עבור לתוכן

איך אני יכול לדעת אם טלפון סלולרי הוא מזוייף?

Featured Replies

פורסם

ביקשתי מקרוב שלי להביא לי טלפון מחו"ל.

הטלפון, שנמכר ברשתות בקרוב ל3000 ש"ח, ונמכר באופן פרטי בכ2300 ש"ח, נמכר בסין באזור ה200$.

מראש אמרו לי שהמחירים שם הם משהו כמו חצי משם, אבל זה ממש הפתיע אותי.

השאלה שלי היא, איך אני יכול לזהות זיוף בטלפון? הרי יש חנויות במזרח בהן טלפונים נמכרים מתוך סלסלות, ממש ערמות של טלפונים. אני יכול להבין את הקלות בליפול במשהו כזה.

אבל בהנחה שאני מבקש ממנו לקנות לי מוצר ארוז, שנראה מקורי (מבחינה חיצונית) - האם זה ההימור הטוב ביותר שלי?

האם יש דרך לאמת את אמינות הטלפון, רק מהאריזה\הטלפון, כלומר ללא תלות בחנות?

תודה,

נדב.

פורסם

די קשה להבחים האם טלפון מסוים הוא מקורי.

הדרך היחידה להיות בטוח היא לקנות בחנות אמינה ומוכרת.

המחיר 200$ אכן נשמע מוזר מאוד.

אפשר לדעת באיזה מכשיר מדובר ? אולי המחיר בחול הוא אכן 200$....

אפשר לראות על האריזה אם יש חתימה או מספרים לתמיכה או משהו כלשהו שקשור לחברה שיכול להראות שהמכשיר אכן מקורי.

בבדיקה פיזית של המכשיר עצמו בדר"כ אפשר לדעת....

בכל אופן צריך מאוד להיזהר בהונג קונג וסין ותאילנד מזיופים.

פורסם

מתי תבינו...

אין דבר כזה פלאפון מזוייף!

אימ אפשר לזייף פלאפון זה לא צעצוע או בגד זהו מכשיר שיש בו מלא רכיבים אלקטרוניים ועד שמישהו יצליח לזייף דבר כזה בעצמו יכול לקחת שנים!

מה שכן - יש דבר כזה פלאפון שהורכב בסין ואז איכותו ירודה ויש לו יותר סיכוי לתקלות.

בטלפונים של נוקיה שהורכבו בסין כתוב במדבקה בגב "Made At/In Nokia" במקום שיהיה כתוב מדינה למשל "Made In Finland".

מספר הIMEI של פלאפונים נוקיה שמורכבים בסין (הספרה השביעית והשמינית) הינם 00 אבל זה לא רק לפלאפונים שמיוצרים בסין אלא גם לפלאפונים שמיוצרים בפינלנד (שהם איכותיים).

לדעתי אם אתה קונה כזה פלאפון מסין אז ישנו סיכוי גדול שתקבל מכשיר שמיוצר בסין.

אני במקומך הייתי בודק את הפלאפון עוד לפני הקנייה במיוחד הקטע עם ה"Made In Nokia" ולפי הסיפורים הייתי נמנע מלקנות כזה פלאפון למרות שלא כל הפלאפונים האלו עושים בעיות עדיין הסבירות לתקלות גבוהה יותר.

קח בחשבון שגם ישנם סוללות רבות שמיוצרים בסין אבל אל תתרגש סוללה זה לא דבר מורכב אז זה לא נורא אם הוא מיוצר בסין.

פורסם
  • מחבר

הטלפון המדובר הוא Samsung D-500, מה שנקרא בארץ סמסונג 900.

מוזר - מכיוון שהמחיר הזול ביותר שמצאתי בE-Bay היה מעל 350$ - מצד שני, ישנו גם מס על המכשיר, מה שאין בסין.

בכוונה אני מייבא מכשיר שנמצא בארץ, ע"מ שאוכל לצרוב עליו גרסה עברית, וכנ"ל למצוא לו אביזרים מתאימים ומעבדות שיתמחו בתיקונים.

הנחיתי את הבן אדם שיסתכל על האריזה ויראה אם היא נראית אמינה וכו' - אבל כמו שאמרתי, מראית עין היא לא בדיוק מדד, בהתחשב בתעשיית זיופים של כל דבר שזז.

אז מה אתם אומרים? ללכת על זה?

נדב.

פורסם

בהונקקונ יש הרבה מכשירים שרוב הרכיבים בהם מזויפים ונעשים במפעלים לא איכותיים.

וזה ידוע. אני לא אתווכח עם זה. וגם מכשירים בגרסאות טכנאי או מאוד מוקדמות שאיכשהו הגיעו למוכרים.

מכשירים עם באגים ודפק בתוכנה.

בכל אופן סאמסונג 900 באמת נמכר בסביבות 350$

יכול להיות שהמכשיר ב-200$ הוא מכשיר שהתקלקל ותוקן או החליפו לו חלק מסוים.

למה שהחבר שלך לא ילך גם לחנות אחרת ויבדוק מחירים ואריזות ומראה של המכשיר???

פורסם
  • מחבר

בהונקקונ יש הרבה מכשירים שרוב הרכיבים בהם מזויפים ונעשים במפעלים לא איכותיים.

וזה ידוע. אני לא אתווכח עם זה. וגם מכשירים בגרסאות טכנאי או מאוד מוקדמות שאיכשהו הגיעו למוכרים.

מכשירים עם באגים ודפק בתוכנה.

בכל אופן סאמסונג 900 באמת נמכר בסביבות 350$

יכול להיות שהמכשיר ב-200$ הוא מכשיר שהתקלקל ותוקן או החליפו לו חלק מסוים.

למה שהחבר שלך לא ילך גם לחנות אחרת ויבדוק מחירים ואריזות ומראה של המכשיר???

יכול להיות שגם שם זה מזוייף, אבל יש צדק בדברייך. זה כבר עדיף מלקנות ישר מחנות אחת.

אני אגיד לו לבדוק מחירים בחנויות אחרות, ואם המחירים דומים אז לקנות.

עוד עצות, מישהו?

נדב.

פורסם

אחי תקנה תטלפון למה מנסיון שלי בסין טלפונים נמכרים ועולים כמו ארטיק קרח

תגיד לדוד שלך שיעשה סקר בכמה חנויות אפילו חנויות של החברות עצמם וכאלה שיש בסין שיראה כמה הוא עולה ואם המחיר סבבה

למשל דוד שלי שחזר מסין הביא איתו טלפון (שילוב של מחשב כף יד וטלפון) שעולה בארץ בסביבות ה6 ומשהו אף ב3 וחצי אלף שקל

והוא עובד לו עד היום בערך שנה וקצת יש כאלה שיש להם בעיה אם השפה כאילו יש רק באנגלית וכו

תבדוק את זה גם שהפלאפון תומך באנגלית ולא סינית או יפנית בלבד ושהוא מגיע עם כול הכבלים (USB,מטען) ובקיצור כבלים שמגיעים סטנדרט

אם אתה לא יודע מה מגיע איתו תתקשר סתם למוקד שירות של פלאפון ,סלקום ואורנג תשאל אותם אם אתה קונה את הטלפון הזה מה אתה מקבל איתו

ווזהו בערך תהנה

פורסם
  • מחבר

אחי תקנה תטלפון למה מנסיון שלי בסין טלפונים נמכרים ועולים כמו ארטיק קרח

תגיד לדוד שלך שיעשה סקר בכמה חנויות אפילו חנויות של החברות עצמם וכאלה שיש בסין שיראה כמה הוא עולה ואם המחיר סבבה

למשל דוד שלי שחזר מסין הביא איתו טלפון (שילוב של מחשב כף יד וטלפון) שעולה בארץ בסביבות ה6 ומשהו אף ב3 וחצי אלף שקל

והוא עובד לו עד היום בערך שנה וקצת יש כאלה שיש להם בעיה אם השפה כאילו יש רק באנגלית וכו

תבדוק את זה גם שהפלאפון תומך באנגלית ולא סינית או יפנית בלבד ושהוא מגיע עם כול הכבלים (USB,מטען) ובקיצור כבלים שמגיעים סטנדרט

אם אתה לא יודע מה מגיע איתו תתקשר סתם למוקד שירות של פלאפון ,סלקום ואורנג תשאל אותם אם אתה קונה את הטלפון הזה מה אתה מקבל איתו

ווזהו בערך תהנה

במחיר הזה - ביקשתי ממנו להביא 2. :P

בקשר לתוכנה עצמה, זה לא משנה - אני הולך לצרוב תוכנה מחדש בעברית ממילא.

ובקשר לאביזרים - לא בכל העולם החבילות דומות.. ולכן לא ממש יעזור לשאול את אורנג' איך הם מוכרים. ייתכן שהם מוכרים אותו בשונה מסלקום, כמו בסמסונג 855, שאצל אחת הרמקול מגיע חינם כל הזמן ואצל אחת רק בתקופת ההשקה, ואח"כ צריך לשלם עליו..

נדב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים