עבור לתוכן

רוצה לאפשר למזדמנים גישה לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום, אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בדברים:

יש לי נייד ואני רוצה לקנות נתב אלחוטי הביתה, לפי מה שהבנתי בנתב תהיה לי אפשרות לרשת פתוחה או מוגנת בסיסמא, הייתי רוצה לאפשר לגולשים מזדמנים בסביבתי (אני גר מעל גן ציבורי גדול) גישה לאינטרנט אבל לא הייתי רוצה שקצב הגלישה שלי יפגע מזה, שכל השכנים ישתמשו לי באינטרנט (זה קרה לחבר שלי שהשאיר פתוח ולאחר שבוע הבין שיש גבול), איך ניתן ליצור כללים מסוימים כמו נניח: כשאני מחובר אני מקבל את רוב רוחב הפס, שכל מחשב מזדמן יכול להתחבר לזמן קצוב וכ"ו האם ניתן לעשות את כל הדברים האלה בלי שיש מחשב קבוע מחובר לנתב?

אשמח לעזרה כי אני רוצה לשתף אינטרנט אבל עם גבול, אשמח גם אם יש לכם קישורים למדריכים טובים כי מה שאני מוצא זה בעיקר דברים בסיסיים מאוד או מסובכים מאוד תודה

פורסם

מה שעלה בדעתי כשקראתי את מה שכתבת זה "Lease Time".

אתה יכול להגדיר בנתב שלך שכל חיבור אליו יהיה מוגבל בזמן, ולאחר מכן הנתב ינתק איתו את הקשר.

מצד שני אין לך שום דבר שמונע התחברות מחדש, למרות שזה בהחלט יפריע למשתמשים שרוצים "לקחת טרםמפ" על הרשת שלך.

כל הכבוד על רוחב הלב והרצון לשתף את הרשת האלחוטית שלך, אבל דע לך שהדבר גורר יחד איתו בעית\סכנת אבטחה וגזילת פס כמו שהזכרת.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני ממליץ לך ולחבר שלך לקנות ראוטר שתומך בטכנולוגיית QoS או פשוט ראוטר של Linksys עם firmware משודרג כמו שתיארתי בהודעה הקודמת שלי היום. גם אני מתעתד לפתוח אלחוטי בבית לכל דיכפין (יש כבר שתיים של השכנים שאני גולש עליהם לעתים - לא לשיתוף קבצים). אני מתכוון להקציב רוחב העלאה מזערי לאלחוטי (נניח 4 קילו) כדי שיוכלו לגלוש בשמחה מבלי להזיק לי. חובה לעבוד עם QoS אם אתה עושה כמוני קו VoIP שאתה רוצה שיקבל תמיד רוחב פס מתאים כדי שהשיחות לא ישמעו קטוע ומצד שני שלא תצטרך ידנית כל הזמן לשחק עם ההגדרות של אימיול (מה שאני מחוייב לעשות כרגע לצערי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים