עבור לתוכן

המלצה למסך LCD 17

Featured Replies

פורסם

סרטים: אני אמרתי שתמיד תהיה בעיה במסכי LCD? לא.. אם כבר אתה מתעקש על הכללות, תמיד מסכי LCD יהיו נחותים (לפחות בתיאוריה, מבחינה טכנית) ממסכי CRT. האם זה באמת יפריע לך? אם תיקח מסך מתקדם ורציני, כנראה שלא.

משחקים: אתה בהחלט צודק.

• תגובות 38
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז זה שוב מחזיר אותי לעניין האם ה710T נחשב למסך מתקדם ורציני או שרק מסכים ברמה של Vs171 שעולים 800 שקל יותר הם לדעתך מתקדמים ורצינים?

ושוב נשאלת השאלה האם ההשקעה שווה?

פורסם

כן. (אבל היא בהחלט תהיה אותו משהו אחר.. מריחות, זויות צפיה.. לא חסר)

לדעתי פה אתה טועה. הסיבה שסרטים לא נראה טוב כ"כ על LCD כמו CRT היא ממש לא מריחות, ולא משנה כרגע זוויות צפיה, בוא נצא מנקודת הנחה שאני מסתכל מול המסך.

ההוכחה לכך היא שאם הסרט לא מוגדל לפולסקריין התמונה נראת נפלא, אפילו יותר מCRT, הצבעים נהדרים, ואין שום דבר שדומה למריחות.

ברגע שמגדילים את הסרט, באה הבעיה של הרזולוציה הטבעית של המסך, הלא היא 1024*1280. כמו שבדסקטופ/משחקים רזולוציה של פחות מ1024*1280 כהגדרתך היא קטסטרופה, בערך אותו דבר קורה בסרטים, רק שההשפעה במקרה זה פחות גדולה.

לפי דעתי הסיבה היחידה שסרט לא נראה טוב בLCD כמו CRT היא הרזולוציה הטבעית.

פורסם

אתה טועה, כי אין פה שום שינוי רזולוציה.

כשאתה מגדיל קטע וידאו (כלומר, את הסרט) למסך מלא אתה פשוט מותח אותו, אתה לא משנה את הרזולוציה של המסך. לכן, אין כאן שום הבדל בין מסך CRT ל-LCD. הרי מסך ה-LCD ממשיך לפעול ברזולוציה הטבעית שלו. זה ממש לא מעניין אותו שמה שהוא מציג כרגע זאת תמונה (וידאו זה אוסף של תמונות, נו..) שהצילום המקורי שלה הוא 1280x960 או שמדובר בתמונה שהמקור שלה הוא חצי מזה והגדילו אותה..

תבין, ברור שתהיה ירידה באיכות בין המצב הזה לבין סרט שבמקור הוקלט ב-1280x960, אבל לא יהיה שום הבדל בין מסך LCD למסך CRT בנושא הזה, פשוט כי אין כל קשר. כמו שאמרתי, אין פה שום שינוי רזולוציה - המסך ממשיך לעבוד ברזולוציה הטבעית שלו.

פורסם

קח סרט, תגדיל אותו למסך מלא כשהרזולוציה בדסקטופ היא 600*800, אח"כ תגדיל אותו למסך מלא כשהרזולוציה בדסקטופ היא 1024*1280, האיכות תהיה בדיוק אותה איכות בשני המקרים.

פורסם

נו, זה בדיוק מה שאמרתי.. :s07:

אין פה שום שינוי רזולוציה - המסך ממשיך לעבוד ברזולוציה הטבעית שלו.

כמו שאתה רואה האיכות של הסרט לא קשורה למצב שהמסך ברזולוציה הטבעית שלו או לא.

לכן לא ברור לי למה ציינת את הפרט הזה.

לדעתי יש קשר לרזולוציה של הLCD, איך אפשר להסביר את זה שרק כאשר המסך ברזולוציה הטבעית וגם כשהסרט לא מוגדל האיכות של הסרט מייטבית? לדעתי זה מוכיח את הקשר לרזולוציה.

בכל מקרה אין לי כח להמשיך את הויכוח.

פורסם

כמו שאתה רואה האיכות של הסרט לא קשורה למצב שהמסך ברזולוציה הטבעית שלו או לא.

ברור שהיא קשורה, ברגע שהמסך לא נמצא ברזולוציה הטבעית שלו, כל דבר (desktop, סרטים, משחקים, הכל) יראה קטסטרופלי.

לדעתי יש קשר לרזולוציה של הLCD, איך אפשר להסביר את זה שרק כאשר המסך ברזולוציה הטבעית וגם כשהסרט לא מוגדל האיכות של הסרט מייטבית? לדעתי זה מוכיח את הקשר לרזולוציה.

מה זאת אומרת "איך אפשר להסביר" ?

א. כמו שאמרתי כבר אלף פעם, מסך LCD חייב להיות ברזולוציה הטבעית שלו אחרת אתה כבר תעדיף לחזור למסך ה-14 אינץ' העגול שלך

ב. ברור שאיכות הסרט טובה יותר כשהוא לא מוגדל, כי הוא לא נמתח.. מה הנקודה שלך ?

ג. עדיין לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח, אבל כבר הסברתי לך למה אין שום קשר לרזולוציה..

בכל מקרה אין לי כח להמשיך את הויכוח.

זה לא ממש ויכוח, אני פשוט מנסה לאמץ את כל יכולות המחשבה שלי ולהבין מה בדיוק אתה מנסה להגיד.. לפרוטוקול אני מוכרח לציין שאני באמת לא מבין מה אתה מנסה להוכיח...

פורסם

שמע המסך מצויין, יש לי אותו, בסרטים אין שום מריחות, וגם בכמעט כל המשחקים - אפילו במירוצי מכוניות אין שום מריחות.

אבל דווקא במשחק הכדורגל Pro Evolution Soccer 4 יש מריחות, לא רציניות, וזה קורה רק כאשר הכדור נבעט למרחק, אז התמונה קצת נמרחת.

ובקשר לסרטים, אמנם אין שום מחירות, אבל יש את הבעיה של הרזולוציה הטבעית, אם הרזולוציה של הסרט לא גבוה, אל תצפה לראות סרטים בLCD כמו CRT (וזה לא משנה איזה LCD).

קלעת בול לנקודת התורפה של המסכים,רואים מעולה! אבל שאני משחק בפיפא רק אם יש בעיטה למרחק רואים טישטוש אבל מהר מאד מתרגלים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים