עבור לתוכן

רשת אלחוטית בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום לכל פורום רשתות ואינטרנט,

אני מעוניין לבנות רשת בין שני מחשבים, מכיוון שאין לי אפשרות לעביר חוטים ביררתי ומצאתי כרטיס רשת וראוטר של Edimax בתקן B שעולים כ690 לשני כרטיסי רשת ולראוטר. האם שווה?

יש לי את המודם בי-פוקוס 270 PR.

יש לי כרטיס רשת אחד, שהמודם מתחבר אליו, ואני צריך להוסיףמאת כרטיס הרשת האלחוטי בשביל הראוטר, האם לא תהיה בעייה עם שני כרטיסי רשת שאחד מהם הוא חוטי ואחד אל חוטי?

רציתי מדריך, עם העדפה בעברית או מישהו שיעזור לי איך להתקין ולהגדיר את הרשת.

כמה שאלות:

1. האם הראוטר וכרטיסי הרשת של אדימקס, האם אמינים ואיך החרה הזאת?

2. האם אפשר להגביל מהירת הנשלחת למחשב הלקוח?

תודה מראש, בן.

פורסם

דבר ראשון אין שום בעיה להרכיב גם כרטיס רשת אלחוטי וגם כרטיס רשת חוטי באותו מחשב

אבל אין לך צורך בזה

במידה ואתה קונה נתב אלחוטי אז תחבר את הכבל המגיע מהמודם לנתב וממנו חיבור חוטי למחשב הקרוב אליו

רק במחשב המרוחק מהמודם והנתב תתקין כרטיס רשת אלחוטי

חברת אדימקס היא חברה די טובה

בשביל להגביל את מהירות השימוש ברשת יש שני אפשרויות

האחת היא לקנות נתב הכולל בתוכו אופציה כזאת ולא מוכר לי נתב שכזה לשימוש ביתי אז המחירים די יקרים

אפשרות שניה היא להשתמש על כל מחשב בתוכנה שמגבילה את השימוש ברשת כדוגמאת נטלימיטר

בקשר למדריך

את הנתב מחברים למודם עם הכבל רשת הקיים כרגע

את המחשב הקרוב מחברים אליו בעזרת כבל רשת ישר

במחשב השני מתקינים את הכרטיס רשת האלחוטי לתוך סלוט פנוי (תבדוק שיש לך סלוט פנוי מתאים לפני שאתה קונה)

מעכשיו יש הבדל בין כל נתב

כעיקרון צריך להכנס לממשק של הנתב ולהגדיר את החיבור לאינטרנט ואת הרשת האלחוטית

אחרי שתקנה את הנתב אפשר יהיה להסביר בהתאם לדגםן

פורסם

בן, קודם כל ברוך הבא לפורום :welcomeani:

בקשר לחומרה שתקנה - אני הייתי ממליץ על נתב אלחוטי מבוסס תקן G החדש היותר מהיר ובעיקר היותר מאובטח.

אפשר לקנות את הנתב של אדימקס מדגם 6114WG וכרטיס רשת PCMCIA לניידים 7108PCG או התקן USB גם מאותה החברה.

אם אני לא טועה זה יוצא משהו כמו 700 ש"ח.

בקשר לאופן ההתקנה - הבנתי שאתה מחבר מחשב אחד באופן חוטי - ז"א שתצטרך כבל רשת מהמחשב לנתב.

עוד כבל רשת תצטרך כדי לחבר את המודם עם הנתב.

המחשב השני יתחבר לנתב באופן אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

בן, קודם כל ברוך הבא לפורום  :welcomeani:

בקשר לחומרה שתקנה - אני הייתי ממליץ על נתב אלחוטי מבוסס תקן G החדש היותר מהיר ובעיקר היותר מאובטח.

אפשר לקנות את הנתב של אדימקס מדגם 6114WG וכרטיס רשת PCMCIA לניידים 7108PCG או התקן USB גם מאותה החברה.

אם אני לא טועה זה יוצא משהו כמו 700 ש"ח.

בקשר לאופן ההתקנה - הבנתי שאתה מחבר מחשב אחד באופן חוטי - ז"א שתצטרך כבל רשת מהמחשב לנתב.

עוד כבל רשת תצטרך כדי לחבר את המודם עם הנתב.

המחשב השני יתחבר לנתב באופן אלחוטי.

תודה לשניים שעזרו לי!

רק יש לי שאלה - איזה כבל רשת לקנות כדי לחבר את המחשב לנתב, ואיזה כבל לקנות בשביל לחבר את המודם עם הנתב?

תודה!

פורסם

בעיקרון אתה צריך כבל רשת לא מוצלב. (הכבל שמחבר עכישו את המודם למחשב יתאים לחיבור המודם לנתב). רוב הראוטרים יודעים לעבוד עם כבלים מוצלבים ולא מוצלבים גם כן.

ד"א, אני עובד עם מחשב אחד חוטי ואחד אלחוטי (קניתי בארה"ב, יצא הרבה יותר זול) ועובד לי בסדר גמור.

Anatoli.

פורסם

רוב הראוטרים יודעים לעבוד עם כבלים מוצלבים ולא מוצלבים גם כן.

אבל כמו שאמר אנטולי, בעיקרון אתה צריך כבל ישר בין המחשב לנתב ומוצלב בין המודם לנתב. אני בספק אם תצטרך להחליף כבלים אחרי שתחבר את כולם אפילו רק עם ישרים או רק עם מוצלבים כי רוב הנתבים יודעים לעשות את הסוויץ' בעצמם.

[אם אתה כבר קונה...] הייתי ממליץ שתקנה לפחות אחד מוצלב כי הוא יוכל לשמש במצב שתצטרך לחבר כבל ממחשב למחשב אחר (חיבור ישיר P2P).

פורסם

ביחן הראוטר למודם צריך כבל ישר ולא מוצלב- ברגע שמדובר על שני מכשירים שונים שאמורים להתחבר( מחשב ל מתג או רכזת מודם למחשב או נתב לא מודם ליציאה של רכזת או מתג שהוא לא אמור להיות שם ולא מסוגל לפעול שם) אז כנראה צריך כבל ישר ברגע שהם זהים או שאתה מחבר שרת לממשק של נתב-מה שאתה כמשתמש ביתי לא עושה אתה מחבר אותו לתוך מתג שבנוי בנתב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים