עבור לתוכן

כל 60 שניות גניבה בישראל

Featured Replies

פורסם

נכון, מה אני יוציא קלטת של סולחה לה לה לה לה, אני אזרוק עליו משו.

• תגובות 31
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשביל מה יש PEPER SPRAY ? :)

פורסם

^ זה גם נחשב תקיפה...

בכל מקרה, בארה"ב זה לא קורה כי יש Jury (חבר מושבעים) וזה אנשים רגילים מהחברה והם רגישים לסיטואציה כמו כל אחד מאיתנו.

אז אם הם ייצטרכו להחליט בקשר לגנב שקיבל מכות מבעל הבית שהוא פרץ אליו -רוב הסיכוים (כלומר אם זה לא מוגזם מדי)

הם ייזכו את בעל הבית.

"אם במחתרת ימצא הגנבוהוכה ומת אין לו דמים" שמות, כב, 1.

כלומר לפי דיני ספר שמות, אם גנב גונב אצלך בלילה מותר להרוג אותו.....אז.... שלא יעבדו עליכם :xyxthumbs:

פורסם

אני באמת לא מקנה באדם שיעיז לחמוד את המחשב שלי... (בשאר הבית גם אבל במחשב בפרט) מצידי אני ישב בכלא לא יהכפט לי אבל בוא נגיד שיהיה קל מאוד להשיג

טביעת אצבעות אחרי שהוא יהיה מעולף על הריצפה :xyxthumbs: אני ידביק לו RPG ליד ויגיד שהוא ניסה לתקוף אותי... חוץ מזה, מה זה השקית עם האבקה הלבנה בכיס שלו ::)

נקי הוא לא יצא מזה לא חסרות שיטות

פורסם

הרבי מלובביץ' מיודעינו מלך המשיח (שמת,אגב, למי שלא ידע לפני הרבה מאוד זמן)

לא נכון, לפני חודשיים הוא נתן דולר לילדה בת 12.

פורסם

אולי תפסיקו לזרוק פה שטויות באוויר?

אתם לא מבינים שום דבר בקשר למשפט הישראלי. בשבילכם יש בית משפט אחד ואם מישהו עושה משהו אז תובעים אותו וזהו... זה לא הולך ככה!

בארץ יש משפט פלילי ומשפט אזרחי. אין לי כ"כ עצבים עכשיו להסביר את כל הנושא הזה אבל בכללי, החוק הזה לא סתם נחקק... יש הרבה היבטים שאתם צריכים להבין ולהסתכל בשביל להבין את החוק הזה והוא קיים גם בעוד מלא ארצות דמוקרטיות.

על הבוקר אני לא אסביר את העקרונות של החוק הזה וההבדלים בין המשפט האזרחי לפלילי שכן גם למה החוק עם הגניבה הוא חוק צודק באם משתמשים בו נכונה וקובעים מתי נמצא הצדק לצד התובע או ההפך.

פשוט מעצבן לראות שאתם סתם זורקים מילים לאוויר בלי לדעת שום דבר מהחיים שלכם.. זה כמו שתלכו לפורום אחר ותראו אנשים מדברים על מחשבים כאילו הם טכנאים מתחילים בני 70 ואז תצחקו עליהם...

אני ממליץ שאם התגובות ימשיכו להיות כאלה אז שהמנהלים פשוט ינעלו את הדיון הזה כי כנראה שהוא לא מתאים לפה...

פורסם

קודם כל, אל תכליל

כי רוב הסיכויים שלפחות חלקנו מבינים יותר ממה שאתה חושב, ואולי אף יותר ממך

שנית,

במקום סתם להגיד שאנחנו חבורת מטומטמים שלא מבינים מהחיים שלנו (שזה מה שאמרת, אומנם במילים נעימות יותר לאוזן)

אולי, אם אתה מבין כ"כ הרבה בנושא [לפי דבריך], תגיד לנו מה החוק כן אומר?

זה לא בדיוק עוזר שאתה אומר "אתם טועים, אז תסתמו את הפה ותפסיקו לדבר על הנושא"

תאיר את עינינו...

ו- The_overclocker,

אתה טועה בקטע הזה... (הקטע על ארה"ב)

אם גנב יתבע את בעל הבית על תקיפה וירצה פיצויים, זאת תביעה אזרחית, בתביעה אזרחית

אין מושבעים, אלא השופט מחליט על "גזר הדין" (כלומר על גובה הפיצויים,אם יש)

ושופט לא יפסוק במקרה כזה לטובת הגנב, כי החוק אומר אחרת (וגם ההיגיון הבריא, שאמור להיות שווה לחוק, ברוב המקרים)

לעומת זאת, אם גנב יגיש תלונה על תקיפה נגד בעל הבית, אז זאת תביעה פלילית,

ואז התביעה זה המדינה נגד בעל הבית, בלי קשר לגנב חוץ מזה שהוא הצד שנפגע מפעולות בעל הבית (כמו משפט אונס בזעיר אפנין למשל)

במשפט כזה, כן יש מושבעים, אבל רוב הסיכויים שזה לא יגיע למושבעים בכלל

רוב הסיכויים שהמשטרה או התובע המחוזי יחליטו שאין מספיק פואנטה לתבוע (כי הם לא ינצחו, או כי בעל הבית לא אשם פשוט לפי החוק)

ואפילו במקרים הנדירים שזה כן יגיע למושבעים (כלומר, המשטרה והתובע המחוזי נתנו אישור להמשיך)

אז המושבעים לא יאשרו תביעה נורמלית (הGrand Jury, שהם מחליטים בעצם על איזה סעיפים תובעים אותו [למשל, תקיפה מדרגה ראשונה,שנייה וכו'])

ובמקרה הנדיר ביותר שהם יאשרו, בדר"כ הוא פשוט ייצא זכאי במשפט

ואם הוא יצא אשם במשפט, כנראה שהוא עשה משהו באמת חמור (למשל בעל חנות שירה עם שוטגאן בילד בן 9 שגנב מסטיק)

פורסם

קראתי רק את העמוד הראשון , אבל אני לא מבין מה אתם מתפלאים , אם הכשיו אני ניכנס לבית ריק (נגיד שהאנשים שגרים בו בחול) ל30יום המשטרה לא יכולה לפנות אותי מהבית...

פורסם

ואללה צודק... פשוט התגובות היו כ"כ שטחיות שלא האמנתי למה שאני קורא..

כמובן שאני אף פעם לא מכליל כי תמיד יש יוצא דופן אבל בכל מקרה אני מצטער אם הגזמתי...

אתה היוצא דופן... שמח שהסברת להם חלק מזה...

סתם שאלה - אתה לומד את זה באוניברסיטה כתואר או כ-5 יחידות לימוד?

פורסם

אוקי

קודם כל צריך להבין שהחוק בישראל דפוק

אחרי זה צריך להבין שמערכת המשפט די דפוקה , אני אישת תומך במשפט עם מושבעים (כמו ארה"ב ) ולא יש לך שופט והוא הקובע בלבד.

שנית

חוק צריך לכת לפי ההגיון הבא

עברות רכוש

פעם 1 - אתה מרצה מינימום + אופציה לעבודות שרות

פעם 2 - מקסימום בלי שחרור מוקדם

פעם 3 - לכלא לכל החיים , מכיוון שזו הפעם השלישית יש הוכחה לתבנית ולכן ניתן להניח בסבירות גבוהה שהוא יעשה את זה שוב.

רצח

רצח בנסיבות מקלות - התחשבות במצב + תקופה בכלא

רצח בנסיבות מחמירות - חיים בכלא

רצח "מיוחד" (מזוויע במיוחד , המוני , וכו') - :behead: (אני פרו עונש מוות)

פורסם

אני לא בטוח שמשפט עם מושבעים הוא הרעיון הכי טוב

הרי מושבעים הם אנשים שלא מבינים בחוק, ולא תמיד שופטים לפי החוק,

אלא לפי מה שנראה להם, ולכן פסק הדין לא תמיד יצא לפי החוק, כמו

למשל הרי משפטים (בעבר) בארה"ב שהרשיעו שחורים על סמך היותם

שחורים בלבד, ולא באמת כי הם היו אשמים

עם זאת, יש לזה גם את היתרונות של זה, אבל לא משנה

אני אישית גם תומך מאוד בעונש מוות, ואני חושב שהוא צריך להיות מחולק בנדיבות רבה

(אנסים, רוצחים, מטרידי ילדים למיניהם וכד')

אני לא חושב שיש מקום לתירוץ עלוב האלה לבני אדם בחברה שלנו, והם לא צריכים להיות פה

חוץ מזה כל הענישה צריכה לדעתי לעלות, גם עבור עבירות קטנות יותר

(לא 20 שנה בכלא על גניבה, אבל עדיין)

ו-Girls Sweet Dream,

לא,אני לא לומד משפטים באוניברסיטה לתואר או כ5 יח'

כל מה שאני יודע בא ממקום אחר, ולא מבצפר (ולא רק בנושא משפטים אני חושב)

ואל תתרגש מזה, תמיד יש תגובות מטומטמות שלא שוות את הביטים שהן תופסות

אין מה לעשות, צריך פשוט לקוות שמספק התגובות הלא-מטומטמות יעלה עם הזמן

כי אני סמוך ובטוח שמספר התגובות המטומטמות גם עולות, ולא רק בת'רד הזה... (לצערנו הרב)

פורסם

קראתי רק את העמוד הראשון , אבל אני לא מבין מה אתם מתפלאים , אם הכשיו אני ניכנס לבית ריק (נגיד שהאנשים שגרים בו בחול) ל30יום המשטרה לא יכולה לפנות אותי מהבית...

אתה אידיוט ?

מה שאתה בעצם אומר, זה שאם אתה נוסע עכשיו לחופשה באילת - מותר לי להיכנס לך לבית ולעשות בו מה שבא שלי (תפעיל את הדמיון הפרוע שלך), רק בגלל שאתה לא נמצא בו פיזית ?

(ואגב, מה זה בכלל קשור לנושא?)

פורסם
  • מחבר

אתה אידיוט ?

מה שאתה בעצם אומר, זה שאם אתה נוסע עכשיו לחופשה באילת - מותר לי להיכנס לך לבית ולעשות בו מה שבא שלי (תפעיל את הדמיון הפרוע שלך), רק בגלל שאתה לא נמצא בו פיזית ?

חחחחחחחח אני לא יכול לנשוםםםםם חחחחחחחחחחחח

פורסם

הבעיה עם החוק שכל דבר בנפרד. לא שמים על משקל גנב פרץ= שווה =\= לא שווה נפגע מבעל הבית. זה הולך כל תביעה בנפרד. ואתה

רק יושב על כיסא העדים ואומר כן לא כן לא (ומתחיל לרתוח :pissed: ) אין כזה דבר: אבל הוא עשה לי ככה שם ולכן אני עשיתי לו ככה פה.

היה מקרה באר'הב שגנב החליק על משו שבר תרגל בבית הנפרץ תבע תבעל הבית וקיבל פיצוים ! לכן לא כדי להתעסק עם החוק.

רוב השוטרים=אותו פושע ועבריין רק מצידו השני של המטבע ומאחוריו עומד החוק ! ה כ ל ב ש ם ה ח ו ק

לכן רק במקרה קיצוני, פשוט שוברים תמפרקת לשוטר שלא י**** בשכל וינסה לעצור אותך. עם כל הראיות נגדך ואתה כבר יודע שתקבל מאסר גדול,

למרות שאתה זכאי ! אבל רק במצב כזה !

אם זה עצירה לחקירה או בגלל ראיות לא מספקות, לכמה ימים או שבועות אז עדיף לא להרוג.

פורסם

אתה אידיוט ?

מה אני יכול לעשות? זה קורה כל יום ולמשטרה אין מה לעשות , האנשים שהדירה שלהם צריכים ללכת לבית משפט כדי להוציא צו בשביל המשטרה

ורק אז המשטרה תפנה את הבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים