עבור לתוכן

מחפש המלצות לכרטיס מסך טוב במחיר סביר

Featured Replies

פורסם

זו בטח שאלה שחוזרת כאן כל יומיים מחדש, אבל כל מקרה קצת שונה.. אז לעניין:

יש לי לוח אם Intel D845PESV, שקניתי לפני כשנתיים.

כרטיס המסך שלי כרגע הוא GeForce2 200MX 32MB.

הבעיה מתחילה בכך שזהו כרטיס בן 3+ שנים, ואפילו משחקים כמו TMNT או KOTOR צריך להריץ על דרישות המינימום וגם אז עדיין יש קטנים שהמשחק קופא לפעמים (במקומות יותר עמוסים גראפית).

אני מחפש לקנות כרטיס מסך טוב - שיהיה אפשר להריץ בו משחקים חדשים על רמת פירוט סבירה או יותר מזה, וגם שיחזיק לפחות לעוד שנה וחצי - שנתיים..

חוץ מזה, הוא צריך להתאים ללוח האם הנ"ל, מבלי לעבור את סף ה- 500-700 ש"ח.

למישהו יש רעיונות?

תודה מראש!

פורסם

הממממ...בעיה גדולה אצלך שגם הלוח אם ישן וסלוט ההרחבה AGP אצלך פועל רק על מהירות 4X וכמו שאתה יודע - רוב הכרטיסים המודרניים תומכים ב- AGP 8X

או ב-PCI-E.

במקרה הזה, התקציב לא משנה כי אני חושב שאין לך שום אפשרות לקנות אף אחד מהכרטיסים החדשים של GeForce (סדרה FX6) או ATI (סדרה X).

למרות זאת, יש בדור הקודם של שתי החברות (סדרה FX5, וסדרה 9) מספר כרטיסים שיש להם תמיכת 2X/4X/8X, ככה שיכולים להתאים ללוח האם.

החדשות הרעות הן שהכרטיסים הם GeForce FX5200 ו-Radeon 9250, ככה שגם אם תשלם 500 שקל, ישאר לך עודף.

עצתי - שדרג את הלוח אם.

פורסם

כל כרטיס x8 יוכל לשבת על סלוט x4, הסיכוי לחוסר תאימות קטן מאוד

6200 ו-6600 יתאימו מצויין לתקציב

פורסם

זה לא משנה שיש לך AGP4 זה אחד

דבר שני

שום כרטיס מסך במחיר הזה לא יחזיק לך למשך שנה וחצי ושנתיים בשביל משחקים חדשים על רמת פירוט סבירה כמו שאמרת

אני לא יודע מה זה רמת פירוט סבירה בשבילך

קודם כול תגיד לנו איזה מחשב יש לך

וככה נוכל לעזור לך

וכדי לך להעלות תקציב שלך ללפחות איזה 1000 בערך

וככה תוכל אולי לדחוס איכשהו איזה 6600GT

פורסם

קח 6200 ותנסה לפתוח צינורות כך שהוא יהיה כמעט כמו 6600...

פורסם

יש לי שאלה קטנה ..

מה ההבדל בין AGP ל PCI-E ?

אני זוכר שפעם, לפני איזה שנתיים שקניתי את המחשב הנוכחי, אמרו לי לקנות AGP ולא PCI או משהו כזה ..

ואני יודע שיש AGP4 ויש 8 שההבדל ביניהם לא כל כך משמעותי

במקרה יש לי לוח שתומך בAGP8 אבל הכרטיס עצמו הוא AGP4 ..

AGP לא אמור להיות משהו יותר טוב מPCI ? ככה הבנתי לפני שנתיים ...

ובקשר לתאימות, לא ממש הבנתי את זה ...

וכל כרטיס אמור להיות בשבילו שיפור ביחס למה שיש לו עכשיו, אני הצעתי לו לקנות איזה GF 5200 ... ולפי דעתי זה אמור להספיק לו ..

פורסם

PCI זה לא PCI E זה דבר שונה.

PCI=33MHZ

PCIE-100MHZ

וגם לפני שנתיים לא היה PCI E.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אבל קצת התבלבלתי.. מה ההבדל בין 4 ל- 8 ל- PCI-E ?

וכמה יעלה לי כרטיס שיריץ ברמה סבירה משחקים כמו Doom 3, Half Life 2, Repulic Commando וכו'?

פורסם

יעלה לך 700 שקל+

AGP 4X זה התקן עתיק כבר וגם הAGP נכחד כבר מהעולם עוד מעט אבל אתה צריך AGP בגלל שהלוח שלך תומך רק בAGP בקיצור אתה צריך לקחת רק AGP ואין מה לעשות 4X הוא הAGP שיותר איטי מה 8X אבל מה שתומך ב8X יעבוד גם לך ב4X

פורסם
  • מחבר

יעלה לך 700 שקל+

AGP 4X זה התקן עתיק כבר וגם הAGP נכחד כבר מהעולם עוד מעט אבל אתה צריך AGP בגלל שהלוח שלך תומך רק בAGP בקיצור אתה צריך לקחת רק AGP ואין מה לעשות 4X הוא הAGP שיותר איטי מה 8X אבל מה שתומך ב8X יעבוד גם לך ב4X

אם אני אכניס AGPx8 לסלוט של AGPx4 עד כמה זה יגרע מהביצועים, על מה זה משפיע?

ואיזה כרטיסים נכנסים בקטגוריה הזו, מה ההבדל ביניהם?

פורסם

לא יודע עד כמה זה יגרע אבל ההבדל הוא לא יהיה כזה ענק משהו יחסית שולי...

ובאיזה קטגוריה הם נכנסים? היום כל כרטיס שמוכרים (אלא אם כן יד שניה או משהו כזה) הוא AGP 8X או כמובן PCI E.

פורסם
  • מחבר

לא יודע עד כמה זה יגרע אבל ההבדל הוא לא יהיה כזה ענק משהו יחסית שולי...

ובאיזה קטגוריה הם נכנסים? היום כל כרטיס שמוכרים (אלא אם כן יד שניה או משהו כזה) הוא AGP 8X או כמובן PCI E.

התכוונתי איזה כרטיסים יכולים לעבוד אצלי, ויתנו ביצועים טובים על המשחקים של היום עד השנה הקרובה..?

פורסם

כל מה שמעל 6200 כולל 6200 אבל 6200 רק אם תעשה לו סופטמוד :cool2:

פורסם

בשביל מה יש TRADEZONE?

תקנה איזה TI4200-4800 משומש....י

פורסם

אממ .. מה זה סופטמוד ?

ומה ההבדל בין AGP ל PCI-E

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים