עבור לתוכן

כאבי עינים במסך CRT צריך עזרה פתרונות!

Featured Replies

פורסם

אז ככה..יש לי מסך CRT יחסית ישן אבל פעם הוא היה בין הטובים..זה מסך של ViewSonic דגם:Professional Series PF775

עכשיו בזמן האחרון(בסביבות החודש-חודשים)העניים שלי התחילו לכאוב רצח אחרי איזה חצי שעה עד שעה של פעולה במחשב בין אם זה משחק או גלישה באינטרנט או סתם להסתקל על המסך..וזה ממש מציק אני לא יכול להסתקל על המסך יותר מחצי שעה בלי שהעניים שלי יתחילו לכאוב התעיפו ויאדימו..

בהתחלה חשבתי שהשנה לי קצב הרענון ובגלל זה כל הבעיות אבל בדקתי וזה לא ככה..עכשיו אני על רזלוציה 1024*768 על 85 מגהרץ..(אין לי אפשרות מגהרץ גבוה יותר גם לא ברזלוציה נמוכה יותר..)

אז השאלה שלי היא האם הבעיה היא במסך ואם כן איך אני פותר את זה?או שהבעיה היא אצלי?

תודה מראש לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

יכול להיות שהמסך פשוט יישן, ובגלל זה הוא פולט יותר קרינה, מה שגם יכול לגרום לכאבי עיניים.

דבר שני, תנסה לסדר את יתר האפשרויות כמו בהירות וכאלה, ותעבוד עם תנאי תאורה נכונים.

אולי זה עשוי לעזור לך.

פורסם

אני על full bright בכהול גם איך זה ?

זה גורם נזק לעינים ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :xyxthumbs: רק אם תוכל להסביר לי קצת יותר טוב מה לעשות?

העניין עם הבהירות הכוונה היא לנסות להחשיך תמסך או להבהיר?

ותנאי תאורה נכונים?מה הכוונה בזה?

אני בעיקרון עובד בבוקר עם חלון פתוח והכול מואר טוב..ובלילות אני עובד עם מנורת פלרסנט גדולה..(המחשב נמצא במקום פתוח וגדול יחסית..)

והמסך לא כזה ישן,אולי שלוש ארבע שנים לא יותר..

פורסם

אם החלון מאחורי המסך זה לא טוב...

מסך בין 3-4 שנים זה מאוד ישן בגיל של מסכים .. גם אם הוא עובד, ונראה בסדר.. הם מאבדים את רוב האיכות שלהם כבר בשנה השנייה.

מנורת פלורוסנט אגב זה הדבר הכי פחות בריא בצירוף עם מסך, בייחוד שאתה מרמז שאתה עובד גם בחושך, ורק מנורה אחת דולקת.

הבהירות של המסך צריכה להיות נמוכה, ברמה שזה לא בוהק, אך אינה מצריכה מאמץ כדי להיות מובנת ושהטקסט יהיה קריא.

אפילו הצבע של הקיר (או מה שיש מאחורי המסך) מומלץ שיהיה באותה רמת בהירות כמו המסך, ולא בהיר יותר.

אגב, דרכים נוספות להקל על העיניים זה להחליף את סכמת הצבעים של ווינדוס במשהו כהה יותר, בהתחלה זה יהיה לך מאוד כהה, אבל עם הזמן זה "יתבהר" לך, וזה הרבה יותר קל לעיניים.

כמו כן, עדיף להפעיל את רוב התוכנות במצב בו הטקסט הוא לבן, והרקע שחור.

פורסם

בלאט ום דבר ממה שאמרתה אני לא עושה אבל אין לי כאבי עינים

פורסם
  • מחבר

בעיקרון המקום שבו החדר נמצא הוא מקום פתוח ונכנס אור מהרבה מקומות חוץ מאוחרי המסך..

אפשר בבקשה הסבר(אפילו בכמה מלים)למה פלורסנט ומסך לא הולכים ביחד?

הורדתי תבהירות ל95 אחוז(מהדריברים של נודיה)וזה עזר טיפה..(מתחת לזה כבר מתחיל להראות שונה מדי)

לגבי הסכמת צבעים של הוינדוס אתה מתכוון לרקע של השולחן עבודה?או לעיצוב של זה(הכוונה לפסים הכחולים והצבעים הבהירים..)

ודרך עגב שיניתי את הרקע של שולחן העבודה לצבע שחור וזה עזר מאוד..

ועוד שאלה קטנה..הבנתי שמסך LSD הוא בריא יותר לעינים בגלל שאין קרינה..אבל השאלה שלי האם מסכי הCRT של היום מוציאים קרינה משמעותית ופוגעת או שהטכנולוגיה השתפרה ויש הרבה דרכים נגד הקרינה של המסך?

פורסם

אם החלון מאחורי המסך זה לא טוב...

מסך בין 3-4 שנים זה מאוד ישן בגיל של מסכים .. גם אם הוא עובד, ונראה בסדר.. הם מאבדים את רוב האיכות שלהם כבר בשנה השנייה.

מנורת פלורוסנט אגב זה הדבר הכי פחות בריא בצירוף עם מסך, בייחוד שאתה מרמז שאתה עובד גם בחושך, ורק מנורה אחת דולקת.

הבהירות של המסך צריכה להיות נמוכה, ברמה שזה לא בוהק, אך אינה מצריכה מאמץ כדי להיות מובנת ושהטקסט יהיה קריא.

אפילו הצבע של הקיר (או מה שיש מאחורי המסך) מומלץ שיהיה באותה רמת בהירות כמו המסך, ולא בהיר יותר.

אגב, דרכים נוספות להקל על העיניים זה להחליף את סכמת הצבעים של ווינדוס במשהו כהה יותר, בהתחלה זה יהיה לך מאוד כהה, אבל עם הזמן זה "יתבהר" לך, וזה הרבה יותר קל לעיניים.

כמו כן, עדיף להפעיל את רוב התוכנות במצב בו הטקסט הוא לבן, והרקע שחור.

זה שאמת שלעשות לבן על שחור זה הדבר הכי גרוע בעולם שהכי מאמץ את העינייםפעם היה לוחות שחורים שכתבו עליהם בלבן אבל זה עשה בעיות ראיה לתלמידים והחליפו את הלוחות לירוק.... תסיק את המסקנות לבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים