עבור לתוכן

שאלות בקשר לרמקולים ורסיבר

Featured Replies

פורסם

העדיפות אצלי ככה: קודם מוזיקה, אחרי זה סרטים ואחרי זה משחקים

מה הכי טוב לי? אוזניות\רמקולים 2.1\רמקולים 4.1\רמקולים 5.1 \ רמקולים לא למחשב עם רסיבר סטריאו

כרגע יש לי LOGITECH Z560 4.1  והם די טובים אבל משהו חסר.

שאלה נוספת : למה בעצם צריך רסיבר סטריאו? מה תפקידו

עריכה: יכול להיות שהמיקום של הרמקולים לא משהו. (החדר בטוח לא טוב אבל אין לי אפשרות לעבור חדר)

הם ממוקמים ככה שהרמקולים הקדמיים בצידי המסך והאחוריים על הטלויזיה והבאס מאחוריי ומכוון לפנים החדר ואני צמוד לחלון צדדי

פורסם

מאחר והרוב המוחץ של הקלטות מוסיקה הוא לשני ערוצים (PCM), השקעה בהגברה דו-ערוצית ושני רמקולים תמקסם את האיכות המתקבלת. התקציב הרי מוגבל (אני משער) כך שעבור אותו הסכום, הגברה ורמקולים יעודיים לסטריאו לרוב יתנו את התוצאות האופטימליות. :xyxthumbs:

לגבי אזניות או רמקולים: גם כאן פועל כלל דומה: השקעה באזניות + הגברה יעודית יספקו תוצאות פנטסטיות יחסית למערכת סטריאו. מצד שני, אזניות אינן יכולות להחליף רמקולים (ויברציות, ההרגשה שזה "חי") - הן רק יכולות לבוא בנוסף. מאחר וכבר יש לך סט רמקולים, שקול רכישה של אזניות באם התקציב לחוץ... :)

הגדרה בסיסית לרסיבר סטריאו היא מגבר משולב עם טיונר. עם זאת, הוא יכול גם להכיל פיצ'רים נוספים כמו אקולייזר, מצבי הדמייה, קופסאת מיתוג "משוכללת" ושאר ירקות שנועדו למשוך את העומדים בפני רכישה. מאחר והיצרן צריך להשקיע כסף על התוספים הללו, יש כאן פשרה לעומת מגבר משולב שתפקידו היא הגברה נטו: מקבל אות, מגביר אותו ומוציא אותו החוצה. כרגיל הכלל המדובר פועל ברובו גם כאן... ;)

לגבי מיקום הרמקולים הנוכחיים: אני בספק אם זה מה שמונע ממך להיות מסופק מהם, אבל נסה "לשחק" עם המיקום שלהם כדי לראות אם יש שיפור; זה בטח לא יזיק.

פורסם

מה התקציב שלך?

פורסם
  • מחבר

למה בעצם צריכים מגבר? בלעדיו הרמקולים יהיו חלשים מדי? לאוזניות נשמע לי מצחיק קצת שצריך מגבר

גם ככה אני לא שומע הכי טוב  :silly:

יש לי יומולדת בקרוב כך שזו יכולה להיות מתנה נחמדה

בנוסף, חשבתי לנסות למכור את הסט הנוכחי (יש לי אותו כבר שלוש שנים והוא במצב די טוב) ומחשב ישן שאף אחד לא משתמש בו לאלטעזכן :D

אני מניח שבגלל שהרמקולים שיש לי מיועדים למחשב, הם לא שיא האיכות

אני זוכר ששמעתי אצל מישהו שחיבר רמקולים של מערכת סטריאו די פשוטה למחשב, והם נשמעו יותר טוב :)

אה נזכרתי שיש לי 2 רמקולים גדולים של סוני שאין להם שימוש, כי המערכת שלהם נדפקה (MCHC70)..השאלה אם אני אצטרך לקנות רסיבר או שאני אוכל פשוט לחבר אותם למחשב?

יש בעיה עם הרמקולים האלה - הם גדולים מדי לשולחן מחשב (מידותיהם: עובי של 22 ס"מ, רוחב של 22 ס"מ ואורך של 37 ס"מ)

פורסם

כן, חייבים מגבר. *sigh* ::)

פורסם
  • מחבר

אוקי אז זה אומר שאין טעם לחשוב על לחבר את הרמקולים של SONY למחשב הא?

תודה וסליחה על הנדנוד  :-[

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים