עבור לתוכן

עיבוד אייקונים עם Alpha Channel ב-Windows 2000

Featured Replies

פורסם

אני משתמש ב-Windows 2000 Professional SP4.

אני מנסה לערוך קבצי אייקונים בפורמט של Windows XP עם Alpha Channel ב-Axialis IconWorkshop 5.0.

Windows 2000, למיטב ידיעתי, לא אמור לתמוך ב-Alpha Channel. עם זאת, הקבצים המקוריים נראים במחשב שלי בסדר גמור (בד"כ).

הבעיה היא כאשר אני עורך את הקבצים ב-IconWorkshop או ב-Microangelo. לאחר השמירה, האייקון נראה מעוות (בתוכנה האייקון נראה בסדר).

הבעיה היא כנראה לא באייקון עצמו, אלא במערכת הפעלה, מכיוון שב-Windows XP אני רואה את האייקון המעובד בסדר גמור.

צירפתי תמונת מסך של שני אייקונים, כפי שהם נראים במחשב שלי ב-Windows 2000 (בצד ימין - האייקון המקורי, ובצד שמאל - האייקון המעובד), ואת שני האייקונים עצמם בקובץ zip. האייקון המעובד הוא אייקון שלא ביצעתי בו שינויים, אלא רק פתחתי אותו בIconWorkshop ושמרתי אותו בלי לבצע עריכה.

איך אפשר לפתור את הבעיה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

בעיה מוכרת.

נובעת בדרך כלל מאי התמיכה ב 24 ביט צבעים ( ולמרות שמשנים זאת ברג'יסטרי זה לא מסתדר ).

מה שאני עושה זה הוא שאני פותח סמלים שנראים טוב ב 2000 ( צלמית איכותית כמעט כמו ב XP ) ומדביק עליה את האיקון שלי ושומר.

עד כה השיטה הזו עובדת כמו שעון שוויצרי.

פורסם
  • מחבר

Windows 2000 תומך ב-24bit צבעים. הבעיה היא עם אייקונים שיש להם 32bit צבעים (24bit צבעים + 8bit עבור Alpha Channel).

ניסיתי לשנות את המפתח ב-Registry ל-32bit, אבל זה לא עזר.

לא הבנתי את הפתרון שלך. מה בדיוק אתה עושה? מה זה צלמית איכותית כמעט כמו ב-XP? אתה שומר את האייקונים ב-Windows 2000?

כפי שאתה יכול לראות מהתמונת מסך והאייקונים שצירפתי בקובץ zip, מדובר באייקון איכותי עם 32bit צבעים. כאשר אני שומר את האייקון עם 256 צבעים או 24bit צבעים, אז האייקון נשמר בסדר אבל הוא מאבד את תמונת המראה החצי-שקופה של התיקייה. אולם, כאשר אני שומר את האייקון עם 32bit צבעים, אז תמונת המראה נשמרת, אבל התמונה של האייקון מתעוותת, כפי שניתן לראות בתמונת המסך המצורפת.

קיים איזשהו Patch ל-Windows 2000 שפותר את הבעיה?

במידה ולא קיים Patch, אז איך אפשר לעקוף את הבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים