עבור לתוכן

בעיונת בחיבור רשת ביתית של מספר מחשבים: גישה לקבצים על אחד מהמחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום שלום ...

לאחרונה חיברתי מחשב חדש לרשת בעבודה של אבא שלי , שם יש כבר 5 מחשבים , הרשת מתחברת לswitch 8 פורטים של אדימאקס ...

בין כל המחשבים אין בעיות , הכל נשאר כרגיל אך במחשב החדש משום מה אינני יכול לגשת אליו דרך שאר המחשבים .. אני מקבל שגיאה משהוא אין לי גישה ...

אך מהמחשב החדש יש לי גישה לכל המחשבים ...

יש פינג בין המחשבים ברשת , כולם על אותו workgroup אותו סיגמנט , מה לעזאזל הבעיה ? נגמרו לי הרעיונות בראש אני עובד על זה שעות!

פורסם

שלום שלום ...

לאחרונה חיברתי מחשב חדש לרשת בעבודה של אבא שלי , שם יש כבר 5 מחשבים , הרשת מתחברת לswitch 8 פורטים של אדימאקס ...

בין כל המחשבים אין בעיות , הכל נשאר כרגיל אך במחשב החדש משום מה אינני יכול לגשת אליו דרך שאר המחשבים .. אני מקבל שגיאה משהוא אין לי גישה ...

אך מהמחשב החדש יש לי גישה לכל המחשבים ...

יש פינג בין המחשבים ברשת , כולם על אותו workgroup אותו סיגמנט , מה לעזאזל הבעיה ? נגמרו לי הרעיונות בראש אני עובד על זה שעות!

הגדרת תיקייה אחת לפחות משותפת? בדקת שה PERMISSIONS שלה מתאימים?

פורסם
  • מחבר

הכונן משותף , תהרשאות לא בדקתי כי אין לי מושג איך :)

אני אשמח אם תוכל לפפרט איך אני בודק את זה..

תודה ,

נדב

פורסם

אולי יש איזה פיירוול שחוסם את המחשב? תנסה לבטל את הפיירוולים (גם של הXP) ותראה מה קורה

פורסם

לגבי פירוול, יש לוודא שהפורטים הבאים לא חסומים (אמנם הם נפוצים לוירוסים, אבל זה בגלל השימוש בהם - רשתות)

139,445 TCP וגם 137,138 UDP

תוודא שהם פתוחים רק לכתובות IP מהSUBNET של הרשת.

בפירוול הפנימי של ווינדוס זה נמצא בהגדרות פירוול, בלשונית EXCEPTIONS תחת FILE AND PRINTER SHARING (שכמובן צריך להיות מסומן ב V)

לגבי הרשאות - דבר ראשון צריך לוודא ש simple file sharing מכובה - כנס לתיקייה כלשהיא, כלים, אפשרויות תיקייה, תצוגה , ותכבה את enable simple file sharing

עכשיו, כשתכנס למאפייני הכונן המשותף שלך, יהיו לך עוד כמה אפשרויות - כגון PERMISSIONS - שם אתה יכול לקבוע לאיזה משתמשים/קבוצות משתמשים יש איזו הרשאה לכונן וכדומה.

פורסם
  • מחבר

טוב , בדקתי תהרשאות ולא נראה לי שזו הבעיה ...

יש Full controle ל Evryone ככה שאני מאמין שהבעיה לא נובעת מפה ...

בקשר לפיירוול , הוא כבוי , גם הפיירוול שבאפשרויות של הכרטיס רשת , גם זה של ניוידיה שאיך שהוא כנראה נדחף עם ההתקנה של הדריוורים וגם זה של ה XP SP1.

אני לא בטוח איך לפתוח תפורטים האלה למרות שגם ככה לא נראה לי שהם סוגרים מכיוון והפיירוול סגור ..

זה מטריף אותי .. הקמתי כבר כמה רשתות ביתיות קטנות ובחיים לא נתקלתי בבעיה הזאת ...

פורסם

טוב , בדקתי תהרשאות ולא נראה לי שזו הבעיה ...

יש Full controle ל Evryone ככה שאני מאמין שהבעיה לא נובעת מפה ...

בקשר לפיירוול , הוא כבוי , גם הפיירוול שבאפשרויות של הכרטיס רשת , גם זה של ניוידיה שאיך שהוא כנראה נדחף עם ההתקנה של הדריוורים וגם זה של ה XP SP1.

אני לא בטוח איך לפתוח תפורטים האלה למרות שגם ככה לא נראה לי שהם סוגרים מכיוון והפיירוול סגור ..

זה מטריף אותי .. הקמתי כבר כמה רשתות ביתיות קטנות ובחיים לא נתקלתי בבעיה הזאת ...

לא נתת ב מ ק ר ה איפי זהה לשני מחשבים? (נגמרים לי הרעיונות - זה בד"כ הזמן שבו אני הייתי מתחיל לבדוק מההתחלה הכל - או פשוט להגדיר מההתחלה הכל)

פורסם
  • מחבר

נמצא הפתרון ... דריוורים חדשים ללוח אמ ...אוי אסוס אסוס ... :bash:

תודה בכל מקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים