עבור לתוכן

הלינץ בנער הפלסטיני המסכן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז לא חקרת מספיק טוב. עלית פעם על אוטובוסים של חרדים בירושלים? קודם כל, כשהם עולים, בקושי חצי מהם משלמים, ואלה שכן משלמים חלקית. איש זקן עולה לאוטובוס ונותן לנהג כרטיסיית נוער. נשמע מצחיק אבל אמיתי.

בתור אחד שנוסע הרבה ברכבות, אני רואה הרבה חילונים שעושים את הטריקים האלה שהזכרת, ודווקא החרדים שעולים בתחנת כפר חב"ד בלילה שלא רכשו כרטיס (אין שם מי שמוכר בלילה) מגיעים לתחנה הסופית שלהם, רוכשים כרטיס בצורה עצמאית אחרי שהם כבר יוצאים מהתחנה וזורקים אותו.

אז יש חרדים כאלו ויש כאלו, וכנ"ל גם אצל החילונים.

לאבינועם:

לפי מיטב ידיעתי המתנחלים "השתלטו" על בית ריק. זה לא מצדיק שום סוג של אלימות מצד הערבים תושבי המואסי (וכנ"ל להיפך).

הערבים הם אלו שהתחילו במה שהם מצטיינים זה עשור - זריקת אבנים, והמתנחלים המשיכו בחגיגה.

זה שלמתנחלים היה יותר אנשים בשטח והם "ניצחו" בקרב, זה ממש לא מצדיק את תוצאות הקרב:

מתנחל עצור, שניים נוספים מבוקשים לחקירה, ושום פלסטיני תמים ומסכן כולל זה שנפצע קל (למחרת הוא התהלך כרגיל עם פלסטר על סריטה בראש) והוכח בטלוויזיה שהוא גם תקף יהודים עם אבנים לא נעצר.

נראה הגיוני? -לא.

• תגובות 102
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ד"א רוב היהודים בישראל הם אורתודוקסים. אין כמעט רפורמים במדינה, אלה מאמינים שהעלייה לארץ לא הכרחית, ולא משייכים את עצמם ללאום היהודי ושואפים להפרד ממנו, לעומת זאת הם תומכים בציונות, ובעליה ארצה מבחינות אחרות.

לכל האתיאסטים המוכרזים:

כשאתם אומרים "הם, האורתודוקסים" יש טעות קטנה. רובנו אורתודוקסים(למרות שיש כאלה שיותר קרובים- חרדים וכאלה שיותר רחוקים- חילונים).

ולהיות דתי זה אומר יותר מלאכול אוכל כשר ולשמור את השבת ולצום ביום כיפור. אם אתם לא מבצעים את אלו, זה לא אומר שאתם לא יהודים, ואני מקווה שלא ע"פ זה קבעתם את דתכם(או אי הדת שלכם).

אתם יכולים ללכת לארה"ב ולחיות שם עם הרפורמים.

פורסם

אתה יודע למה אין הרבה רפורמים וקונסרבטיבם בארץ

כי אין להם האמת מה לחפש פה

מצד אחד הם דתים מצד שני הם לא

המערכת לא מכירה בהם

זה גם מה שמעניין

ישראל "מכחישה" את האחרים

על פי ההבנה של המדינה היהודים האמיתיים אלא שהולכים לפי הדת הם רק האורתודוקסיים להם יש את מלוא הזכויות, ורק להם

פורסם

איפה זה רשום שהיהודים חייבים לקיים את המצוות הדתיות כדי להיות אזרחים במדינת ישראל?

פורסם

לא רשום אבל הבעיה שמכריחים אותנו לקיים מצוות

נגיד

אסור לחנויות להיות פתוחות בשבת - למה? אני חופשי בשבת , כיף לי לעשות קניות בשבת.

אסור לנסוע דרך כבישים מסויימים בשבת - למה? הכביש שיך להם?

אסור לקנות חזיר - אני לא אוכל חזיר בכלל אבל יש כאלו שכן , למה לחייב אותם ?

חותמות כשרות - אתה יודע כמה חותמות שונות יש? על כל חותמת אתה משלם עוד ועוד כסף כצרכן . למה לך לשלם מחיר יקר יותר רק כדי לקבל חותמת מסכנה?

וזה עוד ממשיך

פורסם

מזה אסור. אלה חוקים שהמדינה קבעה כתוצאה מהרוב(או שוב הסיפור הזה).

אם יבוא רוב אחר, או אנשים בעלי אינטרסים אחרים(כמו יהודים רפורמים) אז המצב יכול להשתנות(שוב, רק אם הם ידעו את המשחק).

נכון לעכשיו, יש קבוצה של יהודים רפורמים בארץ(כמה טוב שיש בערוץ 6 את התוכנית 5 וחצי).

פורסם

בגלל החוק הסוציאלי "חוק שעות עבודה ומנוחה".

הכביש לא שייך להם, אבל מצד שני, למה לך לעבוד דווקא בשכונה הזאת בשבת ולפגוע ברגשות התושבים?

אלו כבישים שבד"כ נמצאים בתוך שכונות חרדיות.

האמת שהיום כבר לא קשה למצוא חזיר... מי שרוצה - מוצא.

ועוד פעם, למה לחייב את מי?

רוב בעלי האיטליזים לא יכניסו חזירים בשביל לא לאבד את התעודת כשרות.

חותמות כשרות - אתה יודע כמה חותמות שונות יש? על כל חותמת אתה משלם עוד ועוד כסף כצרכן . למה לך לשלם מחיר יקר יותר רק כדי לקבל חותמת מסכנה?

הכשרות על מוצרים זה דבר חשוב, הבעיה עם זה שכל רב מוציא חותמת משלו, יש דרגות שונות של כשרות, ובכולם הסניטריה היא דבר עיקרי.

בשר למשל, וזה מוכח, בריא יותר שהוא נשחט בשחיטה כשרה.

אני בעד לאחד את כל החותמות כשרות, תחת מטריה אחת, שתבטיח כשרות ברמה גבוהה, ומחירים לרבנים תחת פיקוח, כדי שלא יהיה מחיר מופרז

פורסם

לא רשום אבל הבעיה שמכריחים אותנו לקיים מצוות

נגיד

וזה עוד ממשיך

איזה חראטאיסט ממורמר אתה, בחיי נשבר לי ממכם...

אתה נכנס להסכמי הסטטוס קוו שקימים מקום המדינה (עכשיו מישהו יקום ויגיד שזה הוחלט שבוע אחר כך...), אתה נכנס לדברים שמוסכמים (יותר נכון הוסכמו) על הרוב (וזה קשה מאד להגיע להסכמה בין חילוניים לדתיים).

זה מה שנקרא פשרה! אתה לא תקנה חזיר, והם לא יכריחו אותך להניח תפילין כל יום, אתה לא תקנה ביום שבת והם לא יקחו אותך בכח למיניין... חייבים, חייבים להגיד לפשרות בחיים האלו על מנת לחיות בשלום עם אחיך היהודים (טוב... אחיי...), אין לך מה לעשות! אז תפסיק להיות ממורמר ולהכנס באנשים בגלל אמונתם וקבל את זה בחן וכבוד.

עד מתי תבינו של האורתודוקסים הם אלו שמאיימים על קיומינו (שגם כך נמצא על שרטון של ממש).

פורסם

זה מה שנקרא פשרה! אתה לא תקנה חזיר, והם לא יכריחו אותך להניח תפילין כל יום, אתה לא תקנה ביום שבת והם לא יקחו אותך בכח למיניין... חייבים, חייבים להגיד לפשרות

לא, זו לא ההגדרה של פשרה, זו ההגדרה של כניעה.

אני מוותר על זכויותיי כדי שהם לא יכריחו אותי, בניגוד לרצוני, לעשות משהו? איפה ההגיון בזה? מה אני עבד שלהם או משהו? למה מי הם בכלל?

פשרה זה לאפשר תחבורה ציבורית בשבת בכל הארץ, למעט אזורים בעלי רוב חרדי. פשרה זה לאפשר לכל אדם להנשא בארץ לכל מי שהוא רוצה בנישואים אזרחיים (לא בבית דין רבני שמחתן רק יהודים). פשרה זה חובת שירות לאומי של 3 שנים, בצבא או במסגרת אחרת.

פשרה זה לא להיות תקוע בשבת בבית כדי שלא ילבישו עליך שטריימל. פשרה זה לא להשאר רווק (אם אין לך כסף לנסוע לחו"ל כדי להתחתן) כדי שלא יגררו אותך בכח למניין. פשרה זה לא לשרוף 3 שנים מהחיים שלך, בזמן שמישהו בן גילך עושה מה שבא לו ומקבל על זה יותר כסף ממה שאתה מקבל על זה שאתה שומר במחסומים בשכם, רק כדי שלא יכריחו אותך להניח כל יום תפילין.

הסיבה היחידה שהסטטוס קוו עדיין קיים היא הסטטוס קוו עצמו - בזכותו החרדים צברו כל כך הרבה כח במהלך השנים שכעת אין פשוט אף אחד בכנסת שמעז לצייץ נגד "ההסכם" הזה, כי הוא יודע שזה יהיה הסוף של הקריירה הפוליטית שלו.

פורסם

אתה רוצה לחיות באוטופיה שכל מה שאתה רוצה יתקיים...

יש לזכור שיש הרבה חנויות פתוחות בשבת ומוכרים לך חזיר (גם בשבת...) ואתה יכול לנסוע בשבת ואתה יכול לקנות אוכל ללא כשרות כלל.

תראה, אתה נעול על עצמיך, ואני אומר שללא כל הסטטוס קוו הזה היה מתשטש עד נעלם כל הבדלינו בין היהודים לגויים, כניראה לך לא איכפת, אולי לא איכפת לך שבעוד 70 שנה מספר היהודים יצטמצם עד יעלם (אני מדבר על מי שאמו יהודית...) כי לאף אחד כבר לא יהיה איכפת מיהדות, ואז מה? אתה חושב שתיהיה מרוצה, שהיהודים היחידים שישארו יהיו רק יהודים חרדיים (ועם הזמן גם הם יעלמו) ואז הדת המיוחדת שמייחדת אותנו, תעלם?! זה מה שיקרה אם מה שאתה רוצה יתרחש... אבוי לנו!

ורק שתדע שגם אם אתה לא רואה את עצמיך כיהודי עקב בחירה, עדיין העמים מסביב רואים בך כיהודי ולא משנה מה תעשה (סתם הזכרתי את זה שתדע שהרבה יהודים באירופה בזמן השואה אפילו לא ידעו שהם יהודים...), אתה חייב לשמור על מה שאתה ואם לא אל תכריח אחרים לחזור בשאלה, כי לא זאת הדרך הנכונה לעתיד שלנו.

פורסם

מה כן היה?

היה ניסיון אלים של קומץ אנשי ימין אלימים חסרי מוסר, מן המגדר הבזוי ביותר באוכלוסייה הישראלית אשר ניסה לשדוד מאנשים חפים מפשע...

תיקון קטן... המגזר הבזוי ביותר בחברה הישראלית הוא מגזר הבוגדים... דוגמת טלי פחימה וחבריה מהשמאל הקיצוני (או לחילופין מהרשות, אבל זה לא נחשב חלק מהחברה הישראלית). אה, נכון... אתה שמאלני אז המגזר הכי בזוי בעיניך הוא המגזר הכי בעייתי שתצליח למצוא מהימין... סליחה... התבלבלתי...

אנשים לפעמים כל כך שקופים בדיעותיהם המקובעות, הקיצוניות (אך ורק מבחינת הקיבעון, לא מבחינת השוואה לשאר האוכלוסיה) וחסרות החשיבה, שזה מרגיז / עצוב...

פורסם

אתה רוצה לחיות באוטופיה שכל מה שאתה רוצה יתקיים...

יש לזכור שיש הרבה חנויות פתוחות בשבת ומוכרים לך חזיר (גם בשבת...) ואתה יכול לנסוע בשבת ואתה יכול לקנות אוכל ללא כשרות כלל.

תראה, אתה נעול על עצמיך, ואני אומר שללא כל הסטטוס קוו הזה היה מתשטש עד נעלם כל הבדלינו בין היהודים לגויים, כניראה לך לא איכפת, אולי לא איכפת לך שבעוד 70 שנה מספר היהודים יצטמצם עד יעלם (אני מדבר על מי שאמו יהודית...) כי לאף אחד כבר לא יהיה איכפת מיהדות, ואז מה? אתה חושב שתיהיה מרוצה, שהיהודים היחידים שישארו יהיו רק יהודים חרדיים (ועם הזמן גם הם יעלמו) ואז הדת המיוחדת שמייחדת אותנו, תעלם?! זה מה שיקרה אם מה שאתה רוצה יתרחש... אבוי לנו!

ורק שתדע שגם אם אתה לא רואה את עצמיך כיהודי עקב בחירה, עדיין העמים מסביב רואים בך כיהודי ולא משנה מה תעשה (סתם הזכרתי את זה שתדע שהרבה יהודים באירופה בזמן השואה אפילו לא ידעו שהם יהודים...), אתה חייב לשמור על מה שאתה ואם לא אל תכריח אחרים לחזור בשאלה, כי לא זאת הדרך הנכונה לעתיד שלנו.

היהודים הסתדרו יפה מאוד במשך 2000 שנה גם בלי החרדים (והדוגמה של השואה שהבאת רק מחזקת את הנקודה שלי - לא צריך להיות חרדי כדי להיות יהודי).

חוץ מזה, כולם רוצים לחיות באוטופיה, אבל הדברים שאני כתבתי בהודעה שלי רחוקים מאוד מהאוטופיה שלי, מה שאני כתבתי זו פשרה.

פורסם

^^^^

תגיד לי אתה יודע בכלל טיפה היסטוריה?!?!

עד לפני 200 שנה לא היה כזה דבר יהודים חילוניים.....בזמנו זה היה או שאתה דתי או שאתה לא משתייך לקהילה ואז אתה בידי השלטון....כמו כל גוי אחר.....

ןאתה צריך להבין שאם יהודים יתחתנו עם מי שהם רוצים לא ידעו מי יהודי באמת ומי לא....ואז מה עם מי שרוצה להתחתן רק עם יהודי?הא? מה לגביו?גם אם הוא לא דתי....אתה כופה עליו להתחיל לעשות מחקר מעמיק מאוד לבדוק אם אישתו\בעלה לעתיד הם בכלל יהודים....(

איתן

פורסם

היהודים הסתדרו יפה מאוד במשך 2000 שנה גם בלי החרדים (והדוגמה של השואה שהבאת רק מחזקת את הנקודה שלי - לא צריך להיות חרדי כדי להיות יהודי).

חוץ מזה, כולם רוצים לחיות באוטופיה, אבל הדברים שאני כתבתי בהודעה שלי רחוקים מאוד מהאוטופיה שלי, מה שאני כתבתי זו פשרה.

מה בדיוק מחזק את דעתך?! הגויים רואים בך כיהודי בזמן שאתה רואה את עצמיך כאטאיסט אז מה בדיוק מחזק את אמונתך?!

אם לא היתה שואה, היהודים היו ממשיכים להתבולל בעולם, לא היתה קמה מדינה (לא היתה ציונות כמעט).

כלומר בשנת 2000 כבר לא היה בטוח שיש יהודים טהורים בעולם הזה! איפה בדיוק אתה רואה חיזוק בדעתך?

בטח עכשיו אתה מגחח ואומר, הבן אדם הזה אוכל סרטים... אז אולי במקום כל הזמן לתקוף/להתגונן, תנסה להכנס לדעתי, קצת טיפה, כי אני ניכנס לראש שלך ומבין שאתה מרגיש כבול תחת דת שאתה לא מקבל. תנסה להבין את מהות היהדות שלנו, תנסה באמת להבין שאולי אנחנו כן עם מיוחד, שיש פה מה לשמר לדורות הבאים, כמו ששימרו לך אתה.

פורסם

מה שמודגש-מסכים.....לןץ מהקטע של אירן....-זו לא השוואה נכונה.....

מה שכתבת אחרי כן זה פשוט שטויות לחלוטין......

דבר ראשון שאתם אומרים אותודוקסים למי אתם מתכוונים?יש המון סוגים של אורתודוקסים.....נכון יש את אלא החרדים שלא הולעים לצבא ולא משלמים מסים וחיים על חשבונכם.....(דבר נוסף....כל פעם אתם אומרים מיסים וצבא מיסים וצבא......-אם אני אביא לפה רומני שישלם מיסים ויעשה את השירות חובה שלו הוא יקרא יהודי??!)

ויש גם אנשים אחרים מה שנקרא דתיים לאומיים....הם עושים צבא בדיוק כמוכם משלמים מיסים בדיוק כמוכם...וחיים ועובדים ובנוסף לזה גם חיים חיי הלכה....-לא בצורה קיצונית.....

[glow=red,2,300]וכן הדת קשורה ללאום בצורה מוחלטת בגלל שהדת קובעת מי שייך ללאום![/glow] אם הדת אומרת שאתה לא יהודי-לא יעזור לך שום דבר...אתה לא יהודי.....ועצם זה שחיינו חיי נישואים וגירושים על פי התורה  סה מה ששמר עליינו בתור עם כל השנים האלה...)

ומי שאמר שהם התנגדו לזה שתקום מדינת ישראל-צודק בצורה חלקית מאוד....נכון היה את עניין 3 השבועות...אבל אז קמו מברי הציונות וקבעו שמותר להתחיל את הגאולה על ידנו על מנת לזרז את הגאולה המשיחית.....ככה שלידעתם הם אלה שהקימו את המדינה הזאת.....(תלמדו היסוטוריה יהודית בנוסף להיסטוריה הישראלית....ואז תדברו...)

איתן

אני לא דיברתי על אורתודוכסים, אלא על החרדים. מה לגבי החילונים, הם גם אורתודוכסים?

אני לא אמרתי שאני קובע שהחרדים לא שייכים לעם היהודי. הם בעצמם מגדירים את עצמם כלא-ציונים, שואפים להקמת מגינת הלכה בארץ ישראל (לא רק בתור משאלת לב, אלא באופן מעשי), לא משתתפים בחובות החלים על החילונים, דורשים טובות הנאה שחילונים לא זכאים להם, וכופים את רצונם על הציבור החילוני.

איראן היא מדינת הלכה דתית. ישראל לא כ"כ רחוקה מלהפוך למדינת הלכה.

אסור בישראל למכור חזיר, דבר הפוגע בחופש התעסוקה.

אסור בישראל למכור חמץ (בתור אתיאיסט, חוץ מלחם אין לי מושג מה זה חמץ) בפסח - חוק נוסף הפוגע בחופש התעסוקה.

אסור בישראל לפתוח עסקים ולהפעיל תחבורה ציבורית בשבת - שוב פעם, פגיעה חמורה בחופש התעסוקה. אמנם, חוק שעות עבודה ומנוחה קובע שאין להעביד אדם 7 ימים בשבוע, אבל אין הדבר אומר שיום החופש חייב להיות יום שבת.

אסור בישראל להתחתן שלא באמצעות הרבנות. דבר זה מונע מעשרות אלפי יהודים להתחתן בארץ ישראל, ואני לא מדבר רק על "פסולי חיתון", אלא גם על יהודים חילונים או אתיאיסטים שהרבנות רואה בהם יהודים לכל דבר ועניין ומוכנה לחתן אותם, אך בשל האידיאולוגיה שלהם הם לא מוכנים להתחתן ברבנות, ונאלצים לטוס לארץ זרה על-מנת להתחתן בנישואים אזרחיים.

הרשימה של הכפייה הדתית הנאכפת בארץ ארוכה מכדי שאני אפרט אותה כאן במלואה.

אין שום קשר בין דת ללאום. בישראל, הדת והלאום כרוכים זה בזה בשל הכפייה הדתית, אבל אין הדבר אומר שיש קשר בין השניים.

ד"א רוב היהודים בישראל הם אורתודוקסים. אין כמעט רפורמים במדינה, אלה מאמינים שהעלייה לארץ לא הכרחית, ולא משייכים את עצמם ללאום היהודי ושואפים להפרד ממנו, לעומת זאת הם תומכים בציונות, ובעליה ארצה מבחינות אחרות.

לכל האתיאסטים המוכרזים:

כשאתם אומרים "הם, האורתודוקסים" יש טעות קטנה. רובנו אורתודוקסים(למרות שיש כאלה שיותר קרובים- חרדים וכאלה שיותר רחוקים- חילונים).

ולהיות דתי זה אומר יותר מלאכול אוכל כשר ולשמור את השבת ולצום ביום כיפור. אם אתם לא מבצעים את אלו, זה לא אומר שאתם לא יהודים, ואני מקווה שלא ע"פ זה קבעתם את דתכם(או אי הדת שלכם).

אתם יכולים ללכת לארה"ב ולחיות שם עם הרפורמים.

ההורים שלי יהודים דבר שלפי הדת היהודית קובע שאני גם יהודי. עם זאת, אני רואה את עצמי כישראלי, אבל מאחר ומדינת ישראל לא מכירה בלאום ישראלי, אני נאלץ להגדיר את עצמי כיהודי מבחינת לאום. יחד עם זאת, אני לא רואה את עצמי כיהודי מבחינה דתית, למרות שהדת היהודית רואה בי יהודי אורתודוכסי כשר. אני לא מגדיר את עצמי כיהודי חילוני, אלא כאתיאיסט. אני לא מאמין באלוהים, ואין שום קשר ביני לבין היהדות. אתה רוצה לומר שאני בכ"ז יהודי, מכיוון שנולדתי לאם יהודיה, על אפי ועל חמתי?

אני לא חילוני, אני לא אורתודוכסי ואני לא רפורמי. אני אתיאיסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים