עבור לתוכן

כוחם של ה Voodoo's

Featured Replies

פורסם

" a pic of the voodoo" 6

46k.gif

and a benchmark

click here

• תגובות 54
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם זה אמת, ביצועים טובים! הכרטיס מסך שלי לא מגיע לכאלה.. (בגלל המעבד המעפן שלי) :'(

פורסם

ה FSAA שלו היה פשוט מדהים, אין היום שום כרטיס שמשתווה אליו ולו במעט (ראו תמונות באותה ביקורת), אבל עדיין, הוא כבר פאסה!

פורסם

זה הרגע הכי מרגש בחיי :P

קבלו תוודו בנשי שלי! ;D

3d4311147a7c3b40.jpg

עריכה: אוףף עוד פעם התלבלבתי - וודו בנשי לא בשני!! :-\

פורסם

איזה כרטיס ענק :o

פורסם

למה נבידיה לא מוכרת את הכרטיס הזה בעצמה? הכרטיס באמת ענק! :nono:

לא הבנתי איך אפשר לפתח כזה כרטיס ולהפסיד! במה בדיוק הפסידו 3DFX?

פורסם

כרטיסים יקרים מדיי אני חושב ::)

???

לי יש עדיין את ה VOODOO5 5500 , יש לו איכות תמונה טובה מאוד, אבל חבל שהוא לא תומך ברוב המשחקים :-[

בקרוב אני מחליף אותו

פורסם

voodoo2=riva TNT

voodoo3 2000=riva tnt 2

(voodoo3 3000=riva tnt 2 pro(really

ראיתי את כול הכרטיסים הנ"ל בפעולה(חוץ מה6000)

מי שמשווה וודו ל riva tnt לא ראה וודו בפעולה

פורסם
  • מחבר

סדרת ה Voodoo הייתה סדרה מעולה. 3DFX הייתה חברה מדליקה. GLIDE היה API מדהים.

אבל לא צריך להגזים ולעשות מ הסדרה הזאת משהו שהיא לא, היא מלפני איזה 3 שנים והיא לא יכולה להתחרות לא עם הכרטיסים של הדור הזה ולא שעבר.

פורסם

בו נסכם ונגיד שלסידרת ה VOODOO יש איכות תמונה מעולה, אבל בביצועים היא ירודה כי משחקים לא תומכים בה...

פורסם
  • מחבר

וכי מה לעשות הכרטיסים האלה פשוט הרבה פחות מהירים ואין בהם את כל הטכנולוגיות שיש בכרטיסים של היום.

פורסם

3Dfx התחילה את הסוף שלה כשפיספסה את מועד ההשקה של ה- Voodoo 5 5500... היא פיספסה את חד המולד בחודשיים.

ה- Voodoo 5 6000 אף פעם לא ייוצר בצורה המונית... עוד חודש אחד של חיים והיינו רואים גם אותו במחיר של 599$...

אבל הקטע שהכי אוכל אותי הוא זה שאם החברה הייתה חייה עוד שלושה-ארבעה חודשים אז הם היו מסיימים את ה- Rampage והיו לוקחים את השוק.

פורסם

voodoo2=riva TNT

voodoo3 2000=riva tnt 2

(voodoo3 3000=riva tnt 2 pro(really

ראיתי את כול הכרטיסים הנ"ל בפעולה(חוץ מה6000)

מי שמשווה וודו ל riva tnt לא ראה וודו בפעולה

למי שהיה וודוו 3 שנים(2000,3000 ווודוו2)ויש לו כרגע riva tnt 2 כבר 2 חודשים יודע מה כוחם של הוודוו.

פורסם

אנשים אתם עושים כאן טעויות בנוגע להסטוריה של 3Dfx, ובנוגע לכרטיס מסך.

החברה יצאה לראשונה עם כרטיס Voodoo, שהיה כרטיס Add-on של 4MB שעבד במקביל לכרטיס הדו-מימד במחשבים של האנשים, והיה אחראי אך ורק על פקודות תלת המימד למשחקים באמצעות "runtime" מהפכני שנקרא GLIDE. עד אז כל המשחקים עבדו בSoftware Render מגעיל, וזה באמת היה מהפכני.

אח"כ החברה איצה עם הVooodoo Rush, שזה היה Voodoo 1 עם צ'יפ נוסף של דו-מימד, בד"כ של Aliance Semi Conductors. היו לו4 מגה בשביל תלת-מימד ועוד שני מגה בשביל דו-מימד. הבעיה של הכרטיס הזה היית שרב המסכים בתקופה שהוא יצאה לא איפשרו לעבדו ברזולוציה דו המימד המטמטמות שהוא איפשר והRefresh Rates.

בסביבות 1997, אח"כ 3DFX יצאה עם הVoodoo II, שזה היה דבר מהפכני לכל דבר. כרטיס עם 8 מגה או 12 מגה זכרון, שהיה כרטיס תוסף לכרטיס הדו-מימדי הקיים. הכרטיס יכול היה להריץ משחקי תלת-מימד בGlide וD3D ב800X600 בלבד אך בFPS חלק לגמרי. היתרון הגדול של הכרטיס הזה הוא שאפשר היה לעשות SLI בין כמה כרטיסי VOODOO II שרק רוצים(והלוח מאפשר) ובכך להגיע לביצועים גבוהים יותר. לדוגמא, שני כרטיס Voodoo II SLI עם 12 מגה כ"א נתנו ביצועים טובים יותר מTNT1 16MB של nvidia.

בסביבות 1998, אחרי שnvidia הוציאה את הTNT 16MB המהפכני, שלראשונה הציג שילוב של אופציות דו-מימד במאיץ תלת-מימדי חזק. המאיץ יישם טכנלוגיות צ'יפ של 128 ביט, שכבר היית קיימת אצל nVidia(עוד בתקופת הRiva 128)אבל בנוסף גם הציג את מנוע הTwiN Texet הראשון בעולם, דבר שאיפשר לו לעבור בביצועים את הVoodoo II ולהביא אותו לרגליים כמעט. כמו-כן, הכרטיס תיקשר עם הזכרון שלו ב128 ביט שזה גם היה הישג לתקופה ההיא. בתגובה לכרטיס הזה 3DFX שיחחרה את הVoodoo Banshee. זאת היית פעולה נמהרת מאוד, והכרטיס הציג גם תוצאות של חיפזון: בסה"כ היה מדובר בכרטיס בעל המנוע המיושן של הVoodoo II שהוספיו לו מנוע דו-מימד. הוא ניצל 16MB של זכרון כרטיס בSGRAM או SDRAM(לא היה דגם עם 8 מגה בייט!!!), והוא היה אמור להיות המתחרה של הTNT1. מכאן, אני רואה בזה לפחות, החלה הירידה של 3DFX ומכאן המצב רק החמיר.

תיקווה התחילה להגיע ל3DFX(מעכשיו היא הפכה להיות 3dfx) עם צאת סדרת את Voodoo 3, אבל כאן עשתה החברה את הטעות שקברה אותה: היא החליטה, בשיטוף עם חברת STB, ליצר בעצמה בלבד את הלוחות לכרטיסים שלה ולהפסיד למקור לחברות צד שלישי את הצ'יפים שלה. הVoodoo 3 יצא בשלושה דגמים: Voodoo 3 2000 עם 16 מגה שהיה תקציבי מאוד בא בגרסאת PCI וAGP.

Voodoo 3 3000, שהיה הנפוף ביותר, בא עם 16 מגה של זכרון ועבד בAGP בלבד. היה דגם משופר שלו עם מהירויות שעון מהירות יותר והוא הVoodoo 3 3500 שהיה גם עם אופציות צולעות למדי של לכידת וידאו.

התקוות הגדולות של 3dfx נמחקו מיד עם צאת הRiva TNT 2 של nvidia - סדרה של כרטיסים שבראשית באה בשני טעמים: אחד רגיל ואחד Ultra, בשני המקרים היה מדובר בכרטיס בעלי 32 מגה של זכרון SDRAM 128 ביט(המהדורה הקברית והנפוצה יותר בארצינו התחילה לבצבץ מאוחר יותר והיא השתמש ב64 ביט SDRAM). הכרטיס האלה עיפו את הדלתות וכל דבר שהיה קיים בשוק אז, ובנוסף לזה הם איפשרו משחק ברמת צבעים של 32 ביט - דבר שהתאפשר ע"י הTNT1 אבל עכשיו עם עוצמת העיבוד החזקה יותר הפך לבר מימוש. 3dfx בתגובה טענה שהשוק לא צריך בכלל לעבור למשחקים ב32 ביט, והיה צדק בעניין הזה כי הבדל גדול אין ובכל מקרה היית להם גם סיבה אסטרטגית לומר זאת: הכרטיסים שלהם היו פשוט יותר מהירים ב16 ביט, כי ב32 ביט אי אפשר היה לשחק איתם.

לאחר ה"נצחון" של טי אן טי 2, 3dfx הפכה לחברה די לא רלוונטית בקרב אנשים שמחפשים ביצועים והכרטיסים שלה שימוש יותר ככרטיסים תקציביים לשוק הבינוני והנמוך. נסיון נסוף לתת מכה לשוק ולהפוך את הקערה על פיה עשתה 3dfx עם הוצאת הVoodoo 5 5500 והוודוו 4 4500, אבל זה היה מאוחר מדי והקערה התהפכה כמה פעמים יותר מדי באוויר וקברה את החברה. זה היה מאוחר מדי.

פורסם

בנוסף גם הציג את מנוע הTwiN Texet הראשון בעולם, דבר שאיפשר לו לעבור בביצועים את הVoodoo II ולהביא אותו לרגליים כמעט.

זה היה Twin Texel, הוא היה המעבד הראשון עם שתי יחידות TMU...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים