עבור לתוכן

המלצה למסך LCD 17

Featured Replies

פורסם

באותה מידה אתה יכול להגיד למה אחרי 20 אלף קילומטר אני צריך לשלם כסף על בלמים חדשים?

ולמה אחרי 300,000 (סתם מספר שזרקתי) צריך להחליף מנוע? (שעולה לא מעט...)

אפשר גם לתאר את הפיקסלים השרופים כתוצאה של בלאי של המסך כמו שיש בלאי של אוטו...

נו באמת אחי די שונה

תקרא שוב את הפוסט הקודם שלי

אני מתכוון למשהו שיוצא מהמפעל והוא בכלל לא תקין ב 100%

זה לא שהוא מתקלקל אחרי כמה זמן זה כבר משהו אחר

ולבחור ששאלת על 2 המסכים

לפי דעתי הייתי לוקח סמסונג

• תגובות 38
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה ומכוניות לא מגיעות לפעמים מהיבואן עם תקלות?

אתה חושב שרק מסכי LCD מגיעים לפעמים פגומים מהיצרן?

וכמו שכבר כתבתי זה יכול להדפק בדרך... (סה"כ זה עובר חתיכת דרך עד שזה מגיע לשולחן שלך)

פורסם

אוקיי תודה על התגובות שלכם..

יש לי עוד שאלה; האם ב12ms יכול מתישהו להיווצר מצב של מריחות? השאלה שלי בעצם האם כאשר אני קונה מסך עם 12ms (במקרה הזה אני מדבר על ה710T)מובטח לי שלא יהיה לי מריחות או כל מיני פאקים במשחקים או סרטים?

פורסם

מובטח

פורסם

אוקיי תודה על התגובות שלכם..

יש לי עוד שאלה; האם ב12ms יכול מתישהו להיווצר מצב של מריחות? השאלה שלי בעצם האם כאשר אני קונה מסך עם 12ms (במקרה הזה אני מדבר על ה710T)מובטח לי שלא יהיה לי מריחות או כל מיני פאקים במשחקים או סרטים?

שמע המסך מצויין, יש לי אותו, בסרטים אין שום מריחות, וגם בכמעט כל המשחקים - אפילו במירוצי מכוניות אין שום מריחות.

אבל דווקא במשחק הכדורגל Pro Evolution Soccer 4 יש מריחות, לא רציניות, וזה קורה רק כאשר הכדור נבעט למרחק, אז התמונה קצת נמרחת.

ובקשר לסרטים, אמנם אין שום מחירות, אבל יש את הבעיה של הרזולוציה הטבעית, אם הרזולוציה של הסרט לא גבוה, אל תצפה לראות סרטים בLCD כמו CRT (וזה לא משנה איזה LCD).

פורסם

ביאסתי אותי קשות עכשיו.

אני לא מתכוון לקנות מסך LCD אם זה מה שאתה אומר קורה :-[

רוב הדברים שאני עושה במחשב זה לשחק ולראות סרטים במיוחד שיש לי מחשב שחזק למשחקים.

עד שיש לי מחשב שלא עושה לי בעיות Performance במשחקים אני יצטרך לסבול מהמסך(גם אם זה רק קורה לפעמימ).

ורוב הסרטים שיש היום לא בדיוק באים ברזולוציות גבוהות, מקסימום 600x400 אז זה בכלל דופק אותי ( ואני לא מדבר על DVD קנוי).

אז בעצם אם אני קונה מסך כזה זה פשוט שולל לי חלק מהנאה בצפיית סרטים ומשחקים. וזה אומר שאולי כן צריך לחסוך עוד 800 שקל ולנסות להשקיע ב8ms לא?

פורסם

תקשיב, המסך 12MS של סמסונג מהיר מאוד, ממה שאני מבין הViewsonic משתמש בפנאל TN רגיל, כנראה של AU Optronics. יש מסך של בנקיו שמשתמש באותו פנאל (כנראה), וה8MS הזה אולי טיפה טיפה יותר מהיר מהסמסונג.

לדעתי זה לא מה שימנע תמריחות בPES4, אבל כמו שאמרתי זה רק במשחק הזה, המסך הזה מצויין למשחקים והצבעים מרהיבים.

בסרטים אם הרזולוציה של הסרט גבוה מספיק (480*640, אפילו אפשר קצת פחות) והוא מקודד טוב (XVID או DIVX) רואים אחלה, אבל אני לא חושב שבאותה רמה כמו של CRT - וזה לא בגלל הMS אלא בגלל הרזולוציה הטבעית של הLCD.

פורסם

בקשר לסרטים, אין לי מושג על מה אתם מדברים...

אני את כל הסרטים שלי רואה על 1280X1024 ורואים חלק! (איך אפשר לראות סרט על רזולוציה נמוכה יותר?)

ובקשר למריחות במשחק, עדיין לא נתקלתי בזה באף משחק, למרות שאני משחק במשחקים מהירים... (מירוצים, פעולה וכו'...)

מוזרר... ואגב אני לא חושב שה8MS יעשה הבדל, כי העין גם ככה לא מסוגלת לקלוט מהירות כזו, וגם המסך מבוסס אותו פאנל.

נ.ב.

אני עובד גם עם 710T אז אני מדבר מנסיון.

פורסם

לגבי משחקים גם לדעתי זה מסך מופלא, כמו שאמרתי חוץ מPES4 לא ראיתי מריחות באף משחק. תנסה בעצמך ותראה. האמת גם בFIFA 2005 ראיתי אבל ממש מריחות קטנטנות - בכל מקרה פיפ"א לא משחק מהיר כמו PES4.

אני מסכים לחלוטין שזה מסך מעולה למשחקים.

גם סרטים פועלים יפה, אבל אתה באמת חושב שסרטים פועלים בו באותה רמת חדות כמו CRT איכותי ? (למשל LG Flatron). אני לא חושב כך. אני גם לא חושב שקיים LCD שיכול להציג סרטים טוב כמו CRT, אלא אם כן רזולוצית הסרט תהיה קרובה ל1024*1280, שזה לא ריאלי.

פורסם

ממה ששמעתי עד כה הבנתי שאני צריך לדאוג פחות למשחקים ויותר לסרטים

ואני דווקא תמיד חשבתי ההפך שרואים סרטים הרבה יותר חד בLCD מאשר בCRT בגלל החדות הכללית של המסך הLCD לעומת הCRT ועכשיו אני רואה שזה אחרת. אף פעם לא חשבתי שיהיה קשר בין הרזולציה של הסרט לרזולציה שהמסך נמצא בו.

אתה בעצם אומר שאם בCRT אני שם רזולציה גבוהה כמו 1280x1024 ורואה סרט אז אני יראה את הסרט באיכות פחות טובה מאשר לשים רזולציה כמו 800x600? כלומר האם הסרט ימתח לרזולציה הגבוהה ויאבד מאיכותו? ניסיתי לעשות את הדבר הזה ואני לא רואה הבדל בין איכות הצפייה בין שני הרזולוציות.

פורסם

חחח, טעות נפוצה..

נניח שיש לך סרט בגודל של 640x480 פיקסלים.

אם תראה אותו כשהרזולוציה שלך מוגדרת כ-640x480, כל פיקסל של הסרט יוצג ע"י פיקסל בתצוגה.

אם תראה אותו כשהרזולוציה היא נניח כפולה, 1280x960, הסרט יוצג כמובן על חצי מסך. ברגע שתגדיל אותו למסך מלא, הוא כמובן יימתח וכל פיקסל של הסרט ייוצג ע"י שני פיקסלים של התצוגה. האם זה ישפיע במשהו על האיכות? בוודאי שלא.

תחשוב על המסך כרשת של הרבה ריבועים קטנים (למעשה, זה בדיוק מה שהוא). כאשר אתה מגדיל את הרזולוציה, אתה בעצם דוחס יותר ריבועים על אותו שטח (הרי הגודל הפיזי של המסך נשאר קבוע) - כלומר, יותר ריבועים קטנים יותר. ברזולוציה נמוכה, יש פחות ריבועים - וכל ריבוע הוא גדול יותר..

בגלל זה רזולוציות נמוכות נראות פחות "חדות", תחשוב שאתה מסתכל על משהו דרך רשת, כאשר כל ריבוע יכול לייצג צבע אחד בלבד.. אבל במקרה של הסרט, הדבר כמובן לא משפיע על כלום, כי אין זה משנה אם אותם פיקסלים (של הסרט) יהיו מתואמים 1:1 עם הפיקסלים של התצוגה, או שכל פיקסל של הסרט יתפוס 2 פיקסלים של התצוגה - אבל כאמור שני הפיסקלים האלה של התצוגה יהיו קטנים יותר ופשוט צפופים יותר = השטח הפיזי על המסך שווה.

פורסם

תודה על ההסבר המפורט

אז מה שאתה אומר בעצם שלא אמור להיות הבדל בין CRT לLCD בסרטים בהקשר של הרזולוציות השונות כלומר אם יהיה הבדל כלשהו בין האיכויות של הסרטים בין שני המסכים LCD וCRT הסיבה לא תהיה הרזולוציות אלא משהו אחר ?

פורסם

כן. (אבל היא בהחלט תהיה אותו משהו אחר.. מריחות, זויות צפיה.. לא חסר)

בעיקרון מה שצריך להטריד אותך במיוחד בקשר למסכי LCD זה משחקים - כי כל ניסיון לשחק ברזולוציה שהיא לא הרזולוציה הטבעית של המסך יתגלה כקטסטרופה.

פורסם

זה לגבי מסך של LG L1730S

אחלה מסך אחי !

יש לי את המסך הזה.... ובאמת רואים בו יפה אפילו במשחקים !!!

קניתי אותו בנובמבר ואחרי מספר חודשים קטן צצה מן נקודה קטנה כזו.... שהתחילה לגדול!!! עכשיו היא בגודל של זית...

כששלחתי את המסך ליבואן, הוא טען שהמסך קיבל מכה וזה לא במסגרת האחריות....!

נ.ב

תיזהר מהם..... (מהיבואן)

המסך לא קיבל שום מכה...

הם אמרו לי שאם אני רוצה תשלם 1260 שקל ותקבל אותו מסך מתצוגה....

פורסם

סרטים:

אתה בעצם אומר שתמיד תהיה בעיה כלשהי בLCD בצפיית סרטים? שמתי לב שהזווית צפיה ב710T היא 150 זה לא נראה לי כל כך בעייתי בקשר למריחות לפי מה שאומרים פה אין מריחות, אז איזה עוד בעיות אני יכול לצפות ממסך LCD בסרטים?

משחקים:

הגדלת רזולוציה במשחקים כבדים לרזולוציה של המסך LCD תשפיע בצורה משמעותית על הביצועים של המשחק (FPS)? או שזה לא יהווה בעיה רצינית כי אם כן זה קצת טמטום כי אם כל הכבוד לכרטיס מסך שלי הוא לא יחזיק עוד הרבה זמן ועוד יבואו משחקים שהוא לא יוכל להריץ אותם על High ואם הסיבה תהייה בגלל שהרזולוציה גבוהה זה יבאס אותי מאוד, האם אני צודק או מגזים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים