עבור לתוכן

עזרה ב3D MAX.....

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה רעיון טוב אבל אני לא מצליח ממש...... ;D

איתן

פורסם

מבין אותך אחי.. אני בדיוק צריך לעשות את זה אבל בדבר אחר וגם לא יוצא לי :(

פורסם

אוקיי, דבר ראשון - תעבוד עם editable poly ולא עם editor mesh, זה הרבה יותר נוח.

אפשרות אחת לעשות שקע כזה (בעיקר אם הוא מסובך) היא ליצור אותו עם boolean operation.

כלומר, ליצור נגיד, את הטקסט או הצורה שאתה רוצה ולהפוך אותה לאובייקט תלת-מימדי עם extrude.

בשלב השני - לחסר את האובייקט של השקע מתוך האובייקט שבו אתה רוצה שיהיה השקע. אובייקט כזה יוצרים ע"י בחירה של האובייקט הראשון (זה שאתה רוצה ליצור בו שקע), ואז מתוך compound objects לבחור boolean, לבחור pick operand ולבחור את האובייקט השני.

דרך אחרת (בעיקר לצורות פשוטות יותר) היא ליצור את הפוליגונים שאתה צריך על המשטח שבו אתה רוצה ליצור שקע, לסמן את הפוליגונים שאתה רוצה להשקיע, וע"י bevel או extrude למשוך אותם פנימה.

פורסם

אוקיי, דבר ראשון - תעבוד עם editable poly ולא עם editor mesh, זה הרבה יותר נוח.

אפשרות אחת לעשות שקע כזה (בעיקר אם הוא מסובך) היא ליצור אותו עם boolean operation.

כלומר, ליצור נגיד, את הטקסט או הצורה שאתה רוצה ולהפוך אותה לאובייקט תלת-מימדי עם extrude.

בשלב השני - לחסר את האובייקט של השקע מתוך האובייקט שבו אתה רוצה שיהיה השקע. אובייקט כזה יוצרים ע"י בחירה של האובייקט הראשון (זה שאתה רוצה ליצור בו שקע), ואז מתוך compound objects לבחור boolean, לבחור pick operand ולבחור את האובייקט השני.

דרך אחרת (בעיקר לצורות פשוטות יותר) היא ליצור את הפוליגונים שאתה צריך על המשטח שבו אתה רוצה ליצור שקע, לסמן את הפוליגונים שאתה רוצה להשקיע, וע"י bevel או extrude למשוך אותם פנימה.

איייי למה זה חייב להיות כזה מסובך :(

פורסם

אף אחד לא הבטיח לך גן של שושנים...

גם את זה יש ב- tutorials (של ה- modelling)

רק עכשיו הבנתי מה רצית לעשות... חשבתי שאתה רוצה את הטקסט שקוע.

אתה רוצה שקע איפה שסימנת את הקו, או רק הפרדה (כלומר, שזה יראה כאילו שיש שם זוית של 90 מעלות)

פורסם

אהה מעולה.. אתה יכול לכוון אותי למדריך המדויק בבקשה?

עריכה : לבומרנג, כן זה בדיוק מה שהוא (ואני) רוצים

פורסם

ה- tutorial שעליו אני מדבר הוא זה שבו בונים כלי שח (ספציפית - צריח ורץ).

קשה לי קצת להבין את המבנה של האובייקט שלו, אבל לי נראה שזה לא עניין של גאומטריה אלא של smoothing groups. קצת מסובך לי להסביר איך אפשר לתקן את זה, אבל הדרך היותר קלה נמצאת ב- tutorial.

פורסם
  • מחבר

כן...אני רוצה שיראו שיש שם 90 מעלות....

איתן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים