עבור לתוכן

HZ משתנה וכיתוב מטושטש במסך CRT !

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מסך CRT דיי ישן כבר איזה 4 שנים בשם LG FLATRON 775FT

יש לי כ2 בעיות איתו

1. ממש קשה לקרוא כיתוב, במיוחד עם זה כתוב על רקע לבן או משהו כזה, הכתב פשוט מטושטש ניסיתי להוריד בהירות זה עוזר אבל עדיין קשה לקרוא, קשה לי במיוחד לקרוא את השמות של האייקונים בדסקטופ ואכן גם אחרי כמה שעות מתחיל לכאוב לי העיניים.. מה הבעיה במסך ? האם זה בעיה כתוצאה מהתיישנות המסך ?

2.בעיה נוספת היא בHZ,כיוונתי את הגדרות של המסך לעבוד ב1024x768 על 85HZ ( המקס של המסך ברזולציה זו ), כאשר אני נמצא בדסקטופ המסך עובד על 85 HZ כמו שהגדרתי אותו אבל כאשר אני נכנס למשחק ( לדוגמה Counter Strike ) הוא אוטומטית משתנה ל60HZ וזה ממש מפריע לי (בעניין של עקרון).

האם מישהו יכול להגיד לי למה זה משתנה, ומה הקשר של המשחק לHZ.. ד"א אין הגדרות במשחק של HZ כך שזה לא משתנה כתוצאה מהגדרות במשחק.

תודה  בן.

פורסם

רוב המשחקים עובדים על 60HZ אבל אפשר לשנות את זה עם תוכנות מסויימות שאני בטוח שמישהו פה יוכל להפנות אותך אליהן.

4 שנים למסך זה דיי הרבה. אפשר לשקול החלפה לחדש. (אני ממליץ להחליף כל 5 שנים)

פורסם
  • מחבר

^^^

לא ידעתי שזה אמור לעבוד על 60HZ חשבתי שכבר יש משהו פגום אצלי. תאמת ברוב המשחקים החדשים יש אפשרות לקבוע על כמה HZ זה יעבוד בגלל זה תהיתי האם יש פה בעיה, תודה שהבהרת לי את זה.

האם מישהו יודע אולי בקשר לכיתוב, האם אפשר לפתור תבעיה הזאת דרך הגדרות במחשב או במסך? או שזה בעיה פיזית במסך? (יש לי תבעיה הזאת אולי כבר למעלה משנה פשוט אף פעם לא התייחסתי אל זה יותר מידי, עד עכשיו).

אני באמת חושב לקנות מסך חדש למרות שעכשיו התקציב הוא קצת בעיה כי אני צריך לחסוך 1800 שקל ל710 של Sumsung או בכלל 2700 לVs171

לכן בינתיים אני תקוע עם המסך הזה וקניית מסך היא רק בגדר מחשבה בינתיים.

-----------------------------------

נ.ב

שאלה לא כל כך קשורה לנושא אבל האם מסך LCD מחזיק יותר זמן ממסך CRT? כלומר האם צפויות בעיות כמו שאני חווה עכשיו עם הCRT לאחר מספר שנים?

הבנתי שיכולה להיווצר בעיה של פיקסלים שרופים במסכי LCD, כתוצאה ממה הם נוצרים האם הם יכולים להיווצר כתוצאה מהתיישנותו של המסך ? או רק מפגיעות חצוניות פיזיות?

מכיוון שאם אני קונה מסך עכשיו לא יצא לי כל כך הרבה להשתמש בו אני מניח כי עוד חצי שנה אני מתגייס אז.. מה דעתכם, כדאי לי לקנות? 

פורסם

זה לא אמור לרדת ל60 הרץ זה באג בווינדוס XP

פורסם

יש דרך יחידה שרק עליה אני יכול לחשוב..

תפתח את המסך ותכוון- פוקוס..

אם זה לא יעזור אז אני מאמין שהמסך כבר ''פגום''.

פורסם
  • מחבר

זה לא אמור לרדת ל60 הרץ זה באג בווינדוס XP

מה זאת אומרת ? זה בעיה לא רק אצלי? זה באג? אני ישמח אם תפרש יותר את העניין.

יש דרך יחידה שרק עליה אני יכול לחשוב..

תפתח את המסך ותכוון- פוקוס..

אם זה לא יעזור אז אני מאמין שהמסך כבר ''פגום''.

לפתוח את המסך? האם זה מסוכן לפתוח את המסך? הבנתי שיש מתח גבוה במסך גם אחרי שאתה מנתק את המסך מהחשמל וזה יכול להיות מסוכן, האם באמת יש אפשרות לסדר את זה דרך פתיחת המסך? אני ישמח לקבל יותר פרטים על איך לעשות את זה.

ושוב אני חוזר לנ.ב מלמעלה שלי.. אם למישהו יש מושג

פורסם

כן יש באג בווינדוס אקספי שהוא מגביל לפעמים ל 60 הרץ אבל אמרו לי שעם רושמים shutdown -a בRUN זה מבטל את זה אני עשיתי וזה סידר לי....

פורסם

כן לפתוח לפתוח ממש להוציא את הברגים שמחברים..

וכן זה יכול להיות מאד מסוכן קיבלתי זרם וכמעט עפתי חחחח

תשים לב במה אתה נוגע ותיהיה בסדר..

לכוון פוקוס לדעתי יפתור לך את הבעיה תנסה.

פורסם
  • מחבר

כן יש באג בווינדוס אקספי שהוא מגביל לפעמים ל 60 הרץ אבל אמרו לי שעם רושמים shutdown -a בRUN זה מבטל את זה אני עשיתי וזה סידר לי....

אחי אני חושב שאתה טועה.. לא נשמע לי הגיוני שיש באג כזה כי גם עם היה Microsoft היו מוציאים עדכון שמתקן את זה או משהו כזה. וגם הפקודה שנתת לי לא עובדת, אם אני זוכר טוב הפקודה הזאת בכלל קשורה לVirus Blaster והיא מונעת אתחול של המחשב כמו שהBlaster היה עושה.

כן לפתוח לפתוח ממש להוציא את הברגים שמחברים..

וכן זה יכול להיות מאד מסוכן קיבלתי זרם וכמעט עפתי חחחח

תשים לב במה אתה נוגע ותיהיה בסדר..

לכוון פוקוס לדעתי יפתור לך את הבעיה תנסה.

תשמע אני לא מתכוון סתם ככה לפתוח תמסך אין לי נסיון בדברים האלה ולא בא לי להתחשמל או להרוס את המסך אז עם יש מדריך מפורט לעניין שמסביר מה בדיוק אני צריך לעשות; דרך איפה לכוון את הפוקוס?, איך כל העסק בפנים נראה?, ממה אני צריך להזהר שלב אחרי שלב מה צריך לעשות? וכל מיני כאלה...

פורסם

רוב המשחקים עובדים על 60HZ

לאן הגענו, אנשים חושבים שזה אמור להיות ככה..

יש באג כבר שנים (!) בדרייברים של nvidia ו-ATI בשילוב עם WinXP שקובע את ה-default refresh-rate ל-60Hz. יש תוכנות שפותרות את זה, תציץ במדור ההורדות של HWzone (בקטגוריית Tweaking).

פורסם

המסך שלך מוגדר לעבוד ב 85 HZ

רק כאשר הוא עובד במאפיינים הדסקטופ כלומר 1024X786X32 הדפולט של המישחקים הוא X16 ולכן המסך שלך עובד ל 60HZ במישחק אשר לא ניתן בהם לכוון את ה הסיביות או את ה HZ.

פורסם

מסך לא "מוגדר" לעבוד בכלום, אין לו רצונות משלו. מסך מציג (או לפחות, מנסה להציג) מה שכרטיס המסך מגדיר לו. חמור מזה, אם כרטיס המסך יגדיר למסך האומלל לעבוד בהגדרות שהן מעבר ליכולת שלו - הוא פשוט יתפחלץ (בדומה, נניח, למעבד 3,000MHz שתגדיר לו לעבוד ב-8,000MHz..). לא תהיה לו שום יכולת להוריד את ההגדרות על דעת עצמו.

פורסם
  • מחבר

thegodx:

תשמע לא יודע עם אתה צודק כי בדקתי ובCounter Strike אכן אפשר לבחור רזולוציה והן מספר סיביות אני שם בבמשחק על 800x600x32bit

ובווינדוס זה על 1024x768x32bit אז זה לא קשור.. וגם כאשר שמתי במשחק עצמו את הרזולציה על 1024x768 שתהיה תואמת למסך זה עדיין משתנה ל60hz.

Milford Cubicle:

הורדתי את התוכנה שאמורה לסדר את הבעיה, אבל היא לא עובדת או שאני פשוט לא יודע איך להפעיל אותה.

זה המצב שהתוכנה מראה לי שהמחשב שלי נמצא בו:

fsdfs8fb.jpg

אז שיניתי תהגדרות של ה800x600 מ56Hz ל85hz ואז עשיתי רסטרט כפי שהתוכנה מבקשת אבל עדיין שוב כאשר אני פותח תתוכנה היא נשארת באותו מצב קודם  וכי הרזולציה 800x600 חוזרת ל56Hz וגם במשחק המצב לא השתנה עדיין אני רואה שזה 60hz.

פורסם

אחי אני חושב שאתה טועה.. לא נשמע לי הגיוני שיש באג כזה כי גם עם היה Microsoft היו מוציאים עדכון שמתקן את זה או משהו כזה. וגם הפקודה שנתת לי לא עובדת, אם אני זוכר טוב הפקודה הזאת בכלל קשורה לVirus Blaster והיא מונעת אתחול של המחשב כמו שהBlaster היה עושה.

תשמע אני לא מתכוון סתם ככה לפתוח תמסך אין לי נסיון בדברים האלה ולא בא לי להתחשמל או להרוס את המסך אז עם יש מדריך מפורט לעניין שמסביר מה בדיוק אני צריך לעשות; דרך איפה לכוון את הפוקוס?, איך כל העסק בפנים נראה?, ממה אני צריך להזהר שלב אחרי שלב מה צריך לעשות? וכל מיני כאלה...

האמת זה לא כזה מסובך אבל זה די מפחיד כי אתה רואה את כל מה שבתוך המסך ואתה יכול להתחשמל אם אתה נוגע במקומות שלא צריך..

אבל אל תדאג אתה לא תמות מזה..

אממ יכולל להיות שאתה יכול לכוון פוקוס גם מאחורי המסך..יש כמה מסכים שאפשר.

ושאתה פותח את המסך אז יש כזה בצד מקום לסובב עם ברגים לכיוון פוקוס..

אבל עזוב אם אתה מפחד לעשות את זה אל תעשה..

פשוט זה נראה לי הדבר היחידי שיעזור לך :-\

פורסם
  • מחבר

אני חושב באמת לוותר על הקטע של לפתוח תמסך.. במיוחד אם אין משהו או דרך כלשהי להסביר לי במדויק מה לעשות.

מישהו יכול לעזור לי עם התוכנה של כיוון הHZ ? הסברתי את הבעיה בהודעה למעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים