עבור לתוכן

הוצאת מאורר מספק כח רגיל

Featured Replies

פורסם

הי.

אני חולם על ספק fanless כבר זמן רב, אך הם יקרים נורא.

לפני שאני מנתק את המאורר היחיד שנשאר לי במחשב (בספק) הייתי רוצה להתייעץ אתכם.

המחשב המדובר הוא פנטיום 2, 350MHz, עם 64mb זיכרון ודיסק 2 gb, מריץ לינוקס דביאן עם קרנל סטנדרטי 2.6.8.11.

למחשב כ.קול וכ.רשת... וזהו.

אין כ.מסך כי לא צריך, אני ניגש אליו עם ssh ומטרתו היחידה בחיים היא לנגן מוסיקה מהרשת.

המעבד כבר הגיע עם קירור פאסיבי ד"א.

הספק הוא 300w גנרי, אני רוצה "להוציא" את הלוח שלו מקופסאת הפח, להצמיד את המגברים הסופיים שלו לגוף קירור ישן של athlon, ולקוות לטוב.

ככל הנראה אני אמקם את הקירור הזה מחוץ למארז במקום מה שהיה המאורר המקורי שלו הספק. זה נשמע לי המקום הכי טיבעי.

המארז יהיה שוכב ורוב המשטח העליון שלו יהיה מחורר ומאוורר, כזכור חום אוהב לעלות.

כמה שאלות:

אם אני מושך פחות זרם מהספק האם זה אומר שהוא מייצר יותר או פחות חום?

האם יש עוד מייצרי חום בספק שאני לא מודע אליהם פרט לרכיבים שמוצמדים לפחיות האלומיניום?

היכן כדאי לי למקם מאורר גיבוי כדי שלא יתפחם לי העסק?

האם מישהו ניסה משהו דומה למה שהיצעתי?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני אתן לך את דעתי האישית, שהיא ממש שטחית ורדודה אבל בעצם תסביר לך יפה את הנקודה שלי ;D

תסתכל על הספקי ה- fanless של tt, zalman וכו...

תראה שבשביל להפוך את הספק ל"ללא מאוררים" הם היו צריכים לעשות היטסינקים ענקיים וכמעט להפוך את כל הקופסא לגוף קירור אחד גדול.

אם הם היו יכולים להתפשר על איזה היטסינק ממוצע וגמרנו, אני מאמין שהם היו עושים את זה :)

חבל לעשות משחקים מסוכנים, שחברות אמינות חשבו על זה לפניך והחליטו שזה לא רעיון טוב.

בשביל לבצע את הרעיון שלך בצורה תקינה, אני ממליץ בחום להסתכל על reviews של ספקי fanless ולראות איך הם בנויים מבפנים, ולנסות לחקות אותם בבניה.

זה לא יהיה פשוט, וזה יצרוך לעבודה מאוד קפדנית (מומלץ לבדוק לפני ואחרי עם חיישן חיצוני לראות עד כמה השינוי דרסטי).

בהצלחה בהמשך! :)

פורסם
  • מחבר

בעצם, מאחר והמחשב שלי לא מפעיל "צרכנים" כבדים של חום וwatts,

אולי מספיק לי ספק 120w, אני יודע שיש כאלו fanless בחו"ל במחירים נורמליים שמתאימים ל-epia.

http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.13/.f

ספק 200w לדוגמא:

http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/category.13/it.A/id.301/.f

מחירו ד"א 50$, זה מתאים לי בכלל?

איך אני מחשב\מודד כמה watt המחשב שלי צורך?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המחשבון, זה בדיוק מה שחיפשתי. :)

כנראה שהמחשב שלי צריך 120w. בעליה, ו90w בשימוש רגיל...

במחשבון מבטיחים שזו הערכה מוגזמת...

באופן רגיל אני מכבה את הדיסק הקשיח לאחר העלייה הראשונה, אין לי אף כונן אחר. אני שוקל לקנות compact flash to ide, וכך הדיסק יצרוך 0.5w שזה שיפור משמעותי, אבל ייתכן ולא רלוונטי כי רוב הזמן הדיסק לא פועל.

לפי הבנתי, ספק של 160w (שיש לי עבור מטרה זו) עם נצילות של 80%, שאני מושך ממנו 120w, (המחשב שלי במצעב של full load)

פליטת החום תהיה בערך (20% מ-120) 25w חום.

בעבודה רגילה אני צפוי לקבל פחות, בערך 20w חום.

המעבד שלי, pentium 2 350, מוציא בערך כזו כמות חום, והוא מקורר פאסיבית, הגוף קירור שלו עושה עבודה ממש טובה.

לכן יש לי כל סיבה להאמין שגוף קירור דגול יותר ממה שיש עליו שימוקם מחוץ למארז יהיה מעל ומעבר.

אני מוכרח לציין שלמרות כל הטיעונים שאני מציג, יהיה לי ממש קשה מנטלית באמת לנתק את המאורר הזה...

אני לא רוצה לשרוף את ה rme שלי...

שוב, תודה רבה.

עריכה: http://www.silentpcreview.com/article80-page1.html

זה בדיוק מה שחיפשתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים