עבור לתוכן

פירוק ניטים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אז רציתי להתחיל בפרוייקט לחלון לגג של המארז שלי. לכן כמובן הכנתי לעצמי את כל הפליירים, מברגים במזוודה שלי,

כל החומרים מוכנים.

יש לי פרספקס עם קידוח של מאוורר כבר מהמארז הקודם והכל מוכן ומזומן.

מכיוון שהגג שלי מחובר בניטים למארז (מבאס) הרצתי חיפוש בפורומים על מנת לדעת איך להוציא ניטים, ומצאתי

תשובה שאנשים רשומים לקדוח את הניטים החוצה ויש ניסיון של מישהו שקדח עם הדרמל באמצעות הראש קידוח שלו.

לכן פרקתי את המארז והוצאתי ממנו את כל כל הרכיבים (כעת המחשב שלי מחובר על הריצפה, כי המארז למטה בכוונה לשיפוצים).

לאחר שכל החלקים בחוץ הרכבתי את הראש קידוח על הדרמל. וניסתי לקדוח את הניטים, אך ללא הצלחה :'(.

ככה ישבתי איזה חצי שעה על ניט אחד, מה לא עשיתי לו על מנת שיצא. נתתי מכות עם פטיש על מברג. נסיתי עם פלייר, הכל...

עד שבסוף כנראה הניט כבר התחמם או התעקם ובסוף נשבר ויצא חלק כמובן.

אבל לא נראה לי שזה הפתרון להוציא ככה 6 ניטים שכל אחד לשבת עליו שעה.

לכן למישהו יש הסבר יותר מפורט איך אני יכול להוציא ניטים?

אשמח לעזרה,

תודה מראש,

רן! ;)

פורסם

אתה צריך לקדוח את הניטים עם מקדחים בקוקש ל הניט עצמו ולא בקוטר קטן ולא בקוטר של הראש!!!

אני קדחתי את הניטים שלי בקוטר שם אם אני לא טועה אז עם מקדח מס 4 ( 4 מ"מ ) או 5 .....

פורסם

אחי. ה"מישהו" הזה זה אני בכבודי ובעצמי :D

כן, אתה יכול לקדוח עם הדרמל כמו שאני עשיתי, אבל אני ממליץ שלא. גם הראש קידוח יכול להישבר לך כי בברזל קודחים לאט וחזק ולא ממש ממש מהר כמו שהדרמל עושה.

תיקח מקדחה וראש 4 או 5 בגודל של הראש עצמו ואז תתחיל לקדוח בו עד שיוצא החלק מאחורה הוא מחזיק....

THATS IT

:)

פורסם

תקדח מקדח בגודל של החור של הניט

או יותר גדול תקדח וזהו

זה ממש קל!

פורסם

בזמנו למדתי במגמת תחזוקה מכנית בתיכון ולא סתם קיבלית על זה תעודת מקצוע :lol:

ולפניי זה עבדתי שונה וחצי במעבדת מיחשוב בעיר

אז מספיק עם הפואנטה העצמית חח נעבור לעבודה :cool2:

בגג של המארז שלך יש ניטים 4m'm עם אתה רוצה להחזיר לשם את אותם הניטים הכוונה לקוטר של הניט

אז אתה צריך לקדוח אותם במקדח שהוא באותה המידה של הניט אצלך זה 4m'm

מה שאני עשיתי בזמנו אני הייתי צריך לפרק את כול המארז והמארז כי אצלי הוא רק דלת מצד אחד אז אני קדחתי את כול הניטים ושמתי שם ניטים טיפה יותר גדולים במקום 4 שמתי 5m'm כי היתה לי יותר נגישות אליהם אז איזה קוטר להשים זה לא ממש משנה העיקר שזה יראה יפה ולא מכוער

בהצלחה במודיג' אחי אהה ועל תשכח לעדכן אותנו :yelclap:

פורסם

תיקח מקדחה וראש 4 או 5 בגודל של הראש עצמו ואז תתחיל לקדוח בו עד שיוצא החלק מאחורה הוא מחזיק....

THATS IT

:)

אני קדחתי רק עד שהראש התנתק מהגוף עצמו ואז קצת משכתי עם פלייר את הניט והוא יצא כי לא רציתי לגרום להרחבה של החור ...

פורסם
  • מחבר

מכיוון שהמקדחה אצל אח שלי בבית, הדרמל לא מספיק חזק, ולא כדאי להפעיל אליו כוח עם המקדח שלו על הניט -

לא יכלתי לנסות לקדוח את הניטים.

אבל בכל זאת מצאתי שיטה שלקחה לי בערך דקה שתיים לכל ניט, שזה יחסית מהר, וככה הוצאתי 8 ניטים שהייתי צריך להוציא.

השיטה הייתה כמו פטיש ואיזמל. ראשית לקחתי מברג פילפקס קטן שמתאים לגודל הניט ודפקתי עליו עם פטיש ככה הניט יצא טיפה החוצה.

אחר"F השתמשתי במברג שטוח דק מאוד ובעזרת מכות קלות עם הפטיש המברג השטוח נכנס והניט נשבר.

העבודה יצא נקיה להפליא.

צלמתי את מהלך הפרוייקט פחות או יותר. הפרספקס חתוך במידות (בעזרת דרמל ופצירות בסוף).

הגג מסומן והכל מתכונן, אך מכיוון שהתחלתי את הגג נשארה לי רק דיסקית אחת (מהסוג החלש) אז כמובן שהשתמשתי בה בזהירות רבה,

על מנת להפיק את המירב ממנה, ולבסוף שהיא הייתה קטנה כבר היא התנפצה לה לכל הרוחות.. :P

מחר אני אקפוץ להום סנטר לקנות חבילה של 5 דיסקיות מחזוקות ואקווה לסיים את הגג ולהביא תמונות סופיות כבר יום שני~שלישי.

חכו לעידכונים, יצא נחמד.

רן. ;)

פורסם

ס22ה אחי.

לי נראת השיטה שלך קצת מסובכת כי זה נשמע שיכולת לשבור את הגג...

אבל בגלל שאין לי המחשה ויזואלית של המארז שלך אז אני לא יודע אם באמת יכולתלשבור בקלות..

העיקר שהכל הסתדר :)

בהצלחה

פורסם

אין אקדח ניטים בשביל זה?

פורסם

אין אקדח ניטים בשביל זה?

אקדח ניטים זה בשביל להכניס את הניטים ולא בשביל להוציא אותם. הדרך היחידה להוציא ניטים זה ע"י קדיחה במרכז הניט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים