עבור לתוכן

מהם הקריטריונים שלפיהם קובעים מהי הלנת שכר? המשכורת שלי מאחרת - פיצויים..?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בן 17. לפני חודש עבדתי בחברת כוח אדם ("ארי אבטחה" אם זה משנה לכם) בעריכת סקרים על גבי קווי תחבורה ציבורית של אגד בירושלים, דווקא עבודה נחמדה מאוד וסוף סוף עשיתי קצת כסף (אני מקווה). שמעתי 'עדויות' מאנשים שעבדתי איתם שהחברה עושה בעיות עם המשכורות ומורידה שעות וכל מיני שטויות, ולכן ליתר ביטחון ערכתי תיעוד ורישום מפורט ומדויק של כל שעות העבודה שלי (עם מי עבדתי, על איזה קו, תאריך, ממתי עד מתי) וגם הגשתי את זה למעסיק שלי לפני שנקבעו המשכורות. בכל אופן, הסיכום עם המעסיק שלי הוא שב-10 לחודש יולי אני אמור לקבל את המשכורת שלי, "כמו כל העובדים ב'ארי אבטחה'".

חיכיתי ל-10 לחודש והתקשרתי אל המעסיק שלי בשעות הצהריים והוא אמר לי שהמשכורות עוד לא מוכנות, ויהיו מוכנות "היום בערב או מחר". התקשרתי בשעה שש בערב והתבשרתי מפי המזכירה כי המשכורות מוכנות, אך המשרד נסגר בשעה 19:00 ולכן הודעתי לה שאני אגיע למחרת (11 לחודש) על מנת לאסוף את הצ'ק שלי.

הגעתי ב-11 לחודש אל המשרדים בגבעת שאול, דבר שמצריך ממני נסיעות ב2 קווי אוטובוסים במשך שעה בערך. פניתי אל המזכירה והסברתי לה שבאתי לקחת את המשכורת שלי, והמזכירה אומרת לי שהמשכורות עוד לא מוכנות, והוסיפה עוד איזה תירוץ - שלהערכתי הוא לא אמין - על כך ש"קרסה המערכת שלהם" או משהו דומה.

הסיכום היה שאקבל את המשכורת ב-10 לחודש, והיום כבר ה-12 לחודש. האם מגיעה לי פיצויים? במידה והם יאחרו עוד יותר, כמה פיצויים מגיעים לי לכל יום איחור?

ושאלה נוספת: אם הם ממשיכים לאחר, עם איזה גורם עליי לשוחח על מנת שיפעיל עליהם לחצים? - הכוונה היא לא לאבא שלי או בריונים, אלא לגורם רשמי כגון משרד העבודה או ההסתדרות או משהו דומה.

תודה רבה!

פורסם

אני מניח שהמשכורת שלך לא עולה על 1000 ש"ח

וגם אם כן מבחינתך זה סיפור שלם בשביל גרושים (13% בחודש)

אם יש לך משכורת גבוהה במיוחד אז זה שווה

אם לא אז תחכה ותיקח בשקט

פורסם

לזה שמעלי - גיל 17 שכר מינימום הוא משו כמו 17.5 שקלים לשעה, לא?

לפותח הת'רד -

אני לא כל כך יודע לגבי השאלה שלך...

אבל המעסיק גם צריך לשלם לך חלק מהנסיעות.

ולפי מה שהבנתי זה לא קרה.

פורסם

שכר מינימו של גיל 17 הוא 16 שקל לשעה עד כמה שאני זוכר...

והנוער העובד יוכלו לעזור לך אני יודע שהם עוזרים לנוער בכל השטויות האלה של שכר וכו'...

http://www.minimom.co.il/indexlight.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים