עבור לתוכן

כמה שאלות על לינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להתחיל להשתמש בלינוקס הבאנתי שמנדרייק גם הפצה טובה למתחילים וגם תומכת בעברית(תקנו אותי אם אני טועה) אני מתכוון בימים הקרובים לקנות מחשב יהיה לו מעבד A64 עכשיו השאלות שלי הם: (תסלחו לי אם הם טיפשיות)

1.האם יש גרסאת 64 ביט?

2. אם אין אז האם אפשר להריץ על מעבד 64 ביט מנדרייק 32 ביט?

3. אם יש גירסאת 64 BIT היא צריכה דריברים שונים מגירסאת ה32 BIT?

גיל.

פורסם

1. כן, כל הפצה שמכבדת את עצמה הוציאה עוד לפני שנה גרסאות ראשונות התומכות בארכיטקטורת 64 ביט. תבחר הפצה (מבוססת RPM כמומלץ למתחילים) ולא אמורה להיות בעיה.

2. לא רלוונטי.

3. מלבד מקרים מיוחדים, אין צורך להתקין דרייברים ידנית בלינוקס. המערכת תמצא ותתקין בשבילך הכל.

מטי.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה :yelclap:

עריכה: מישהו יכול לתת לי קישור לגירסאת ה64 BIT אני לא מוצא את זה :nixweiss:

ויש לי עוד שתי שאלות:

1. האם צריך להתקין בלינוקס אנטי וירוס ופיירוול?

2. אם כן על איזה אתם ממליצים?

פורסם

לא צריך, אבל אפשר. אני בלי פיירוול ובלי אנטיווירוס מאז שאני בלינוקס (כמעט שנה) מחובר 24 שעות ומעולם לא הייתה לי בעיה (לפחות לא בתחום הנ"ל) בנוגע לפיירוול אני ממליץ אל firestarter ואם אתה ממש פרנואיד אז אולי כדאי גם nesus עם זה. החבילות הנ"ל קיימות בוודאות עבור אובונטו (ודביאן) אבל אני מאמין שישנם חבילות מתאימות גם להפצות אחרות.

מטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה שוב פעם

פורסם

ubuntu for ever

אתה יכול להשיג את ההפצה של אבונטו בחינם כל שעליך לעשות הוא להכנס לאינטרנט להזמין ואתה מקבל בדואר ישירות והכל חינם בלי שום כסףתחבר שלי הזמין כמה עשרות דיסקים של הגרסה הנוכחית ושל הגרסה הקודמת פעם שעברה והכל עד לדואר בחינם.

באשר לשאלה שלך אם יש גרסאות 64 ביט כמו שהבנתי בערך ואני מקווה שהבנתי נכון אז אתה יכול להוריד את הקטע התכנות ולקמפל אותו ב64 ביט.

פורסם
  • מחבר

כבר הורדתי דיסק של Mandriva 2005 Limited-Edition ל x86 64 וזה יהיה הנסיון הראשון שלי עם לינוקס שהוא לא LIVECD אז אני בכלל לא יודע לקמפל עכשיו השאלה אם עדיף לי להתחיל עם Mandriva או עם Ubuntu למי יש תמיכה יותר טובה בעברית(אם בכלל) ומי יותר טובה למתחילים שעדיין לא יודעים להשתמש בקונסול?

גיל.

עריכה: ד"א איך זה בגירסאת ה64BIT של מנדריבה דיסק ההתקנה הוא רק דיסק אחד ובגירסאת ה32BIT היא או דיסק DVD או שלושה CDS?

פורסם

למה להזמין כמה עשרות דיסקים ? מה יש לעשות עם יותר מנגיד 2, אפילו 3 לפרנואידים (למרות שלי יש רק אחד, ולא נפלו לי הגולות).

בקשר לשאלה שלך, אתה לא צריך לדעת לקמפל. למקרה ולא הייתי ברור - אין שום צורך בידע בקימפול בשביל לעבוד על לינוקס, אני מכיר הרבה משתמשים שלא מותקנים אצלם אפילו כלי הקימפול והם חיים טוב עם זה.

לדעתי עדיף לך אובונטו - אבל זה סתם כי אני לא אוהב את מנדריבה.

מטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי והבנתי שיש כמה סוגים של מערכות קבצים (NTFS,FAT32 את אלה אני מכיר מהווינדוס) איזה יש בלינוקס ובמה אני צריך להשתמש?

גיל.

פורסם

תשתמש בEXT3 .

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני לא יוכל לראות קבצים של הלינוקס מהווינדוס ולהפך נכון?

פורסם

אתה יכול לקרוא ולכתוב לפרטישנס של FAT32 ואתה יכול לקרוא פרטישנס של NTFS. אתה יכול גם לכתוב ל-NTFS אבל זה לא ממש מומלץ אם אתה אוהב את ה-HD שלך :P

ואני משתמש באובונטו כבר בערך שבועיים ואני נהנה מכל רגע (ביקשתי שישלחו לי בדואר וקיבלתי אחרי חודש בערך).

אגב אני לא ממליץ לך להתקין גירסאות 64 ביט של המערכות הפעלה. הגרסאות של ה-64 ביט (וכל התוכנות שבאות עם המערכת הפעלה) אולי יציבות ועובדות אחלה אבל אם למשל תרצה להוריד תוכנה מסוימת אז יש מצב שהיא לא תומכת עדיין ב-64 ביט וזה די מעצבן.

בקיצור יש מצב דומה כמו בווינדוס שיש חוסר יישומים שתומכים ב-64 ביט.

פורסם
  • מחבר

הורדתי אתמול את שתי הגירסאות של Mandriva וגם הזמנתי דיסק של אובנטו אז ביינתים אני ינסה את הManriva ווכשהדיסק יגיע אני ינסה גם אובנטו

ד"א אחת מההפצות האלה באה עם תוכנת צריבה? אם לא אז תמליצו לי על אחת טובה ללינוקס

פורסם

אתה יכול לצרוב דברים באובונטו בלי להתקין שום תוכנה. אישית אני לא יודע איך אבל הקישור הזה יכול לעזור לך (לא רק בנושא הזה אלא בהרבה שאלות שיכולות להתעורר אצלך כשתשתמש באובונטו):

http://ubuntuguide.org/

אישית אני משתמש בתוכנה מאוד נוחה לצריבה שהמליצו לי עליה פה בפורום ונקראת K3B. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

טוב ביינתים אין לי יותר שאלות אז תודה רבה לכולם על העזרה :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים