עבור לתוכן

כמה בעיות מאוד לא רגילות שיש לי עם האינטרנט- ארוך אבל מקווה שתעזרו

Featured Replies

פורסם

אני לקוח של 013 איידיאסל 1.5 עם ראוטר ואני יודע שמשהו דפוק אצלי באינטרנט הקטע הוא שאני לא יודע בידיוק מה.... הבעיה התחילה מאז שהתחברתי ל-012 כבלים 750 לפני שנתיים וחצי בערך מאז הספקתי לשנות ספקית מ-012 ל-013 וגם שיניתי מכבלים לאיידיאסל אפילו הספקתי לקנות מחשב חדש ושום דבר לא פתר את זה.

לדוגמא באימיול.. מאז שהתחברתי ל-012 האימיול פשוט לא זז ולא משנה מה אני מנסה לעשות המהירות לא עוברת את ה-10 פעם אפילו השארתי את זה יומיים שלמים רצוף דולק ( בתקופה עוד שלא היה לי ראוטר והייתי מחובר דרך 012 בכבלים אז לא קשור לפורטים או לשום דבר אחר שיכול לדפוק את המהירות ) ושחזרתי זה הוריד על 5 קילובייט וסיים איזה 50 מגה מכל קובץ. אני בטוח במיליון אחוז שההגדרות שלי תמיד היו טובות כי אני דיי מבין בחרא הזה אבל למרות זאת אף פעם לא השגתי מהירות ממש גבוהה ( ושאני אומר גבוהה זה לא 100-150 אלא אפילו ל-20 או 40 לא הגעתי ) והמחשב שלי חזק מאוד אז אין סיבה שלא יעבוד טוב בגלל המחשב..

לדעתי זה בעיה בתשתית של האינטרנט שלי כי בתקופה שהייתי מחובר דרך אינטרנט זהב 750 קילובייט לפני המון המון זמן ( וזה גם אומר משהו כי ההתקשרות באותה תקופה אמורה להיות פחות טובה מאשר היום )והייתי משתמש ב-edonkey הענתיקה זה היה מוריד לי הרבה יותר מהר ובעיקר במשחקי הרשת קיבלתי פינג הרבה יותר גבוה מאשר עם 012 או 013 אבל עדיין זה עבד יותר טוב אז. וגם אין משהו אחר שיכול להיות כי קניתי מחשב חדש,החלפתי התקשרות מכבלים לאיידיאסל ומ-012 ל-013 כמו שאמרתי בהתחלה.. עכשיו השאלה שלי היא אם באמת יכול להיות שהתשתית שלי דפוקה ( מה שבהחלט נראה לי ולא רק בגלל הקטע הנ"ל ) למרות שהגלישה כביכול בסדר ומהירות ההורדה נורמלית לחלוטין ( וגם זה לא בידיוק נכון אם אני לא משתמש בתוכנת הורדה זה מוריד לי על מקסימום 60 ואני עם 1.5 ) וגם הפינגים לא רעים אבל אפשר להרגיש פול בעיות מוזרות שממש מעיקות שמשחקים ברשת ואני לא אפרט עליהם כאן כי אתם לא תבינו מה אני רוצה בכלל וגם זה לא רלוונטי כל כך לשאלה שלי.

עכשיו הסיבה העיקרית לכך שאני בטוח ב-100 אחוז שמשהו דפוק אצלי בתשתית היא שבתקופה שהייתי ב-012 הייתי מתקשר אליהם המון והרבה פעמים הגיעו אליי טכנאים הבייתה וניסו למצוא מה לא בסדר ( לא מצאו כלום ) ותמיד אחרי שהם חברו הכל מחדש האינטרנט עבד פיקס ליום או יומיים ובעיקר מרגישים את זה במשחקי רשת למרות שהפינג נשאר אותו פינג, אי אפשר לתאר את ההבדל פשוט שמיים וארץ לא הרגשתי בכלל שאני משחק ברשת.. אבל גם באימיול למשל שבוע ניסיתי להוריד כמה דברים וזה הגיע לי לבערך 100 מגה בכל קובץ ובאותו יום שהטכנאים חברו מחדש את התשתית או אנאערף מה האימיול שלי סיים את כל 7-8 הקבצים שהיו לי בהורדה. אחרי יום יומיים לא זוכר בידיוק כמה האינטרנט חזר לקרטע גם במשחקי הרשת וגם באימיול שחזר "להוריד" על 5-10 במקרה הטוב. ככה זה היה כל פעם שטכנאי בא לראות מה הבעיה אני דיי התייאשתי מזה כי ראיתי שהטכנאים לא מוצאים כלום אז אחרי כמה זמן פשוט הפסקתי להתקשר אליהם בגלל זה ומאז שהתחברתי ל-013 לא התקשרתי אליהם אפילו פעם 1. ועוד משהו יש לי חבר שיש לו בידיוק אותה התקשורת כמו שלי וגר 2 בלוקים ממני המחשב שלו הרבה יותר חלש משלי והאימיול שלו טס אחרי שעה שעתיים וההגדרות הם ב-י-ד-י-ו-ק אותם הגדרות כמו אצלי כי אני סידרתי לו אותם. שלא נדבר על משחקי הרשת למרות שהוא לא ממש בקטע הזה כמוני אני התקנתי אצלו את המשחק שאני משחק בו בשביל לבדוק איך עובד אצלו וההבדל היה פשוט עצום ( עוד פעם למרות שהפינג אצלי היה יותר טוב ) התנאים אצלי הם הרבה יותר טובים והאינטרנט אצלי אמור לעבוד יותר טוב בכל אספקט אפשרי ומשום מה אצלי הכל עובד יותר גרוע.

עכשיו למה אני מספר לכם את זה.. אני יודע טוב מאוד שיש לי איזשהי בעיה באינטרנט ובאמת שנמאס לי מזה כי ניסיתי להתעלם מהבעיות והייתה איזה תקופה שזה לא ממש הפריע לי כי נרגעתי קצת עם כל מה שקשור למחשב בגלל הלימודים אבל בזמן האחרון זה באמת מציק שמפעילים את האימיול לכל הלילה וחוזרים ורואים שהוא הוריד איזה 10 מגה בכל קובץ ושלא נדבר על המשחקי רשת. אז בימים האחרונים החלטתי להתקשר ל-013 ולסגור את העניין הזה פעם אחת ולתמיד הבעיה היא שאני לא בידיוק יכול להסביר להם מה הבעיה כי על הנייר הכל עובד כמו שצריך ואמרו לי את זה כבר 800 פעם בתמיכה הטכנית של 012 ואני מאמין שזה מה שיגידו לי ב-013. בודקים איתי פינגים ומהירויות הורדה וזהו מבחינתם הכל בסדר. אז אני מתכוון להתקשר ל-013 ולבקש מהם שיחליפו את התשתית של האינטרנט שלי השאלה אם זה בכלל יעזור ( חוץ מזה אין משהו אחר ).

אם מישהו יכול לזהות יותר טוב ממני מה דפוק פה בדיוק ( וכמו שאמרתי אין מה להתווכח בקשר לזה, אני דיי מבין בקטע הזה ואני יודע טוב טוב איך זה אמור לעבוד ) זה יכול מאוד לעזור לי אם תרשמו את מה שאתם חושבים בקשר לבעיה למרות שלדעתי הרב לא ידעו מה אני רוצה מהם :>

ואם למישהו יש בעיה דומה אז בבקשה שיגיד.

*סליחה שזה ארוך אבל הייתי חייב לכתוב את זה איפשהו ולראות אם מישהו אולי יודע מה יכולה להיות הבעיה לפני שאני מתקשר אל 013.

פורסם

טוב, כמה דברים.

1. צריך להיות צירוף מקרים גדול מאוד (מאוד) כדי שתהיה לך גם בעיית תשתית בכבלים וגם בעיית תשתית ב ADSL - אבל מכיוון שאתה אומר שזה נבדק כבר 17 פעם אז נוותר על הכיוון הנ"ל לבעיה.

2. אתה אומר שזה ככה גם ב 012 וגם 013 - אז נגיד שהבעייה היא לא בספק

3. אתה אומר שהחלפת מחשבים - אז זה לא בעיה בכ. רשת/USB

ומה שנשאר לנו כאן, זה כנראה בעית וירוסים/רוגלות - מה שנראה לי הכי הגיוני בהתחשב בנתונים שלמעלה.

תריץ את זה ב- IE:

http://www.pandasoftware.com/products/activescan/com/activescan_principal.htm

ואני יכול רק להמליץ על microsoft antispyware - היא תוכנת הסרת קבצי ריגול מצויינת

ואם שניהם לא מוצאים לך שום דבר - קח את המחשב שלך לחבר שלך, ותראה אם זה אותו דבר שם. נסה בלי ראוטר. נסה עם הראוטר.

וד"א - אימיול זה ממש לא מדד למהירות... אם זה איטי גם בהורדה בדפדפן בלי שום תוכנת צד שלישי אז הספקית שלך חייבת לטפל בזה.

פורסם
  • מחבר

אחי זה ברור שיש משהו משותף בתשתית של הכבלים והאיידיאסל. אמרתי למעלה שפשוט לא נשאר שום דבר אחר שיכול לגרום לבעיה חוץ מהתשתית של האינטרנט. דר"א עוד משהו ששחכתי לציין זה שאני מחובר עם ראוטר ובמחשב השני שלי יש את אותם בעיות בידיוק. ספייוורים או וירוסים-אין מצב אני לא מאלה שמזניחים את המחשב אני תמיד מתקין אנטי וירוס מעדכן ווינדוס וגם יש לי איזה 700 תוכנות נגד ספייוורים אז זאת ממש לא הבעיה וגם הספקתי לפרמט 1000 פעם מאז ולהחליף מחשב וזה לא עזר.

ואני כן לקחתי את המחשב ( הקודם ) אל חבר שלי שחכתי להזכיר שהיה לי בעיה במחשב פעם אז חבר שלי דיי מבין במחשבים אז הוא חבר אצלו את המחשב וסידר הכל קיצור שיחקתי קצת אצלו באינטרנט ועוד פעם ההבדל היה עצום ( הוא מחובר לספקית אחרת אבל הקטע הוא שזה עוד הוכחה שהבעיה היא לא במחשב שלי )

אני בטוח שהבעיה היא לא במחשב שלי וגם לא במה שמותקן בו כי סה"כ גם אחרי פורמט הכל עובד אותו דבר בידיוק. השאלה היא מה משותף בין התשתית של האיידיסל לתשתית של הכבלים כי אני בטוח שהבעיה טמונה שם. וזה לא כל השטויות שמסביב כמו וירוסים או ספייוורים כי כמו שאמרתי עברתי כבר אין ספור פורמטים ושום דבר לא פתר את זה.

פורסם

דבר ראשון תנסה לעבוד בלי הראוטר ותראה מה קורה.

תנסה גם להעביר את כרטיס הרשת למצב של חצי דופלקס - נכנסים להגדרות של כרטיס הרשת בלשונית מתקדם תחפש סוג מדיה,דופלקס , מהירות לינק או כל דבר בסגנון ותשנה את זה ל 10Mb חצי דופלקס

תנסה להתחבר עם היוזר של חבר שלך מאצלך בבית ותראה מה קורה

ודבר אחד אחרון, אם יש לך זון אלארם או את הפיירוול של sygate (או כל פיירוול אחר בעצם) תנסה להסיר ולעבוד עם הפיירוול של XP

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז דבר ראשון עוד פעם אין לי פיירוול ואם היה לי הייתי יודע איך להגדיר אותו כדי שלא יחסום תוכנות כמו אימיול או משחקי רשת ככה שאין מצב שזאת הבעיה.

עכשיו ניסיתי את מה שאמרת להתחבר עם השם משתמש של חבר שלי ושום דבר לא השתנה אמנם לא בדקתי באימיול אבל שיחקתי איזה שעה במשחקי רשת ואותו דבר בדיוק. זה רק מחזק את הטענה שלי שמשהו דפוק בתשתית שלי אני לא מבין מה עוד זה יכול להיות.

בקשר למה שאמרת לי בהגדרת הכרטיס רשת לא ממש הבנתי איך לעשות את מה שאמרת ז"א הלכתי למנהל ההתקנים משם למתאמי רשת ומתקדם אבל לא מצאתי שום ערך של דופלקס או משו.... אם תוכל לפרט יותר...

פורסם

בקשר למה שאמרת לי בהגדרת הכרטיס רשת לא ממש הבנתי איך לעשות את מה שאמרת ז"א הלכתי למנהל ההתקנים משם למתאמי רשת ומתקדם אבל לא מצאתי שום ערך של דופלקס או משו.... אם תוכל לפרט יותר...

חיבורי רשת -> מאפייני ה LAC שלך, קביעת תצורה, מתקדם, ותחפש שם link speed/media type/duplex mode ותעביר את זה מאוטומאטי ל 10מגה חצי דופלקס

ואני מציע לך בכל אופן, לא משנה כמה טוב אתה שומר על המחשב, להריץ את הסריקה של פנדה. היא מחוללת ניסים, ולוקחת כולה שעה-שעתיים גג מהחיים שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה ואחי יש לי את זה כבר שנתיים וחצי אתה לא חושב שעשיתי מספיק סריקות נגד וירוסים במשך שנתיים וחצי? ;]

אין למישהו מושג מה משותף בין התשתית של אידיאסל לזאת של הכבלים?

פורסם

אוקיי תודה ואחי יש לי את זה כבר שנתיים וחצי אתה לא חושב שעשיתי מספיק סריקות נגד וירוסים במשך שנתיים וחצי? ;]

אין למישהו מושג מה משותף בין התשתית של אידיאסל לזאת של הכבלים?

כ. רשת

כבל רשת

עמוד חשמל ענקי/גנרטור חירום/כל מקור מתח גדול/אקווריום וכולי שנמצא ממש ליד המחשב/המודם/קו הטלפון וכדומה

פורסם
  • מחבר

כ. רשת

כבל רשת

עמוד חשמל ענקי/גנרטור חירום/כל מקור מתח גדול/אקווריום וכולי שנמצא ממש ליד המחשב/המודם/קו הטלפון וכדומה

הגנרטור דפוק!!!!!!!11111111111

הכי סביר שזה הכבל רשת או מה שזה לא יהיה כי לא החליפו לי את זה מאז ש-012 התקינו אז אני חושב שפה טמונה הבעיה.. תודה על העזרה :x

פורסם

פשוט מאוד. צחליף הכל, מחשב, כבל רשת, מודם. אם זה עדיין ככה, תתחבר מבית של מישהו אחר עם ADSL עם היוזר שלך. אם שם זה תקין אז הבעיה בתשתית. אם גם שם זה דפוק, הבעיה היא בניתוב ליוזר שלך, ואז שספק האינטרנט ישבור את הראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים