עבור לתוכן

שינוי שמות קבצים על פי רשימת פקודות - Batch rename

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן רציתי לשנות את שמות הקבצים שבספריית הMP3 שלי מעברית לאנגלית, בדרך פונטית, ז"א אותיות אנגליות עם מצלול עברי:

אביב גפן - אני בודד ומסכן.MP3

=

Aviv Gefen - Ani Buded Vemisken.MP3

אחרי נבירה באמת אינסופית באינטרנט מצאתי מספר תוכנות שכמעט עמדו בקריטריונים אך לא לחלוטין. בעזרת התוכנה החמודה הזאתי, אפשר:

א. לקבל רשימת מילים מסודרת לפי סדר האלף - בית של כל המילים שנמצאו בשמות הקבצים בספריה מסויימת ובכל תת הספריות שבה,

ב. לערוך בקלות את הרשימה ב EXCEL ולהוסיף את התרגומים הרצויים לכל מילה.

ג. להציג תצוגה מקדימה של שמות הקבצים לאחר השינוי

ד. לשנות את שמות הקבצים באופן אוטומטי.

התוכנה מפרידה מילים זו מזו באמצעות רווחים בלבד, ז"א שאם יש סוגריים צמודות למילה: | (אהוד בנאי | אז גם ברשימת המילים בקובץ האקסל יופיע הסוגריים, וכדי לשמור על מיקומו יצטרך המשתמש להכניס את המילה החדשה עם הסוגריים.

לצערי האלגוריתם של מיון המילים הנקלטות משמות הקבצים הוא איום ונורא (BUBBLE SORT... חח..) ועלול לקחת לתוכנה לרוץ על הרשימה יותר מ-10 שעות :kopfpatsch: החלפתי אותו ל QUICK SORT וכך שופר זמן הריצה לבערך 3 וחצי דקות, אך יש מעט באגים נוספים כרגע שעוד לא פתרתי ולכן זוהי בעיה די רצינית בקובץ הנ"ל. אם מישהו יודע באיזה אלגוריתם EXCEL משתמש לעזאזל, אני אשמח לדעת! (לוקח לו פחות משניה למיין את המערך, אני מתאר לעצמי שפוינטרים לא? - בכל אופן אם למישהו יש אלגוריתם שכבר פועל שכתוב ב VB למיון רשימה מהיר, אני מאוד אשמח לקבל אותו).

התוכנה יכולה כמובן לשמש לדברים שונים מאשר החלפת שמות קבצי מוסיקה. ניתן בעזרתה לשנות את כל שמות הקבצים שבהם מופיעה המילה "אבא" ל "אמא" או מה שבא לכם... תתפרעו עם זה, בהבדל יחיד שבמקום להריץ את אותה פקודת RENAME כל פעם עם מקרה אחר לשינוי, ניתן לכתוב קובץ CVS חיצוני עם כל המקרים הנדרשים לשינוי מופרדים בפסיק:

אבא, אמא

סבתא, סבא

דודה, שרמוטה

וכ' וכ'.

נ.ב. פסיקים בשם הקובץ לא עושים לתוכנה הזאת טוב במיוחד :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים