עבור לתוכן

תאורת יום ב 3D Max

Featured Replies

פורסם

לא ממש, מקור האור הוא לא במצלמה, או הצל

הוא משתנה ממקור הכוח

CUSTICS ? זוועה?

שמע גבר, קאסטיקס ב LW נראה מדהים, ממש מדהים אני יביא לך עוד מעט כמה תלמונות מהגלריה של LW כדי שתראה

וGI לא קשור לנו פה, כי GI זו שיטת הארה נפרדת שמכניסה תכונה מסויימת לאור ולאובייקטים אין קשר כרגע

בקשר למה ray trace יודע וMR לא, :

זה לא מה שהוא ידוע.

ה ray trace מתמודד טוב יותר עם תאורת אור יום מאשר MR, ונזה ניכר בתוצאות...

פורסם
מקור האור הוא לא במצלמה, או הצל

הוא משתנה ממקור הכוח

זה נכון, אבל הרוב הגדול של הקרניים לא מגיע למצלמה ולכן אין טעם לעקוב אחריהן. בגלל שמסלול הקרניים הוא דו-כיווני, ב- raytrace קלאסי עוקבים אחרי הקרניים מהכיוון ההפוך. ב- photon mapping עוקבים משני הכיוונים כדי לקבל תאורה עקיפה.

אם ה- raytracer של lightwave עושה caustics אז ברור לי שזה לא raytrace קלאסי, אלא הוא עושה גם photon mapping.

בלי photon mapping צריך כמות מטורפת של קרניים, כי רק חלק קטן מהקרניים שפוגעות במשטח (שעליו רואים את ה- caustics) יעברו/ישתקפו מהאובייקט שיוצר אותם.

נראה לי שאתה מדבר בעיקר על תכונות של ה- renderer של lightwave ואני מדבר על על אלגוריתמים. בגלל שבתוכנות תלת-מימד לא ממש טורחים לקרוא לדברים בשמות המדויקים שלהם (שיקולי marketing?) זה לא מפתיע שאנחנו לא מדברים על אותם דברים.

אני אגיד לך את האמת - רוב העיסוק שלי בגרפיקה ממוחשבת זה אנימציה, לא התעמקתי אף פעם ב- renderer מסוים, אז אני לא יודע איך קוראים לכל תכונה בכל renderer.

פורסם

זה נכון, אבל הרוב הגדול של הקרניים לא מגיע למצלמה ולכן אין טעם לעקוב אחריהן. בגלל שמסלול הקרניים הוא דו-כיווני, ב- raytrace קלאסי עוקבים אחרי הקרניים מהכיוון ההפוך. ב- photon mapping עוקבים משני הכיוונים כדי לקבל תאורה עקיפה.

אם ה- raytracer של lightwave עושה caustics אז ברור לי שזה לא raytrace קלאסי, אלא הוא עושה גם photon mapping.

בלי photon mapping צריך כמות מטורפת של קרניים, כי רק חלק קטן מהקרניים שפוגעות במשטח (שעליו רואים את ה- caustics) יעברו/ישתקפו מהאובייקט שיוצר אותם.

נראה לי שאתה מדבר בעיקר על תכונות של ה- renderer של lightwave ואני מדבר על על אלגוריתמים. בגלל שבתוכנות תלת-מימד לא ממש טורחים לקרוא לדברים בשמות המדויקים שלהם (שיקולי marketing?) זה לא מפתיע שאנחנו לא מדברים על אותם דברים.

אני אגיד לך את האמת - רוב העיסוק שלי בגרפיקה ממוחשבת זה אנימציה, לא התעמקתי אף פעם ב- renderer מסוים, אז אני לא יודע איך קוראים לכל תכונה בכל renderer.

הבנתי אותך, כן אני מתאר לעצמי שזה לא יכול להיות ray trace קלאסי, אולי היה בגרסא 4 של התוכנה אבל בטח לא מ6 =) וכתבת "בלי photon mapping צריך כמות מטורפת של קרניים, כי רק חלק קטן מהקרניים שפוגעות במשטח (שעליו רואים את ה- caustics) יעברו/ישתקפו מהאובייקט שיוצר אותם" נכון, לכן הRENDER של ה LW לא חכם במיוחד מבחינת ניצול משאבים והוא מאוד איטי ביחס לתוכנות אחרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים