עבור לתוכן

דברים שלא כדאי לעשות כשמתעסקים במודינג / אלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה.

אני יתחיל:

1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל  :smile1: (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה)

2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום)

3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה הרע לא יהיה בום אבל ילכם לכם הצורב/הארד דיסק/פלופי. (גם מנסיון)

4. בחזרה ל-3 כנ"ל לגבי מודים שעשיתם פשוט חבל על הלדים אולטרה ברייט  :'( (גם מנסיון)

5. לא לחבר לד ל 12וולט בשביל לראות האם הוא יאיר יותר טוב . (גם מנסיון)

6. לא לנסות לתקן את המחשב כשהוא במצב דולק

7. אחרי שעשיתם ניקוי למחשב שמתם משכה תרמית על המעבד לא לשכוח לשים את גוף הקירור ומהמעבד כי אחרי שמדביקים מעבד אם דבק הוא לא יעבוד יותר  :smile1:

8. אם יש רעש מעצבן מהמאוור של הספק לא להביא מכות על המארז כי אז הוא יראה מכוער (מנסיון)

9. בחזרה ל 8 אם המכות לא עזרו בשופ פנים ואופן לא לדחוף מברג לתוך המאוור בתקווה שהרעש יעלם  :o (למזלי נשרף רק פיוז זה היה יכול להיות יותר גרוע)

10. לא לחפש למאוור מקום חדש במארז כשהמאוור עובד.

זה הכל לבנתיים מה איתכם?

פורסם

היו כבר תארדים כאלה בעבר, 2-3 הודעות רציניות וכל השאר ספאם לא ממש מצחיק.

פורסם
  • מחבר

אא טוב סליחה

אז אפשר לנעול

פורסם

קבל ח"ח על היוזמה, אבל היית צריך לעשות חיפוש, למצוא את הת'ראד הזה(http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=64026.0)  ולהקפיץ אותו ולכתוב את הטיפים שלך... :)

לא נורא אחי!

ד"א, 10 אצלי מניסיון, נחתכה האצבע ונשברה כנ ף של TT SF2 92MM

פורסם

להקפיץ תארד בן שנה וחצי?

:bash:

פורסם
  • מחבר

קודם כל אם אני לא טועה ואני לאחושב שאני טועה כותבים יוזמה =]

המממ ואם הייתי מקפיץ את התארד הזה 99.9% שהייתי מקבל באן! זה תראד מלפני יותר משנה וחצי!!!!!

פורסם

בלעט, תראה ש"ס" ו"ז" נמצאות אחת ליד השניה במקלדת, אז תבין לבד שבטעות לחצתי על "ס" במקום על "ז".

ולא כתוב שאסור להקפיץ ת'ראדים בשביל להוסיף להם מידע. מותר, ולא חסמו אף אחד שהקפיץ פעם ראשונה שלו ת'ראד בשביל לעזור.

פורסם

אל תבעטו במחשב, גם אם ההורים לא קונים לכם את המחשב שכל כך בא לכם באותו רגע שמשחק לא עולה לכם לראשונה..

חחח הטכנאי שלי למד את זה על בשרו.. הוא עשה עבודות הלחמה על הכפתורי הדלקה + ריסט שלו (וזה גם לא עזר.. הם כל הזמן נפלו אחר כך..)

:xyxthumbs:

פורסם

אל תהיו עצלנים ותבריגו את הדלתות/גג/פאנל קידמי של המארז

לי אישית נשרף ככה לוח

לא הברגתי את הפאנל למארז והפאנל נפל לי הוא עיקם את הפינים שעל הלוח....

הם נגעו אחד בשני ו...... ככה הלך לי לוח

שחושבים על זה זה מצחיק :lol:

אבל באותו שניה :'(

פורסם

דווקא אצלי זה עזר - המכות על המארז כאשר הספק במחשב הישן הרעיש

שאתה מתכוון לחבר כוננים - הכוונה לחיבור החשמל או הDATA?

ועשו לעצמכם טובה - אל תמהרו שאתם עושים מודינג (עשיתי פעם פרוייקט ביום אחד - אני לא יודע למה הוא נראה כאילו D9 ריטש אותו

בגלל שזה היה מהיר\ או בגלל שזה היה המוד הראשון שלי :kopfpatsch: )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים