עבור לתוכן

צריך עזרה בהקמת רשת...

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

לפני חודש אבא שלי קנה מחשב נייד, ועוד חודש אני מקבל מחשב חדש. אנחנו רוצים לעשות רשת בין שלושת המחשבים, אבל לפני זה אני צריך לברר כמה דברים :)

אנחנו רוצים לעשות בין שני המחשבים הנייחים רשת חוטית, ולמחשב הנייד חיבור אל-חוטי בשיטת Wi-Fi. זה אפשרי? ואם כן, כמה זה יכול לעלות, ואיך (כלומר, מה צריך לקנות בשביל לעשות את זה)

אני גם ממש ממש לא מבין ברשתות, אבל לפי מה שקראתי, אני רוצה ראוטר, וסוויץ'. אם תוכלו לתת לי המלצות למוצרים (כרטיסי רשת, סוויץ' וראוטר) שאתם יודעים שטובים ומחברות טובות. אה, ואני נוטה להעדיף לרשת החוטית את התקשורת של ג'יגה את'רנט.

תודה מראש לכל העוזרים ^^

פורסם

יש לך 3 אופציות

נתב חוטי 100Mb/sלדוגמא

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_739&products_id=7674

כשהוא מחובר לשלושת המחשבים באמצעות חיבור חוטי

זה האפשרות הזולה ביותר

אפשרות שניה

נתב אלחוטי 100Mb/s לדוגמא

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1308&products_id=7343

כשהוא מחובר לשני מחשבים בעזרת כבלים ולנייד באמצעות חיבור אלחוטי או כשצריך להעביר קבצים גדולים חיבור חוטי

והאפשרות היקרה ביותר

נתב חוטי 1000M/bs

http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=246_266_657&products_id=5038

זאת האפשרות היקרה ביותר

אבל זה מה שרצית

כאשר באפשרות 1,3 כדי להוסיף תקשורת אלחוטית צריך להוסיף נקודת עגינה לדוגמא

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1308&products_id=6795

פורסם

אני חושב שיש כאן אי הבנה...

האלטרנטיבה הכי טובה שהצעת היתה בקישור האחרון, וגם עליה לא הייתי ממליץ.

מכשיר שיחבר את המחשבים שלך הן בחיבור חוטי והן את הניד בחיבור אלחוטי, ושתוכל לחבר אליו מודם והוא יחייג לאינטרנט וישתף אותו בין כל המחשבים (וכמובן גם יצור רשת ביניהם) הוא לדוג' הנתב האלחוטי של Edimax --- 6114wg.

לדעתי הוא הברירה הכי טובה והכי רציונאלית.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי אתם מציעים לי נתב אלחוטי? או שזו נקודה אלחוטית שמתחברת לסוויץ'?

בכל מקרה, אם לא הייתי מובן, אני רוצה רשת רגילה, במהירות של ג'יגה (אבל אם נראה לכם שזה לא משתלם אני אשמח גם לקבל הצעות ל-100 :))

עם שתי נקודות חוטיות ונקודה אחת אלחוטית, ואת זה, אני משער, עושים באמצעות עוד מכשיר.

ד"א-למה הנתב צריך להיות עם מהירות של ג'יגה? רק הסוויץ' צריך, לא?

ד"א2-לכל הנתבים יש firewall מובנה, או רק לכמה דגמים?

פורסם

בוא נבהיר משהו

כשאנחנו אומרים נתב, הכוונה לנתב הכולל בתוכו כבר מתג (סוויץ')

עכשיו תקרא את התגובה הראשונה שלי

האפשרות הראשונה כוללת נתב רגיל אשר מפצל לעד ארבע מחשבים בחיבור חוטי במהירות 100Mb/s

האפשרות השניה כוללת נתב אלחוטי שמפצל לעד 4 מחשבים בחיבור חוטי במהירות 100Mb/s וכולל בתוכו גם נקודת גישה אלחוטית לחיבור מחשבים אלחוטית

האפשרות השלישית כוללת נתב רגיל אשר מפצל לעד 4 מחשבים בחיבור חוטי במהירות 1000Mb/s

וכמו שרשמתי לאפשרות הראשונה והשלישית ניתן להוסיף נקודת גישה אלחוטית נפרדת

מה שאתה רצית בבקשה שלך זה את אפשרות 3 + הנקודת גישה האלחוטית

עכשיו תעשה את החשבון מבחינת מחיר ותחליט מה מתאים לך

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! ^____^

פורסם
  • מחבר

תסלחו לי בבקשה על כל השאלות, אבל יש עוד ^^"

ירח אפל, הסתכלתי על הראוטר של ה-10/100 שנתת לי-

כתוב שיש כניסת WAN אחת שתומכת עד 100... עד מאה מה? MB או Mb? זה מתאים לאינטרנט מהיר של 1.5?

הוא מתחבר לאינטרנט, או שמחברים אליו מודם?

הפיירוול שלו חזק, או שצריך בכל מקרה להתקין פיירוול על המחשבים?

אני גם אשמח אם תיתן לי עצות לבחירת כרטיסי רשת טובים, ואם יש לך המלצות מסויימות, אז גם טוב (:

שוב, תודה!

פורסם

תומך עד 100Mb/s

האינטרנט שלך הוא 1.5Mb/s אז זה תומך בו וגם בהרבה יותר מהר

מחברים אליו את המודם

כמובן שהמודם חייב להיות מודם עם יציאה לכבל רשת

מדובר בפיירוול שחוסם פורטים ולא תוכנות אז מומלץ להתקין גם על המחשבים פיירוול ושיחסום תוכנות לא רצויות

מבחינת כרטיסי רשת היום אין הרבה הבדל

כל כרטיס רשת יתאים אבל עדיף לקחת של חברה מוכרת כמו אדימקס קום3 ד-לינק

פורסם

במקום להסתבך הייתי קונה פשוט מודם/נתב, כלומר, מכשיר שיש בו מודם+נתב.

לי יש מודם/נתב של 2Wire ויש לו כמה אפשרויות לחיבור.

HPNA - חיבור ממש שימושי שבו אתה פשוט מחבר את המחשב עם כבל רשת למכשיר ממש קטן בגודל האצבע שלך והוא מחובר לקו טלפון של ה-ADSL ומשמש ומשם מתחבר למודם/נתב וזהו. פשוט ביותר.

חיבור חוטי - אפשרות לחיבור חוטי אחד רגיל עם כבל רשת

חיבור אלחוטי - חיבור אלחוטי רגיל. אתה קונה כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA למחשב הנייד, מתקין את התוכנה שבאה איתו, עושה כמה הגדרות ואתה מחובר.

אם תחברו את כל מה שיש לנו פה תקבלו: רשת של 3 מחשבים. כמובן שיש כל מיני ויראציות לאופן החיבור אבל זה כבר עניין אחר.

כל החיבורים פה הם של אותו מודם. אני לא ממש יודע כמה עלה המודם/נתב הזה של 2Wire, שכן הוא ניתן לנו ע"י החברה שבה אמא שלי עובדת (חברת תקשורת מוכרת... אני לא אציין את שמה מסיבות אישיות.) אבל אני בטוח שאתה כבר תוכל לברר.

ד"א הדגם הוא: 2Wire HomePortal 1000SW.

כמובן שיש עוד נתבים/מודמים באותו סגנון אז תעשה סקר שוק קטנטן ותראה מה הכי מומלץ.

יומטוב ;)

פורסם

במקום להסתבך הייתי קונה פשוט מודם/נתב, כלומר, מכשיר שיש בו מודם+נתב.

לי יש מודם/נתב של 2Wire ויש לו כמה אפשרויות לחיבור.

HPNA - חיבור ממש שימושי שבו אתה פשוט מחבר את המחשב עם כבל רשת למכשיר ממש קטן בגודל האצבע שלך והוא מחובר לקו טלפון של ה-ADSL ומשמש ומשם מתחבר למודם/נתב וזהו. פשוט ביותר.

חיבור חוטי - אפשרות לחיבור חוטי אחד רגיל עם כבל רשת

חיבור אלחוטי - חיבור אלחוטי רגיל. אתה קונה כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA למחשב הנייד, מתקין את התוכנה שבאה איתו, עושה כמה הגדרות ואתה מחובר.

אם תחברו את כל מה שיש לנו פה תקבלו: רשת של 3 מחשבים. כמובן שיש כל מיני ויראציות לאופן החיבור אבל זה כבר עניין אחר.

כל החיבורים פה הם של אותו מודם. אני לא ממש יודע כמה עלה המודם/נתב הזה של 2Wire, שכן הוא ניתן לנו ע"י החברה שבה אמא שלי עובדת (חברת תקשורת מוכרת... אני לא אציין את שמה מסיבות אישיות.) אבל אני בטוח שאתה כבר תוכל לברר.

ד"א הדגם הוא: 2Wire HomePortal 1000SW.

כמובן שיש עוד נתבים/מודמים באותו סגנון אז תעשה סקר שוק קטנטן ותראה מה הכי מומלץ.

יומטוב ;)

אתה מציע לו לקנות נתב הכולל מודם ADSL בלי לדעת בכלל אם הוא מחובר דרך הכבלים או דרך בזק?

בכל מקרה יש לו כבר מודם אז זה מיותר להשקיע כסף נוסף על מודם אחר

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהייתי צריך לספק יותר פרטים ^^"

יש לי חיבור ADSL, אז אני מניח שזה יתאים... אבל אבא שלי רוצה רכזת עם פוטנציאל לעוד חיבורים... אני אבדוק את זה, תודה רבה ^^

ד"א-הכרטיס רשת האלחוטי של אבא שלי במחשב הנייד שלו עובד בשיטת Wi-Fi. התוספת שנתת תומכת בזה, או בשיטה אחרת? אני די בטוח שפרוטוקול EEE משהו זה Wi-Fi אבל אני לא בטוח ^^"

פורסם

כל האופציות תומכות ב WI-FI

דרך אגב מבחינת מחיר האופציה השניה הכי זולה מבחינת מהירות השלישית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים