לי רק משקפיים ולא גורמים אחרים שמורידים מהפרופיל) , מה הפרופיל הכי נמוך שאפשר להתקבל לקרבי ?

4) עוד שאלה מאוד חשובה: כל היחידות הקרביות דורשות שתעבור פרופיל מסויים,ואז אתה יכול להתקבל לאיזו יחידה קרבית שאתה רוצה ,  או שכל אחת מציבה פרופיל משלה כדי להתקבל? (למשל שסיירת מטכ"ל תרצה 97 בפרופיל)

5) אל תצחקו, אבל איך בכלל אפשר להתקבל לשב"כ ?

6) יש יחידות קומנדו בצבא? אני כמעט בטוח שכן...אם כך, מהן ?

מצטער על הבורות אבל זה מאוד חשוב לי ואשמת לקבל מענה  :-[

בברכה ,

אביאל.

פורסם

אענה לפי השאלות:

1) פרופיל של אדם נמדד נטו לפי מצב בריאותי (וממש ממש לא לפי כמות שכיבות הסמיכה שהוא עושה!).

2) תלוי מה החומרה, יש מספרים במשקפיים שלא מורידים את הפרופיל בכלל אלא רק מוסיפים סעיף לפרופיל (לדוגמה 97 עם סעיף ראיה..) ויש מספרים במשקפיים שמורידים פרופיל ל64 ... לגביי אפילפסיה... בעקרון אם יש לך אפילפסיה אז אתה מקבל פרופיל 24 (משמע פטור רפואי זמני) , הקטע עם אפילפסיה שאי אפשר להוכיח שיש אותה או אין אותה, כך שאם יש לך אתה יכול להגיד שאין לך, ואם אין לך אתה יכול לשחק שיש לך (יש לי חברים שיצאו ככה מהצבא)

3)בלי קשר למשקיים או לא משקפיים- הפרופיל הקרבי הכי נמוך הוא 72 ומעלה ליחידות שדה (תותחנים,נ"מ,שריון) או 82 ומעלה לכל שאר היחידות הקרביות (חטיבות החי"ר למיניהן)

4)לא הבנתי את השאלה. בעקרון יש לך פרופיל והצבא מייעד אותך לתפקיד לפיו, הסיירות למיניהן ידרשו פרופיל גבוה יותר, יש כאלה שיסתפקו ב82 ויש סיירות שידרשו 97... תלוי איזה סיירת.

5)לשב"כ מתקבלים אחרי הצבא, אם היית ביחידה מובחרת השב"כ כבר יפנו אליך לבד... אם היית חיר"ניק עם רזומה יפה בשרות הצבאי, אתה יכול לפנות ולהתקבל.

6)כל הסיירות הן "קומדנו" ... מה ההגדרה שלך לקומנדו? לוחמי עילית? אז כמעט כל הסיירות שלנו מכשירות לכזה דבר... העלית של העלית בלחימה מתחלקות לקרקע,ים,אויר כשהקומנדו היבשתי אפשר לקטלג בו את סיירת מטכ"ל, הקומנדו הימי...מן הסתם שייטת 13, והקומנדו האוירי של זה שלד"ג.

תהנה.

פורסם
  • מחבר

אענה לפי השאלות:

1) פרופיל של אדם נמדד נטו לפי מצב בריאותי (וממש ממש לא לפי כמות שכיבות הסמיכה שהוא עושה!).

2) תלוי מה החומרה, יש מספרים במשקפיים שלא מורידים את הפרופיל בכלל אלא רק מוסיפים סעיף לפרופיל (לדוגמה 97 עם סעיף ראיה..) ויש מספרים במשקפיים שמורידים פרופיל ל64 ... לגביי אפילפסיה... בעקרון אם יש לך אפילפסיה אז אתה מקבל פרופיל 24 (משמע פטור רפואי זמני) , הקטע עם אפילפסיה שאי אפשר להוכיח שיש אותה או אין אותה, כך שאם יש לך אתה יכול להגיד שאין לך, ואם אין לך אתה יכול לשחק שיש לך (יש לי חברים שיצאו ככה מהצבא)

3)בלי קשר למשקיים או לא משקפיים- הפרופיל הקרבי הכי נמוך הוא 72 ומעלה ליחידות שדה (תותחנים,נ"מ,שריון) או 82 ומעלה לכל שאר היחידות הקרביות (חטיבות החי"ר למיניהן)

4)לא הבנתי את השאלה. בעקרון יש לך פרופיל והצבא מייעד אותך לתפקיד לפיו, הסיירות למיניהן ידרשו פרופיל גבוה יותר, יש כאלה שיסתפקו ב82 ויש סיירות שידרשו 97... תלוי איזה סיירת.

5)לשב"כ מתקבלים אחרי הצבא, אם היית ביחידה מובחרת השב"כ כבר יפנו אליך לבד... אם היית חיר"ניק עם רזומה יפה בשרות הצבאי, אתה יכול לפנות ולהתקבל.

6)כל הסיירות הן "קומדנו" ... מה ההגדרה שלך לקומנדו? לוחמי עילית? אז כמעט כל הסיירות שלנו מכשירות לכזה דבר... העלית של העלית בלחימה מתחלקות לקרקע,ים,אויר כשהקומנדו היבשתי אפשר לקטלג בו את סיירת מטכ"ל, הקומנדו הימי...מן הסתם שייטת 13, והקומנדו האוירי של זה שלד"ג.

תהנה.

תודה על המענה המהיר :)

ובעקבות התשובות יש לי עוד כמה שאלות...

1) כמה מספר 4 במשקפיים מוריד מהפרופיל?

2) בוא נגיד היה לי אפילפסיה שהייתי קטן ועכשיו אני אחרי הרבה שנים של החלמה לא היה לי...אני עדיין נחשב חולה אפילפסיה?

3) איזה סיירות דורשות פרופיל 97 ?

4) ואחרי איזה סיירות אפשר לגשת אל השב"כ ?

5) איך בכלל ניגשים אל השב"כ ??

פורסם

תודה על המענה המהיר :)

ובעקבות התשובות יש לי עוד כמה שאלות...

1) כמה מספר 4 במשקפיים מוריד מהפרופיל?

2) בוא נגיד היה לי אפילפסיה שהייתי קטן ועכשיו אני אחרי הרבה שנים של החלמה לא היה לי...אני עדיין נחשב חולה אפילפסיה?

3) איזה סיירות דורשות פרופיל 97 ?       

4) ואחרי איזה סיירות אפשר לגשת אל השב"כ ?

5) איך בכלל ניגשים אל השב"כ ??         

תראה , אני לא קצין מיון... בסופו של דבר גם אלה שיטענו להגיד לך פרטים מדויקים יזיינו את השכל... בסה"כ זה הרבה תלוי מעבר לפרופיל- מבחינת פרפיל נטו אם יש לך 82 או 97 אז אתה מתאים להכל, אבל זה רק מבחינת פרופיל נטו, יהיו לך הרבה מבחני סיבולת לסיירות (אתה צריך לעבור יום סיירות וגיבושים שונים ומשונים) - שם זה המבחן האמיתי, ואם תעבור אותם אז יש לך עוד מסלול אימונים והכשרה מפרך שבכלל לא בטוח שתעבור גם אותו, בקיצור זה לא רק פרופיל...

לגביי האפילפסיה... אם זה היה כשהיית קטן- אז זה לא אמור להוריד לך פרופיל, במיוחד אם אתה לא רוצה להוריד על זה פרופיל.

לגביי שב"כ- אני לא יודע איך ניגשים לשב"כ, כמו שאמרתי אם תהיה עם נתונים מתאימים סביר להניח שייגשו אליך (אח שלי היה במסתערבים של מג"ב ועד היום הוא קיבל 3 הזמנות מהשב"כ להצטרף אל כוחותיהם מבלי שבכלל פנה אליהם, לעומת זאת אני מכיר אנשים שהיו בסיירות שלא מפסיקים לפנות לשב"כ דרך גורמים שונים ולא רוצים אותם, אז זה לא שאלה של "תעשה ככה וככה" זה תלוי בהמון גורמים)

יש לי גם חבר שלא היה בסיירת אלא חיר"ניק רגיל של גולני שעשה מסלול וקורס מכ"ים (רובאי 08 אם אני לא טועה או 09,אני לא כל כך בקיא) והוא עכשיו בשב"כ אע"פ שלא היה בסיירת מובחרת.

לגביי מספר 4 במשקפיים- , לדעתי כן זה יוריד לך פרופיל, תנסה לעשות מאמץ ולשכנע שיורידו לך ל82 ולא נמוך מזה כי עם 82 אתה יכול לעשות את רוב התפקידים הקרביים (שוב, אם מסתכלים נטו לפי פרופיל, למרות שזה אף פעם לא רק ע"פ פרופיל אלא יש עוד 1000 גורמים אחרים שישפיעו)

פורסם

עם מספר 4 אתה יכול לשכוח מסיירות ג'ק באוור אתה כבר לא תהיה

אבל לשב"כ אתה כן יכול להתקבל גם אם היית במודיעין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים