עבור לתוכן

גוש-שלום: ארגון טרור?

Featured Replies

פורסם

לפני יותר מחודשיים, הפגינו כ-200 פעילי שמאל קיצוני וכ-1000 פלסטינים כנגד גדר ההפרדה בכפר בילעין. לטענת האנשים שהפגינו, ההפגנה היתה שקטה לחלוטין ולא ננקטו שום פעילויות אלימות, וללא שום התגרות של המפגינים הומטרו עליהם מטחים של גז מדמיע.

היום, בהפגנה דומה של גוש שלום ופלסטינים באזור הר אדר, נמנעו כוחות הבטחון שאבטחו את בניית גדר ההפרדה באזור מלפזר את ההפגנה. כתוצאה מכך, נפצע אנוש שוטר מג"ב מהשלכת אבנים ע"י אותם פעילי שמאל ופלסטינים שהשתתפו בהפגנה.

זו הוכחה ישירה וברורה, שאם כוחות הבטחון לא ינקטו אמצעים על מנת לפזר הפגנות מסוג זה, ייפגעו חיילים ישראליים על ידי "אחיהם" מהשמאל.

מתעוררות כאן מספר שאלות רציניות:

1. כל הזמן מדובר על כך שיש סכנה גדולה לקרע בעם אם יהייה מצב שמתנחלים ייפגעו באנשי כוחות הבטחון בזמן הפינוי - מדוע אנחנו לא רואים שזה כבר נעשה, אבל ע"י ההפך הגמור מהמתנחלים - השמאל?! האם אנחנו עד כדי כך עיוורים? מדוע כל הזמן אומרים שהמחאות של המתנחלים (חסימות הכבישים) אינן חוקיות, בעוד שמתעלמים מכך שהשמאל פוגע פגיעות פיזיות באנשי כוחות הבטחון? לשמאל מותר לרצוח ולימין אסור לחסום כבישים?

2. האם יש לאפשר לשמאל לארגן ולעודד הפגנות מסוג זה? הרי איסור על הפגנות כאלה זה פגיע בדמוקרטיה ואילו אישור הפגנות כאלה זה סכנת חיים לחילינו.

מה דעתכם בנושא?

קישורים:

אתר גוש שלום - http://zope.gush-shalom.org/home/he - דפדפו למטה על מנת לקרוא על פיזור ההפגנה בבילעין.

פגיעה בשוטר מג"ב ע"י מפגינים מהשמאל ולפלסטינים - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107533,00.html

עריכה: עודכנה הכתבה וכעת מדובר על כך שהשוטר לא נפגע מזריקת אבנים, אלה הוא התייבש כתוצאה מהמרדף אחרי זורקי האבנים והדרדר לערוץ נחל.

פורסם

גוש שלום הוא סכנה לא פחות גדולה מהימין הקיצוני, שניהם פועלים נגד המדינה, נגד צה"ל.

גוש שלום הוא ארגון חתרני.

אבל,

המחאה של המתנחלים של חסימת כבישים היא באמת בניגוד לחוק (חופש התנועה... ובלי אישור של המשטרה להפגנה)-> בדיוק כמו של גוש שלום (רק ששם זה בניגוד לצו אלוף, ובלי אישור להפגנה).

שניהם פוגעות בפעילות של צה"ל באותה מידה, שניהם מסוכנים באותה מידה, בקיצור

קיצוניים == סכנה.

פורסם

רגע... אתה הייתה ב"חסימת הכבישים"...

אני הייתי והדבר היחיד שהיה שם זה חבורה של אנשים עם חולצות כתומות עומדים בצדדים עם כרזות ומנסים לחלק סרטים כתומים...

ואני מדב איתך על אחד המקומות שהמשטרה היתה צריכה "להישתלט" עליה... בחייכם

אבל אני מסכים איתך במישפט האחרון קיצוניים זה אכן סכנה... אבל ליפעמים מנפחים את זה כל כך שליפעמים כולם יוצאים קיצוניים (או לפחות ניראים כך)

פורסם

גוש שלום האלה זה אנשים ששונאים את המדינה ובוגדים בעם שלהם צריך להעיף את כל מי ששם לגור בעזה קצת עם החברים שלו נראה אם יקבלו אותם שם בשמחה כזאת כמו שהם אוהבים את הפלסטינאים יותר מהעם שלהם.

פורסם

צריכים לזרוק את המחבלים האלו מהמדינה, הם יותר קיצוניים מעראפת

פורסם

באופן כללי השמאל הקיצוני מעכב את השלום ע"י כך שהם מביאים להבנה בקרב הפלשתינים שבישראל יש כאלה שמבינים כוח, ולכן צריך להפעיל יותר.

לגבי ההגדרה כאירגון טרור....

כל אדם לגופו... לא כל אדם שאינו חכם במיוחד בדיעותיו הוא אוטומטית טרוריסט. צריך לעשות ממש מעשה שמסכן את המדינה או את אזרחיה / חייליה, בכדי לקבל הגדרה כזאת ואם יש איזה אחד בהפגנה שזרק אבנים זה לא אומר הרבה...

פורסם

גוש שלום האלה זה אנשים ששונאים את המדינה ובוגדים בעם שלהם צריך להעיף את כל מי ששם לגור בעזה קצת עם החברים שלו נראה אם יקבלו אותם שם בשמחה כזאת כמו שהם אוהבים את הפלסטינאים יותר מהעם שלהם.

גוש שלום הם אנשים מטומטמים שלא יודעים איפה הם חיים.

בוגדים זאת באמת הגדרה לא רעה, כי הם עוזרים לאויב להלחם נגדינו.

mr.bigglesworth,

היית בחסימת הכבישים?

אתה אומר שלא היתה חסימה?

תגיד את זה למי שנתקע בפקקים...

אני לא מדבר איתך על המחאה הלגיטימית בהחלט של לעצור בצד הכביש...

פורסם

בוא אני אסביר לך איך זה הלך

רדיו: "יש הפגנות בלה בלה בלה..." במקרה אחת הצמתים שאני הייתי אמור לעבור בא הוגדרה כאחת שהמשטרה צריכה להישתלט עליה...

אוקיי הגענו אתה רואה מישטרה יושבת בצד ואיזה כמה עשרות מפגינים עם שלטים וסרטים

לא הם לא רקדו על הכביש והם לא החזיקו עוזי והם לא עשו שום דבר שלדעתי עובר על החוק...

ולא עניתה על השאלה אתה ניתקעתה בפקקים האלו?

פורסם

אישית לא.

אבל אתה אומר שכל מה שראו (התמונות) היו מפובקרות?

כל מי ששכב על הכביש לא באמת היה שם?

יכול להיות שבצומת שאתה היית בה זה לא קרה, (אגב, איפה היית)

פורסם

היה צריך לירות לפלסטיני הזה ברגליים ולא לרדוף אחריו...

פורסם

כמובן שנחמקה הודעתי...

כה צפוי לפורום המתועב הזה

פורסם

לפני יותר מחודשיים, הפגינו כ-200 פעילי שמאל קיצוני וכ-1000 פלסטינים כנגד גדר ההפרדה בכפר בילעין. לטענת האנשים שהפגינו, ההפגנה היתה שקטה לחלוטין ולא ננקטו שום פעילויות אלימות, וללא שום התגרות של המפגינים הומטרו עליהם מטחים של גז מדמיע.

היום, בהפגנה דומה של גוש שלום ופלסטינים באזור הר אדר, נמנעו כוחות הבטחון שאבטחו את בניית גדר ההפרדה באזור מלפזר את ההפגנה. כתוצאה מכך, נפצע אנוש שוטר מג"ב מהשלכת אבנים ע"י אותם פעילי שמאל ופלסטינים שהשתתפו בהפגנה.

זו הוכחה ישירה וברורה, שאם כוחות הבטחון לא ינקטו אמצעים על מנת לפזר הפגנות מסוג זה, ייפגעו חיילים ישראליים על ידי "אחיהם" מהשמאל.

מתעוררות כאן מספר שאלות רציניות:

1. כל הזמן מדובר על כך שיש סכנה גדולה לקרע בעם אם יהייה מצב שמתנחלים ייפגעו באנשי כוחות הבטחון בזמן הפינוי - מדוע אנחנו לא רואים שזה כבר נעשה, אבל ע"י ההפך הגמור מהמתנחלים - השמאל?! האם אנחנו עד כדי כך עיוורים? מדוע כל הזמן אומרים שהמחאות של המתנחלים (חסימות הכבישים) אינן חוקיות, בעוד שמתעלמים מכך שהשמאל פוגע פגיעות פיזיות באנשי כוחות הבטחון? לשמאל מותר לרצוח ולימין אסור לחסום כבישים?

2. האם יש לאפשר לשמאל לארגן ולעודד הפגנות מסוג זה? הרי איסור על הפגנות כאלה זה פגיע בדמוקרטיה ואילו אישור הפגנות כאלה זה סכנת חיים לחילינו.

מה דעתכם בנושא?

קודם כל, גוש שלום נהנה מתמיכת התקשורת השמאלנית.

שנית כל, הם משתמשים במכבסת מלים כדי להטעות את הציבור. הם קוראים לעצמם גוש שלום, למרות שהם ההיפך משלום, בדיוק כשם ששרון קורא לטרנספר של יהודים "תוכנית התנתקות", למרות שאין מדובר כאן בהתנתקות מהפלשתינים.

לדעתי, צריך לזרוק את כל הקיצונים של גוש שלום לכלא ולאבד את המפתח. מדובר בחבורה של בוגדים שנלחמים לצד השפלים שבאוייבי המדינה כנגד צה"ל ומדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים