עבור לתוכן

הלינץ בנער הפלסטיני המסכן

Featured Replies

פורסם

האמת שההפך הוא הנכון,

מה המתנחלים חיפשו בשכונת המואסי...

• תגובות 102
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם יודעים מה אומרים

"ערבי טוב זה ערבי שסקלו אותו באבנים".

::):P

פורסם

האמת שההפך הוא הנכון,

מה המתנחלים חיפשו בשכונת המואסי...

לא הבנת את ההשוואה בגרוש אז בוא אני יסביר לך את זה במילים פשוטות

מי שמחפש מכות יקבל מכות. זה יכול להיות בשכונה שלו וזה יכול להיות בשכונה אחרת.

העניין הוא שבן אדם תמים לא נכנס בכלל להתקוטטויות האלה ולא מגיע למצבים כאלה מראש

בקיצור - הוא לא תמים

פורסם

חקרתי את זה בעצמי ואני יודע שכל הטענות שהם גנבים ושהם לא עובדים הם שקריות

אז לא חקרת מספיק טוב. עלית פעם על אוטובוסים של חרדים בירושלים? קודם כל, כשהם עולים, בקושי חצי מהם משלמים, ואלה שכן משלמים חלקית. איש זקן עולה לאוטובוס ונותן לנהג כרטיסיית נוער. נשמע מצחיק אבל אמיתי.

פורסם

דווקא הבנתי את ההשוואה שלך טוב מאוד,

כנראה שאתה לא הבנת שהמנתחלים היו בשכונת מואסי, ששם גם התרחש האירוע, שזה איזושהי שכונה של חאן יונס...

מה יש להם לחפש שם, "חוץ מלהאנס"

זה לחפש צרות.

אף אחד באירוע הזה לא היה תמים, לא המתנחלים ולא הערבים.

פורסם

^^^^

אתה סתום או מה?

אמרתי כבר שהאשם העיקרי הוא היהודים - כמו שהאשם העיקרי הוא האנס

זה לא משנה איפה האירוע מתבצע כי כמו שכבר אמרתי מי שמחפש מכות ימצא מכות - גם בשכונה שלו

בסך הכל הדגמתי שהערבי לא תמים

פורסם

לינץ' , או שאתה לא בעניינים

קודם כל, אני רוצה לומר שקראתי את המאמר שפרסמת בעיון רב והתרשמתי ממנו, ומהעובדה שהוא צודק בדברים הבאים: מה שאירע במואסי לא היה לינץ', אלא שהיה מדובר בניסיון לינץ', אם כי לא ניתן לקבוע זאת בוודאות, אחרת זה היה תקיפה בנסיבות מחמירות.

אני מוכרח לציין, אם כי אני מניח שאתה מסכים איתי בעניין זה שהאופן הפחדני והמבחיל שבו העבריינים הבזויים האלה, אני מניח ש"נוער הגבעות" ניסה לפגוע בנער הפלסטיני, ללא קשר אם היה מעורב ביידוי אבנים או לא מעורר בי חלחלה עמוקה ומזעזע אותי בכל פעם שאני צופה בסרטון שפורסם בתקשורת. איני מבין גדול בדת, אבל אני מניח שמשהו כתוב שם בתנ"ך או בהלכה על כך שהוצאה להורג מהסוג הזה, מניעת טיפול רפואי (הם איימו על פאראמדיק, חרדי-יהודי, שלא יעיז להתקרב לנער), ובכלל ניסיון לרצח בדם קר הם דברים מגונים שכל המבצע אותם חוטא חטא חמור.

המאמר מביא באופן יפה את אי-הדיוק ואת הניסיון של התקשורת לעורר סנסציה ע"י שימוש מופרז במושגים כגון "לינצ'" ומצב "אנוש", אם כי בסרט המצב של הנער אכן נראה קשה מאוד.

ההסתייגות שלי מן המאמר היא בנקודה הבאה: המאמר מציג את התקרית כאילו שאירתע בגלל גחמותיהם של עבריינים פלסטיניים וישראלים יחדיו, וזהו למעשה הבלוף של המאמר שפרסמת. מה שקרה באותו יום במואסי זה שהמתנחלים שהוצגו בסרטים החליטו להשתלט על בניין פלסטיני ופשוט פלשו אליו, סילקו את כל מי שהיה בו, ובקיצור השתלטו על הבניין על מנת "להתנחל" (אהם אהם) בו. בתגובה לכך הגיבו הפלסטינים ביידוי אבנים, והמתנחלים השיבו להם באבנים.

כך שאומנם זה נשמע קטנוני מעט, אבל המתנחלים לא אשמים באותה מידה באירוע כמו הפלסטינים, כפי שהוצג במאמר, אלא המתנחלים הם שהתסיסו את הגזרה והפלסטינים פעלו אך ורק מתוך הגנה עצמית על רכושם החוקי מפני חבורה של שודדים ועבריינים בזויים. אתה לא מצפה שהפלסטינים ייכנעו לגחומותיהם של כל כהניסט כזה או אחר ופשוט יתנו לו את האדמה, או הבית, שלהם... נכון?

לסיכום,

- לא היה לינץ'. היה ניסיון לינץ'.

- מצבו לא היה אנוש, ככל הנראה, אבל הנער שכב מחוסר הכרה ואם לא היו מוציאים אותו משם מהר אז מצבו כן היה אנוש ואף חמור מכך.

נער ולא גבר? ובכן, אני חושב שזוהי טענה קטנונית, כי לא היה מדובר בגבר, אולי בבחור, אבל לפי דעתי נער. זה נהוג לקרוא לבני 18 עדיין נערים, ואתה יכול לראות זאת כמעט בכל ידיעה שבהם מוזכרים "גברים" בני גיל 18 או קרוב.

מה כן היה?

היה ניסיון אלים של קומץ אנשי ימין אלימים חסרי מוסר, מן המגדר הבזוי ביותר באוכלוסייה הישראלית אשר ניסה לשדוד מאנשים חפים מפשע את פרנסותיהם, עבודותיהם, חייהם וקורת הגג תחתה הם חיים. בעקבות כך הפלסטינים הגיבו והתלהטו הרוחות. במהלך האירוע הכהניסטים ניסו לרצוח נער פלסטיני שכל חטאו היה בכך שניסה להגן על רכושו או על רכוש קהילתו אשר שייך לו ולקהילתו כדת וכדין.

** נא לא להתייחס לתגובתי לפני שקראתם את תגובתי מתחילתה עד סופה **

פורסם

בוא ניתן דוגמא

אם אתם זוכרים או לא

הייתה הצעה להקדים (או לאחר ) את שעון הקיץ בשעתיים ולא שעה. (אני לא זוכר את כל הפרטים אז אני אבקש את סליחתכם)

ההצעה נפלה כי הדתיים התנגדו לה מכיוון שזה יפריע לתפילת שחרית שלהם , והם יצטרכו לקום יותר מדי מוקדם (  :'( מסכנים  :nutty: )

ההצעה הזו הייתה אמורה לחסוך למשק הישראלי יותר ממאה מיליון דולר

זה רק דוגמא אחת

וזה ניקרא compromise אתה יודע, אתה חיי במדינה יהודית, ויש לציין שיחסית למה שאתה מגדיר (במובנים שלך אנחנו מדינת דתית לאומית ויותר..) אנחנו במצב טוב כי עד לפני כמה חודשים או שנה בעצם בפקיסטן עדיין לבשו הנשים את הרעלה על הפרצוף...

אתה חייב להבין שאנחנו חייבים במדינה יהודית וחבל שאתה כועס על האואתודוקסים ככה, כי את המאה מליון הללו ניתן היה לצערי למצוא במקומות אחרים כמו במסדרונות הכנסת... אנחנו צריכים לכבד את הדתיים לתת להם מרחב אם זה פוגע בך, וליצור לקונצנזוס מסויים ולשמור עליו, כי האורתודוקסים הם מי שמבדילים את המדינה שלנו כמדינה יהודית ממדינות אחרות, ולא אתה...

לזה שמעליי, אין כל כך מה להגיב, זה יותר היה כתבה אובייקטיבית (לא בדקתי את העובדות ולכן לא אתווכח עליהם) ללא דעות סובייקטיביות של ממש.

פורסם

וזה ניקרא compromise אתה יודע, אתה חיי במדינה יהודית, ויש לציין שיחסית למה שאתה מגדיר (במובנים שלך אנחנו מדינת דתית לאומית ויותר..) אנחנו במצב טוב כי עד לפני כמה חודשים או שנה בעצם בפקיסטן עדיין לבשו הנשים את הרעלה על הפרצוף...

אתה חייב להבין שאנחנו חייבים במדינה יהודית וחבל שאתה כועס על האואתודוקסים ככה, כי את המאה מליון הללו ניתן היה לצערי למצוא במקומות אחרים כמו במסדרונות הכנסת... אנחנו צריכים לכבד את הדתיים לתת להם מרחב אם זה פוגע בך, וליצור לקונצנזוס מסויים ולשמור עליו, כי האורתודוקסים הם מי שמבדילים את המדינה שלנו כמדינה יהודית ממדינות אחרות, ולא אתה...

אז אתה אומר שאתה יהודי בגלל האורתודוקסים?

פורסם

איפה הוא אמר את זה?

פורסם

לזה שמעליי, אין כל כך מה להגיב, זה יותר היה כתבה אובייקטיבית (לא בדקתי את העובדות ולכן לא אתווכח עליהם) ללא דעות סובייקטיביות של ממש.

כרצונך, אל תגיב, אבל אני רוצה שנית להדגיש בפניך את העובדה שהנער פעל מתוך הגנה עצמית ולא מתוך יצר נקמני ו/ואו טרוריסטי.

לילה טוב.

פורסם

כמה סנטימטרים מעל ההודעה שלי, תלוי ברזולוציה.

אם המדינה יהודית בגלל שיש כאן אורתודוקסים, ולא בגלל שיש כאן 5 וחצי מיליון יהודים (כי כנראה שזה לא משפיע על אופי המדינה), אז כנראה שהדבר היחיד שמגדיר אותו כיהודי הוא העובדה שהוא חי במדינה שיש בה אורתודוקסים.

פורסם

אתה מדבר על יהודי או על מדינה יהודית?

הוא יהודי כי הוא נולד לאם יהודיה.

המדינה יהודית כי....טוב על זה כבר קשה לענות באופן חד משמעי אבל אין ספק שלאורתודוקסים יש חלק חשוב בעניין

פורסם

ברור, על פיהם יישק דבר בכנסת ישראל. וזו בערך התרומה היחידה שלהם למדינה כיום. או אי פעם (בהתחשב בכך שהמספר שלהם היה זניח לחלוטין כשהמדינה הוקמה, והיא הוקמה כמדינה יהודית). מה שמגדיר את מדינת ישראל כמדינה יהודית היא מגילת העצמאות והרוב היהודי, לא המיעוט שבתוך הרוב היהודי שמתעקש לסגור לנו רחובות בשבת ולזרוק עלינו אבנים.

בוא ניקח דוגמה עוד יותר טובה: ארה"ב. מדינה נוצרית מובהקת. לא זכורים לי מסעות צלב בשם ישו בזמן האחרון, ולך?

פורסם

כי ארה"ב היא מדינה דמוקרטית נטו

יש הפרדה בין דת למדינה ואין שום אפליה על רקע דתי שלא כמו במדינת ישראל

ואתה מבלבל בין חוסמי הכבישים והימנים הקיצוניים ובין האורתודוקסים

זה שהם נכללים באורתודוקסים לא אומר שהאורתודוקסים נכללים בתוכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים