עבור לתוכן

שאלה לגבי מסכי LCD

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה הקטע במסכי LCD עם ה-CONTRAST?

אני עכשיו בחו"ל ואני רוצה לקנות מסך חדש.  וכל המסכים פה LCD ועל כל אחד רשום מידת קונטרסט (למשל 1:1000 או 1:500 או 1:600)

איך זה מתקשר לנתונים של המסך?? אני מכיר שקצב רענון הוא זה שקובע, ושעדיף שהוא יהיה קטן מ8MS.

פורסם

קונטרסט בעיקרון בלי שום קשר למסך LCD זה הבדל בין הצבעים שאתה רואה...

ובLCD זה מתבטא בזה שכמה שההבדל בין הצבעים הוא גבוהה התמוןנה נראית יותר "חיה" מאשר במסכים CRT רגילים ששם התמונה נראית פחות מלאת חיים...

פורסם
  • מחבר

כלומר יחס של 1:1000 הוא יותר טוב מיחס של נגיד 1:500? במקרה הנ"ל 1:1000 יראה יותר אמיתי (יותר חי)?

פורסם

כלומר יחס של 1:1000 הוא יותר טוב מיחס של נגיד 1:500? במקרה הנ"ל 1:1000 יראה יותר אמיתי (יותר חי)?

כן.

אבל איכות התמונה תלויה בעוד דברים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול אולי לפרט???

פורסם

בהירות, רזולוציה, דיוק צבעים

פורסם

חשובה גם מהירות התגובה של המסכים. למשל יש מסכים בעלי 16 MS ויש כאלה של 8MS (זאת דוגמא), אז המסך של ה16 יהיו בו יותר מריחות, ואילו ה-8 תיראה לך חלקה יותר..

פורסם

ההגדרה של ניגודיות:

יחס הניגודיות הוא ההבדל בין הלבן הבוהק ביותר לשחור החשוך ביותר שהמסך יכול להציג.

ככל שהיחס גדול יותר כך מוצגים התמונה והצבעים בצורה טובה יותר.

חשובה גם מהירות התגובה של המסכים. למשל יש מסכים בעלי 16 MS ויש כאלה של 8MS (זאת דוגמא), אז המסך של ה16 יהיו בו יותר מריחות, ואילו ה-8 תיראה לך חלקה יותר..

הזמן תגובה זו לא התכונה הכי חשובה במסכי LCD, ומ12MS ומטה כבר העין לא מסוגלת להבחין בהבדל...

(למרות שמומלץ זמן תגובה נמוך, חשוב שהוא לא יבוא על תכונות אחרות כגון יחס ניגודיות וכו'...).

פורסם
  • מחבר

אז השאיפה שלי צריכה להיות מסך של 12MS ומטה עם ניגודיות של נניח סביבות 1:1000 ומעלה?

הבנתי שמסכי CRT עדין יותר טובים למשחקים, במה זה מתבטא? והאם אני אשים לב לזה?

ומה הבדל בין ניגודיות לבהירות לדיוק צבעים? הם לא כולם נכללים תחת ניגודיות? כלומר כמה שהיחס יותר גדול הדיוק צבעים יהיה יותר טוב לדוגמא??

פורסם

אז השאיפה שלי צריכה להיות מסך של 12MS ומטה עם ניגודיות של נניח סביבות 1:1000 ומעלה?

הבנתי שמסכי CRT עדין יותר טובים למשחקים, במה זה מתבטא? והאם אני אשים לב לזה?

ומה הבדל בין ניגודיות לבהירות לדיוק צבעים? הם לא כולם נכללים תחת ניגודיות? כלומר כמה שהיחס יותר גדול הדיוק צבעים יהיה יותר טוב לדוגמא??

תנסה ניגודיות 1:500 ומעלה זה כבר הסטנדרט. מסכי CRT בד"כ מתעלים בזמן תגובה הרבה יותר נמוך, ברזולוציה יותר "גמישה" וחלק אומרים שהצבעים נראים יותר "חיים" וחדים( :nixweiss:). אני חושב שבLCD הצבעים יותר חדים אבל לא משנה.

פורסם

הזמן תגובה זו לא התכונה הכי חשובה במסכי LCD, ומ12MS ומטה כבר העין לא מסוגלת להבחין בהבדל...

(למרות שמומלץ זמן תגובה נמוך, חשוב שהוא לא יבוא על תכונות אחרות כגון יחס ניגודיות וכו'...).

אני לא מסכים איתך. לי יש מסך veiwsonic vp191b והוא 8MS ואני כן מסוגל להבחין בזה...

פורסם

תעשה לי טובה ::)

מבחינה ביולוגית המוח שלך לא מסוגל להבחין בזה

פורסם

תעשה לי טובה ::)

מבחינה ביולוגית המוח שלך לא מסוגל להבחין בזה

What he said :)

פורסם

או שפשוט הוא קיבל מסך דפוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים