עבור לתוכן

נתב Edimax BR-6104K, בעיה בממשק ניהול והפניית פורטים

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי בבית את הנתב הנ"ל, ואני נתקל בכמה בעיות איתו. רציתי לשאול האם מישהו ראה/שמע/נתקל בבעיה ו/או בפתרון שלה לפני שאני מטפל בנתב עם הגרזן שלי.

הרשת שלי מורכבת בצורה הבאה:

מודם כבלים של טריון, מחובר לפורט ה WAN של הנתב. לנתב מחובר מחשב אחד, ועוד סוויטץ' בצד השני של הבית. לסוויטץ' מחוברים עוד 2 מחשבים, נקודת גישה אלחוטית ומודם ADSL של אלקטל המשמש כמודם ולא כנתב.

הנתב משמש כשרת DHCP.

האדימקס מחייג דרך מודם הכבלים בפרוטורול PPTP לנטוויז'ן.

גרסת הקושחה של הנתב מעודכנת ל 3.15 - הכי עדכנית, והבעיה קיימת גם בגרסאות קושחה קודמות.

בעיה 1:

לאחר יום יומיים (לא יודע בדיוק כמה זמן) של פעולת הנתב, לא ניתן לגשת יותר לממשק הניהול (192.168.2.1). הוא לא מגיב. צריך לנתק את הנתב מהחשמל ולהחזיר אותו על מנת לגשת שוב לממשק הניהול.

בעיה 2:

בדיקה של אימייל דרך החיבור הקבוע בנתב תמיד נותנת שגיאות timeout. פשוט לא ניתן להוריד מיילים ב Pop3 דרך החיבור בנתב.

מצד שני כאשר אני מחייג דרך מודם ה ADSL ומוריד מיילים דרך החיבור הזה אין שום בעיה.

בעיה 3:

הפניית פורטים.

אני מנסה להפנות את פורט 9090 למחשב מסויים (192.168.2.105).

יש לי שרת דפי WEB על הפורט הזה שאני צריך אליו גישה מבחוץ. הגדרתי Port Forwarding עבור הפורט הזה, לא עובד. אין גישה מבחוץ. ניסיתי להגדיר Virtual Server על פורט 21 שיפנה לפורט 9090 - גם לא עובד. מתוך שאר המחשבים ברשת הפנימית אין בעיה לגשת לפורט הזה, כך שזה לא המחשב חוסם משהו. ניסיתי אפילו להגדיר את המחשב כ DMZ, לא עבד.

הקטע הכי מרגיז - הפניית הפורטים של האימיול למחשב אחר (192.168.2.100) עובדת ללא שום בעיה.

כל הסבר/פתרון/עצה יתקבלו בברכה.

פורסם

1. תבדוק מה קורה כשאתה מרסט את המודם לאחר כל יום עבודה (תבדוק את זה במשך כמה ימים ותגיד לי אם הבעיה נפתרה. אני חוקר קונספירציה כאן :) )

3.נסה לעבוד עם כתובות IP סטטיות, כנראה שהנתב מפנה את הפורט כל פעם לאותו ה IP ( (.100, אבל מצד שני כל פעם מחשב אחר מקבל אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1. ניסיתי לאתחל גם את הנתב וגם את המודם כמה פעמים.

2. חד משמעית, המחשבים מקבלים כל הזמן את אותה כתובת. הכתובות לא משתנות, נבדק.

פורסם

1. אבל ניסית לעשות את זה למודם בסוף היום (בכל סוף יום או יומיים)?

2. הם מקבלים את אותה הכתובת, אבל זאת מוקצית משרת DHCP. יש הבדל בין כתובת סטטית לכתובת שמחולקת כל פעם אותו דבר.

לך למאפיינים של כ. הרשת שלך ושם לTCP/IP. כתוב שם כתובת קבועה (כגון 192.168.2.6), בGATEWAY ובשרת הDNS כתוב את כתובת הראוטר.

פורסם

יכול להיות שבמחשב שאתה מנסה להעביר אליו את הפורט יש פיירוול? אולי הפיירוול של SP2?

פורסם
  • מחבר

לא, מתוך מחשב אחר ברשת הפנימית אין בעיה להגיע לשרת הWEB ב 9090. הפיירוול מנוטרל.

אני אנסה להגדיר כתובות סטטיות בשביל לבדוק.

למה אתה מתכוון בלאתחל את המודם/נתב בסוף כל יום/יומיים? איתחלתי אותו, וגם אחרי האתחול הבעיות קיימות מלבד הבעיה של הגישה לממשק הניהול, שקשה לי לומר בדיוק מתי הוא הופך להיות לא נגיש.

פורסם

לא, מתוך מחשב אחר ברשת הפנימית אין בעיה להגיע לשרת הWEB ב 9090. הפיירוול מנוטרל.

אני אנסה להגדיר כתובות סטטיות בשביל לבדוק.

למה אתה מתכוון בלאתחל את המודם/נתב בסוף כל יום/יומיים? איתחלתי אותו, וגם אחרי האתחול הבעיות קיימות מלבד הבעיה של הגישה לממשק הניהול, שקשה לי לומר בדיוק מתי הוא הופך להיות לא נגיש.

זה מה שזה בא לפתור.

פורסם

גם לי יש את הרואטר הנל...

1 גם לי קורה פשוט עושה ריסט וזהו מחוסר ברירה

2 ממש לעיתים רחוקות אבל גם זה יכול להיות בגלל שאני לא בודק הרבה אימייל

פורסם

בעיה של גישה לממשק ניהול היא כתוצאה של זכרון הנתב מלא מדי - אולי עקב לוגים או דברים כאלה והנתב חנוק לגמרי - או שהמעבד שלו התחמם יותר מדי ונתקע.

זה לא מפריע לך בעבודה השוטפת כי בעקרון - ושוב זה בעקרון הניתוב אמור להתצבע לא דרך אותו מעבד שמריץ את הממשק הגרפי אלא דרך משהו הרבה יותר פרימיטיבי ומהיר... מה עושים עם זה - אם יש אפשרות לשדרג לנתב את הזכרון הייתי מנסה להוסיף לו קצת זכרון... בעקרון זה בעיה אבל שמאפיינת הרבה מאוד נתבים. אם יש לך אפשרות נגיד לעצור איזה לוגים בנתב שלא ישמור - תעשה את זה ובכלל כל אופציה בנתב שאתה לא *באמת* צריך תבטל... בקשר לניתוב פורטים - אם אתה עושה לשירות WEB שלך מה שעשית לאימיול זה אמור לעבוד אם אתה עושה בול אותו הדבר.

זה יכול להיות ה FW של המחשב שלך עדיין אגב גם אם מהרשת אתה יכול לגשת לזה כי חלק מה FW יחלקו את הולם לרשת פנימית וחיצונית ודברים שהם יתנו להם גישה מבפנים לאו דווקא יתנו מבחוץ - שווה בדיקה...

פתרון נוסף - וזה במידה והנתב פשוט מתחמם יותר מדי תנסה להעמיד אותו על הצד או להיות עם מזגן דלוק כמה ימים ותראה אם זה עוזר... חלק מהנתבים פשוט לא תוכננו מספיק טוב וכשהם חמים יתר על המידה דברים מעניינים עלולים לקרות...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

ניסיתי כתובות סטטיות - לא עוזר.

אין פיירוול מופעל על המחשב אליו אני מנסה לנתב את הפורט.

אין כמובן שום אפשרות שאני מודע אליה לשדרג את הנתב.

אני כנראה אנסה לבדוק אחד אחר מאותו סוג. אם גם לא עובד, אני עלול לטפל בו עם הגרזן :pissed:

פורסם

תנסה לעבוד עם מיזוג ותראה אם הנתב עדיין נתקע אחרי יום יומיים... וגם תכבה בנתב את כל האופציות שאתה לא צריך זה יטפל בתקיעה שלו.

לגבי ניתוב פורטים אולי הוא פרימיטיבי ברמה כזאת שיותר מ X פורטים הוא לא יכול לנתב... תנסה למחוק את הניתוב של האימיול ולנתב קודם את הפורטים של השרת שלך - אם לא עוזר כך גרזן ותהנה :)

פורסם

תנסה להתקין שרת WEB במחשב שאליו מופנים הפורטים של האימיול בפורטים של האימיול... לאחר מכן תנסה להפנות את הפורטים של האימיול למחשב שאמור לשמש כשרת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים