פורסם 2005 ביוני 2620 שנים יש כזאת תופעה בלשון אבל....גוד למדתי את זה לפני שנתיים. מי זוכר את הדברים האלה
פורסם 2005 ביוני 2620 שנים קודם כל, אי אפשר לכתוב גם ככה וגם ככהרק אחד מהם נכון, וזה כמעט תמיד ככה (חוץ מדברים כמו קופסא וקופסה למשל, שהמקור הוא בארמית)עכשיו יש תופעה כזאת, אבל במקרה הזה היא אינה קיימתהיא קיימת בבניינים אחרים (כאן זה בניין "פעל" [paAal] {לפי אמא שלי} ובו התופעה אינה קיימת)ואכן אומרים "לנסוע" (לפי אמא, ומילון אבן שושן)עריכה:טוב, לפי הלינק שנתתנו לפני אני (והמילון...) צודק(ים), אומנם הכותב אומר שזאת לא "טעות גסה"אך זאת עדיין טעות, ואם תכתוב ככה בבגרות יורידו לך נקודות על זה (וטוב שאני את הבגרות שלי בלשון כבר עשיתי)
פורסם 2005 ביוני 2620 שנים לפי דעתי "תיגע"אבל גם פה יש תקטע של בניין קל אז אין פה התלכדות של הנון..לא יודע תתשובה 100 אחוז
פורסם 2005 ביוני 2620 שנים תגע זאת הצורה הנכונהכאן הנון אכן נופלת - שכן בעתיד בניין קל (פעל - paAal) הנון נופלת (בדיוק כמו "תסע", ולא "תנסע")תינגע זה בדיוק כמו להגיד תינסע, זאת אותה טעות ושניהן נפוצות למדי (אך הן טעויות בכל זאת)אגב, תגע זה צורת עתיד, שכן צורת ציווי היא "גע!", למרות שבדר"כ משתמשים ב"תגע" בתור צורתציווי (בנוסף לעתיד) למרות שזאת טעות
פורסם 2005 ביוני 2620 שנים תגע זאת הצורה הנכונהכאן הנון אכן נופלת - שכן בעתיד בניין קל (פעל - paAal) הנון נופלת (בדיוק כמו "תסע", ולא "תנסע")תינגע זה בדיוק כמו להגיד תינסע, זאת אותה טעות ושניהן נפוצות למדי (אך הן טעויות בכל זאת)1. כותבים לנסוע. הוגים "ליסוע" (השורש הוא נ.ס.ע)2. כותבים והוגים "תיגע" (בלשון עתיד) וכותבים והוגים "גע" בלשון הווה (כציווי) אבל אף אחד לא משתמש ב"גע" אלא אם כן בא לך לקבל מכות בביצפר ... ;D (התהליך הוא: תנגע ---> תגגע ---> תגע עם "ג" דגושה)3. ואת מה שסימנתי ב BOLD צריך היה לכתוב "שתיהן"
פורסם 2005 ביוני 2620 שנים שאלתי כבר השנה את המורה שלי ללשון את זההיא אמרה שמכיוון שזה שם פועל, אז ניתן לומר בשתי הצרות הנל!ותופעת ה"נו"ן הנופלת" שאתם קוראים לה ככה , נקראת באמת הידמות מלאה(או התלכדות עיצורים במידה ו"פ' הפועל" היא "נו"ן" בעצמה) ואז בא דגש ב"פ' הפועל" ....
פורסם 2005 ביוני 2720 שנים אומרים "לנסוע", "לנגוע", "לנשוך" ",לנקוף", "לנסוק" וכו'...למרות שאלו שורשים עם נ' הפועל שהיא נחה, בשם הפועל יש לבטא אותה, גם בדיבור וגם בכתיבה.
פורסם 2005 ביוני 2720 שנים עוד תהיה - מדרדר או מתדרדר?... כותבים "מדרדר" עם דגש חזק ב"ד'" הראשונה יש היד?מות מלאה במקרה הזה ואז מופיע דגש חזק משלים. התדרדר-הדדרדר-הד?רדר איזה כיףףף סיימתי כתיה ט' :)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.