עבור לתוכן

צריך עזרה בנוגע לבחירת מעבד, אני גר בארה"ב, אך רוצה לקבל עצה מאחי הישראלים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, מישהו שפגשתי אמר לי שיש אתר בעברית למחשבים, ונכנסתי לפה והייתי מופתע מהידע שיש באתר הזה.

(תסלחו לי על העברית, אני לא מומחה לזה).

אני מתכוון לבנות מחשב חדש, ואני מתלבט בין שני מעבדים

בין ה AMD 4800+ ל INTEL PENTIUM D הגירסה האחרונה.

השימוש העיקרי שלי זה גרפיקה, ותיכנות. אשמח לקבל עצה, כמובן שלוח אם תואם, אם יש המלצות, אשמח לשמוע.

פורסם

כרגע פה זה זה מאוחר בלילה ככה שרק מחר יענו לך

בכל מקרה

אתה עושה שימושים של קידוד? סרטים ומוזיקה למשל

פורסם

זה מה שקורה כשיש הפרשי שעות בין הארצות :D

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

כן, אני עושה קידודי סרטים גם. אך זה לא השימוש העיקרי. השימוש העיקרי זה גרפיקה ותיכנות, לעיתים רחוקות גם משחקים.

פורסם

אני חושב שכדאי שתלך על הX24800 האינל פשוט לא מתקרב אליו רוב הזמן(אני חושב שיש בסטיקי השוואה )

פורסם

אם המטרה היא לקידוד תיכנות והיפרטרידינג כבד התשובה שלי היא INTEL.

אם המחשב למישחקים וכל שאר האפליקציות (גרפיקה) התשובה שלי היא AMD.

אם אתה מתכוון לקנות מעבד כפול ליבה לפי מחיר מעבדי INTEL עדיפים בינתים.

פורסם

גם בקידוד סרטים אין לאינטל ממש יתרון כיום (בהשוואה של X2 לPD)... היתרון היחיד מבחינת ביצועים של הPD (וגם זה רק בEE , אבל הוא עולה כמו 4800) זה ביכולת להריץ 4 תרדים בצורה אפקטיבית, אבל לא ברור אם הדבר יתן לך יתרון כל שהוא אם אתה עובד רק בתוכנה אחת.

בכל מקרה אני יודע שבקימפול יש לA64 יתרון גדול מאוד על P4 , אני משער שההפרש הזה נשאר גם בין הX2 לPD , אבל כדאי לבדוק בכל מקרה.

פורסם

אם המטרה היא לקידוד תיכנות והיפרטרידינג כבד התשובה שלי היא INTEL.

אם המחשב למישחקים וכל שאר האפליקציות (גרפיקה) התשובה שלי היא AMD.

אם אתה מתכוון לקנות מעבד כפול ליבה לפי מחיר מעבדי INTEL עדיפים בינתים.

שתיהם אותו דבר במולטיטאסקינג.

הייתרון היחיד שיש לאינטל במולטי סטקינג זה בגלל שיש לה HT אז אין קשר למולטי טסקינג פה :bash:

פורסם

מולטי טסקינג של יותר מ2 תרדים יהיה יותר אפקטיבי על הPEE מאשר על הX2 (ה PEE מריץ 4 תרדים)

פורסם

אין שום סיבה לשלם על 4800, גם בארה"ב.

קנה 4200 ותעשה לו OC מתון.

פורסם

אינטגרל צודק וטועה.

לעבודות גראפיות, עריכה וכו, כמובן שתיקח את אחד מהמעבדים המדהימים של AMD בסדרה הנ"ל.

במקומך לא הייתי לוקח את ה4800 וכמו שאינטגרל אמר, גם לא הייתי לוקח את ה4200 כמו שהוא אמר.

תיקח את ה4400 שיש לו זיכרון פנימי כמו של ה4800 ובעצם ההבדל היחידי זה 200 מגה הרץ.

ה4200 יש לו פחות יזכרון פנימי.

פורסם

לא שיותר מטמון רמה 2 ממש משנה במעבדים עם מבנה מטמון אקסקלוסיבי (לפחות ברוב הישומים בK8) אבל יש הפרש קטן יחסית במחיר אז זה מוצדק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים