עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Red Hat vs. Fedora Core

Featured Replies

פורסם

מהם ההבדלים בין Red Hat Enterprise Linux WS ל-Fedora Core 4?

האם תוכנות שמותאמות ל-Red Hat מתאימות גם ל-Fedora, ולהיפך?

Fedora היא גירסה חינמית של Red Hat או שקיים הבדל מהותי ביניהן?

Fedora כוללת אך ורק בתוכנות חינמיות. האם Red Hat כוללת תוכנות שבד"כ נמכרות בתשלום?

האם Red Hat יותר יציבה מ-Fedora באופן משמעותי, אם בכלל?

האם קיים הבדל מהותי בממשק ובתוכנות של Red Hat ו-Fedora?

איזו גירסה יותר נוחה למשתמש המתחיל מבחינת קלות הפעלה והתמצאות במערכת?

• תגובות 35
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מהם ההבדלים בין Red Hat Enterprise Linux WS ל-Fedora Core 4?

האם תוכנות שמותאמות ל-Red Hat מתאימות גם ל-Fedora, ולהיפך?

Fedora היא גירסה חינמית של Red Hat או שקיים הבדל מהותי ביניהן?

Fedora כוללת אך ורק בתוכנות חינמיות. האם Red Hat כוללת תוכנות שבד"כ נמכרות בתשלום?

האם Red Hat יותר יציבה מ-Fedora באופן משמעותי, אם בכלל?

האם קיים הבדל מהותי בממשק ובתוכנות של Red Hat ו-Fedora?

איזו גירסה יותר נוחה למשתמש המתחיל מבחינת קלות הפעלה והתמצאות במערכת?

הרדהט היא גירסא לעסקים ושרתים, בעוד הפדורה היא גירסא ביתית.

הרדהט כוללת מה שבעצם עסקים ושרתים צריכים, פאנלי ניהול גראפיים ואינפורמטייבים יותר, תמיכה טלפונית וכו...

לדוגמא בפדורה מערכת העדכונים לא הכי משוכללת, בעוד ברדהט העדכוני חבילות פשוטה ומהירה יותר לשימוש.

מבחינת יציבות או בעצם כל דבר שהמשתמש הביתי צריך, לא יהיה הבדל משמעותי בין שני ההפצות,

אני אישית ממליץ יותר על הפדורה כי היום יותר קל למצוא תוכנות ותמיכה טכנית להפצה הזאת (מי שנותן את התמיכה וקהל היעד של התוכנות הם בדרך כלל המשתמשים הביתיים).

פורסם

כבר אין ראד האט למשתמש הביתיף השם שונה לפדורה,אין לך צורך בכלל בראד האט של שרתים כי אתה לא שרת!

אי אפשר להשוות ממשק גרפי כי בלינוקס(וזה כל הרעיון שלו) שאתה בוכר מה אתה רוצה לראות ולעשות, וקיימים מלא..KDE GNOME FLUX וכו'.

אין הבדלי הרצת תוכנות בלינוקס, מה שכן זה ש-אם אתה מעלה תוכנה שדורשת חבילה מסויימת ואין לך אותה אז היא לא תעבוד(וזה כל מה שדפוק במערכת של חבילות, לא כמו ג'נטו ;) ).

רד-האט זה בתשלום כיום, ואתה יכול להשיג רק גרסאות ישנות יותר, ואין לזה צורך.

ואחרון - ההבדל ביציבות תלוי רק בך, תבחר קרנל לא יציב, תקבל לא יציב. לפי מה שאני יודע את הקרנל אתה מקבל מוכן, לכן הם בטוח לא הוסיפו לו דברים שיכולים לערער את היציבות.

פורסם
  • מחבר

הרדהט היא גירסא לעסקים ושרתים, בעוד הפדורה היא גירסא ביתית.

הרדהט כוללת מה שבעצם עסקים ושרתים צריכים, פאנלי ניהול גראפיים ואינפורמטייבים יותר, תמיכה טלפונית וכו...

לדוגמא בפדורה מערכת העדכונים לא הכי משוכללת, בעוד ברדהט העדכוני חבילות פשוטה ומהירה יותר לשימוש.

מבחינת יציבות או בעצם כל דבר שהמשתמש הביתי צריך, לא יהיה הבדל משמעותי בין שני ההפצות,

אני אישית ממליץ יותר על הפדורה כי היום יותר קל למצוא תוכנות ותמיכה טכנית להפצה הזאת (מי שנותן את התמיכה וקהל היעד של התוכנות הם בדרך כלל המשתמשים הביתיים).

הדבר היה נכון אולי לגבי גרסאות קודמות של Red Hat, אבל בגירסה החדשה שלה הם מציעים גירסאות שונות לשרתים, עסקים גדולים ומשתמשים בייתיים (או משרדים קטנים).

ל-Fedora אין תמיכה כלל מלבד תמיכה של משתמשים פרטיים באינטרנט, בעוד של-Red Hat יש תמיכה טלפונית מלאה. האם אתה בעצם משלם על התמיכה הטלפונית או על מערכת הפעלה יותר טובה?

כאשר אתה מדבר על עדכונים, אתה מתכוון לעדכונים של תוכנות או לעדכונים של מערכת ההפעלה עצמה? אני מתכוון שבמידה והתקנתי Fedoa Core 3 ואני רוצה להתקין Fedora Core 4, אז אני צריך להתקין את מערכת ההפעלה מחדש או מעדכן אותה באמצעות ה-DVD (אני מניח שאפשר פשוט לעדכן)?

האם ניתן ב-Fedora לעדכן עדכונים למערכת ההפעלה דרך האינטרנט, בדומה ל-Windows Update? מה לגבי Red Hat?

ל-Fedora יוצאת גירסה חדשה לעתים תכופות יותר מאשר ל-Red Hat עד פי 3-4. האם הדבר מעיד על כך ש-Red Hat יותר יציבה?

האם Fedora מבוססת על Red Hat (אותו ממשק, אותן תוכנות), או שמדובר במערכת הפעלה שונה לגמרי שנתמכת ע"י Red Hat?

אני מוצא באינטרנט הרבה תוכנות שכתוב שהן מתאימות ל-Red Hat, אבל מעט מאוד תוכנות שכתוב שהן מתאימות ל-Fedora (אולי אני לא יודע איפה לחפש). האם תוכנה שכתוב שהיא מתאימה ל-Red Hat מתאימה גם ל-Fedora, ולהיפך, או שאין קשר בין השתיים?

מבחינת נוחות שימוש והתמצאות במערכת, איזו הפצה מתאימה יותר למשתמש הבייתי המתחיל (ללא רקע בלינוקס), Red Hat או Fedora?

כבר אין ראד האט למשתמש הביתיף השם שונה לפדורה,אין לך צורך בכלל בראד האט של שרתים כי אתה לא שרת!

אי אפשר להשוות ממשק גרפי כי בלינוקס(וזה כל הרעיון שלו) שאתה בוכר מה אתה רוצה לראות ולעשות, וקיימים מלא..KDE GNOME FLUX וכו'.

אין הבדלי הרצת תוכנות בלינוקס, מה שכן זה ש-אם אתה מעלה תוכנה שדורשת חבילה מסויימת ואין לך אותה אז היא לא תעבוד(וזה כל מה שדפוק במערכת של חבילות, לא כמו ג'נטו ;) ).

רד-האט זה בתשלום כיום, ואתה יכול להשיג רק גרסאות ישנות יותר, ואין לזה צורך.

ואחרון - ההבדל ביציבות תלוי רק בך, תבחר קרנל לא יציב, תקבל לא יציב. לפי מה שאני יודע את הקרנל אתה מקבל מוכן, לכן הם בטוח לא הוסיפו לו דברים שיכולים לערער את היציבות.

יש ל-Red Hat גירסה לשרתים וגירסה נפרדת עבור משתמשים בייתיים.

לגבי ממשק, אני מתכוון לברירת המחדל של ההפצה (למשתמש מתחיל זה לא יהיה כ"כ פשוט להתעסק עם החלפת ממשק גרפי בהתחלה).

לפי מה שאתה אומר, RPM של Red Hat מתאים גם ל-Fedora, ולהיפך?

מה ההבדל בין תוכנה לחבילה? אני חייב להתקין חבילות שלמות של תוכנות? אי אפשר להתקין תוכנות בודדות לבד?

אפשר לקנות גירסה חדשה של Red Hat, לא? אין בחנויות את הגירסה החדשה?

אני יכול לבחור Kernel? לפי מה שהבנתי, ה-Kernel הוא חלק מהמערכת הפעלה (אני לא צריך להתקין אותו בנפרד). מה שכן, יתכן וה-Kernel של Fedora פחות יציב מה-Kernel של Red Hat שבודקים אותו הרבה טסטרים במשך זמן רב, בעוד שאת Fedora בודקים המשתמשים הבייתיים.

פורסם

תמיד היו מספר גירסאות למכירה, לשרתים קטנים גדולים וורקסטיישן וכל זה, אני מדבר על זה שרדהט היום תכלס הם לא למשתמש הביתי בכלל, בשביל זה יש את פרוייקט פדורה שזה מפתחים מבית רדהט ולא סתם מפתחים וואחשים

עדכונים יוצאים מתי שצריך לצאת עדכון, אם לרדהט יוצא יותר עדכונים כנראה שיש להם יותר חבילות לעדכן.

הקרנל הוא לא של רדהט ולא של פדורה ולא של שום הפצה אחרת, הקרנל מפותח בנפרד והוא משותף לכולם, ככה שזה לא משנה איזה הפצה אתה בעצם מתקין

תמצא יותר תוכנות שכתוב עליהם מותאמות לרדהט כי עד לפני שנה בערך זה היה רק רדהט

התוכנות שמפותחות בזמן האחרון היו מעודכנות

יש חבילות שמתאימות גם לזה וגם לזה, כמובן שעדיף לחפש מעודכנות שבנויות ישר לפדורה

אתה לא מעדכן דרך המערכת מ core 3 ל core 4 אתה פשוט מעדכן את החבילות למעודכנות יותר, את הקרנל לחדש יותר לדוגמא, וכו...

מבחינת נוחות שימוש למשתמש הביתי לא תיהיה בעיה לא פה ולא פה, כנ"ל לגבי ההגדרות כנ"ל לגבי הממשק הגראפי שגם הוא ברובו לא מפותח ברדהט ככה שהוא מגיע ברוב ההפצות מוכן מ KDE\GNOME או מה שהחלטת להשתמש בו...

שוב, אם אתה משתמש ביתי, פשוט לך על ההפצה הביתית (פדורה) אין לך מה לחפש עם הפצות שלא בנויות בשבילך, כי ההבדל פשוט לא יעניין אותך.

פורסם

אין יותר רד האט...הם פשוט הפסיקו להשתמש בשם הזה ועברו לשם פדורה.

פדורה זה כאילו ה"מערכת החופשית" וראד האט המסחרית, זאת אותה מערכת, כל המערכות בנויות על אותו קרנל.

אין דבר כזה לשדרג מפדורה 3 לפדורה4, כל זמן מוגדר יוצאת מערכת עם כל העדכונים החדשים, ולכן אם תעדכן באופן שוטף את המערכת אה תהיה עם המערכת הכי חדשה.

אם אתה מדבר על ממשק ברירת המחדל(אוי איזה צריף מילים של מייקרוסופט) אז זה גנום לפי שידוע לי,אבל אני מתאר לעצמי שתקבל גם גנום וגם קידי.

אף פעם לא היה לי רד האט אז אני לא יודע מה ההבדלים בחבילות של המערכות.

בעיות תלות מתרחשות שאתה מתקין תוכנה והיא צריכה תוכנה אחרת להתבסס עליה(כמו DLL בחלונות),אז נגיד שאתה מריץ XMMS(כמו וינאמפ), אז הוא יצטרך את המקודדים וכו').

קרנל הוא הליבה של המערכת,היא המקשרת בין התוכנות לחומרה,אתה יכול לקמפל קרנל בעצמך וזה הדבר הכי טוב בלינוקס בעצם, ואתה יכול להשתמש בקרנל המוכן.

אני חושב שהסתבכת יותר מדי...לך על מנדרייק וזהו, הקהילה שלה גם הרבה יותר גדולה.

אבל לפי דעתי אלה מערכות שלא יוצא לך להתעסק עם הלינוקס עצמו, חפש משהו ותשקיע עליו!

ואל תזלזל ב"משתמשים הביתיים" !

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני רוצה לומר שאני לא מזלזל באף אחד, במידה ונוצר רושם מוטעה כזה (השוואה בין טסטרים של Red Hat לבין טסטרים ביייתיים של Fedora).

השאלות שאני שואל לא מיועדות רק כדי לעזור לי לבחור את ההפצה המתאימה לי כמשתמש בייתי מתחיל בלינוקס, אלא כדי ללמוד באופן כללי כמה שיותר על לינוקס, הפצות שונות של לינוקס וקוד פתוח בשביל ידע כללי (אם אני לא אשאל, אז אני לא אדע).

אני מבין שלמשתמש בייתי אין צורך ב-Red Hat, ו-Fedora היא מערכת הפעלה יציבה ומומלצת. לפיכך, אני מתכוון להוריד את פדורה בביטורנט ולהתקין אותה במחשב שלי במקביל ל-Windows 2000 (אני שוקל התקנה של הפצות נוספות של לינוקס במקביל, כמו מנדריבה וסוזה. שמעתי שדביאן היא גם הפצה מאוד יציבה ומומלצת). עם זאת, יתכן ואני אתקין גם את Red Hat לצרכים לימודיים, מאחר וזאת מערכת הפעלה שנמצאת בשימוש בחברות מסויימות.

ל-Fedora יוצאים יותר עדכונים מאשר ל-Red Hat, לא להיפך. הדבר נובע, ככל הנראה, מהחדשניות של Fedora מול היציבות והגישה המסורתית יותר של Red Hat.

לגבי בעיות תלות של חבילות, במידה ואני מתקין חבילה מסויימת, אז היא לא כוללת את כל מה שצריך להפעלת החבילה?

להדר תוכנות בעצמי אני לא חושב שזה יהיה אפשרי. לא שיש לי בעיה עם הידור, אבל יש לי מחשב די ישן, כך שאני מניח שיקח לו די הרבה זמן להדר חבילות גדולות.

לפי מה שאני מבין, תוכנות שמותאמות ל-Red Hat לא מתאימות ל-Fedora, ולהיפך, מלבד תוכנות שמותאמות ל-GNU/Linux.

איפה אפשר למצוא תוכנות המתאימות לפדורה? יש אתר שמרכז רשימה גדולה של תוכנות המיועדות לפדורה עם הסברים וחלוקה לתחומים ותתי-תחומים שונים?

איך אני מעדכן את פדורה? אני צריך להוריד DVD של גירסה חדשה, להוריד חבילות עדכונים מהאינטרנט להתקנה ב-Offline, או שניתן לעדכן את פדורה ישירות מהאינטרנט בצורה דומה ל-Windows Update?

פורסם

המשפט האחרון היה בציניות ;)

אני רואה שעוד לא ממש הבנת את העקרון שעומד מאחורי "לינוקס".

פדורה לא בהכרח חייבת להיות יציבה, אתה זה שמחליט וזה מה שיפה בדבר, אתה יכול לבחור קרנל(ליבה) יציב, ואתה יכול להנות מהקרנל הכי חדש שיצא והכי מהיר אבל אתהתצטרך להתגבר על הבאגים שלו.

למה אתה מוריד מהביטורנט? פדורה היא מערכת חופשית, ויש שרתים של הקהילה שיתנו לך להוריד את המערכת(יותר מהיר גם).

העדכונים שיוצאים בדרך כלל הם לא שייכים לפדורה ולא לרד האט, הם שייכים לתוכנה עצמה שיצאה לה גירסה חדשה, וכאשר הגרסה החדשה יותר של התוכנה תכנס לעץ של החבילות אז היא תופיע לך בעדכון.

אין אתר שממנו אתה מוריד תוכנות, כל תוכנה כמעט כיום ניתן למצוא במאגר התוכנות הרישמי של פדור, וע"י פעולה פשוט אתה מתקין תוכנה מבוקשת וההתקנה מטפלת לך בבעיות תלות.(חפש מידש על APT-GET).

איזה מחשב יש לך? אולי הדרישות ש פדורה לא יספיקו.

אין לך צורך להתקין ראד האט, כי היא לא משהו מיוחד, חוץ מהקרנל שלה שמאובטח יתר על המידה, את כל התוכנות שאתה מקבל על הדיסק אתה יכול להתקין ישירות מהאינטרנט על הפדורה שלך.

על תוכנה חופשית בעלת קוד מקור תפעל על כל מערכת חופשית(של לינוקס כמובן), אך כאשר אתה מוריד חבילה בינארית היא צריכה להיות מותאמת למערכת שלך.

יש אתרים שמסבירים בצורה טובהמאוד על הקוד החופשי, אבל עפ"י חוקי הפורום אסור לפרסם פורומים אחרים ולכן תצטרך לחפש לבד.

ותזכור על בעיה שתבוא לך במהלך ההתקנה או ההפעלה של המערכת, תמיד היא כבר קרתה למישהו אחר, לכן מהיום גוגל הוא החבר השני שלך

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

fedora core's package manager is yum, not apt-get,and it works fine.

i use fedora core 4, works fine, easy to use for new people, just get it and have fun.

and get yumex 0.40..a gui for yum.

פורסם
  • מחבר

guypld,

הבנתי את העיקרון שעומד מאחורי לינוקס (אני יכול לבחור איזה קרנל להתקין, איזה GUI שאני רוצה, ואיזה תוכנות שמתאימות לי, והכל בחינם).

מה שלא הבנתי זה את ההבדל המהותי שבין ההפצות השונות.

בעיקרון, אני מניח שאני יכול לקחת הפצה מוכנה, להפשיט אותה ולבנות אותה מחדש כרצוני (יכול להיות שאני טועה בכך), אבל בשביל זה יש הפצות כמו Gentoo.

כאשר אני מדבר על קלות שימוש בהפצה ויציבות של הפצה, אני מדבר על ברירת המחדל של ההפצה (אני יודע שאתה לא אוהב את צירוף המלים הזה :), אבל זה מה שמשתמש מתחיל מחפש בתור התחלה).

הקרנל שמגיע עם פדורה 4 נחשב לקרנל יציב, או לקרנל חדשני שעדיין לא נבחן כראוי אולי?

אני מוריד את פדורה מהביטורנט באמצעות קישור שנמצא באתר של פדורה (הם מבקשים להוריד את העומס מהשרתים שלהם). אני מעוניין בגירסת DVD של פדורה, ולא הצלחתי להוריד גירסה כזו משום מקום אחר. יש לך קישור טוב לגירסת DVD של פדורה 4 (i386) משרת מהיר שמאפשר חידוש של הורדות באמצעות מנהל הורדות?

לא הבנתי את מה שאמרת לגבי העדכונים. יש לפדורה מנהל עדכונים דרך האינטרנט, בדומה ל-Windows Update?

איפה נמצא מאגר התוכנות הרשמי של פדורה, במערכת ההפעלה עצמה?

המחשב שלי הוא פנטיום 2 350MHz עם 512MB זיכרון. דרישות המינימום של פדורה 4 הם מעבד 400MHz, אבל יכול שהיא בכל זאת תעבוד, מכיוון שיש לי די הרבה זיכרון באופן יחסי.

לגבי התקנה של Red Hat, התכוונתי רק להתרשם ממנו (אלא אם כן ניתן להשיג גירסת Live-CD של Red Hat). בתור משתמש בייתי, אני מתכוון להשתמש בפדורה (במקביל ל-OS נוספים).

ניתן להשיג גירסת Live-CD של Red Hat או של Fedora (לא מצאתי)?

אני צריך להוריד מהאינטרנט את התוכנות שנמצאות ב-DVD כדי להתקין אותן, או שמנהל ההתקנות של פדורה יודע לגשת באופן אוטומאטי לשרתים שונים של פדורה ולהוריד בעצמו את מה שצריך?

אני שהתשובה שלך היא חד-משמעית שתוכנות שמגיעות בקבצים בינאריים שמתאימות ל-Red Hat לא יתאימו ל-Fedora, אלא אם כן אתה מתכוון להתאמה של קרנל ולא להתאמה של הפצה.

אני מכיר כמה אתרים טובים שיש בהם הסבר טוב (גם בעברית) על לינוקס ועל הקוד החופשי. סיפרו לי בסוד. ;)

גוגל הוא חבר מאוד טוב שלי, אבל לפעמים הוא לא ממש מבין מה אני רוצה ממנו. :P

kawaii,

לגבי yum ו-yumex 0.40, אני צריך להוריד את זה מאיזשהו מקום, או שזה מגיע ביחד עם פדורה 4?

פורסם

תראה לפי דעתי אין לך מה "ללמוד" מראד האט, אם אתה לא מתכוון ליצור שרת או משהו בסגנון אין לך מה להתקין אותה, היא בטח יותר איטית בגלל כל הפונקציות הנוספות שהוספו לקרנל לשם הבטיחות, וגם הGUI של המערכת יהיה זהה באותה מידה כמו בפדורה, לכן אם אתה מתחיל בנושא אתה לא תצליח למצוא הבדל בין שתיהם.

יציבות אתה תקבל בשתי המערכות מכיוון שראד האט היא של שתים לכן הם לא רוצים לסבול מנפילות, וגם פדורה היא מערכת "שנחשבת"(ואל תחפשו אותי במילה) להפצה של מתחילים ולכן הקרנל שהם ישימו הוא יציב ביותר ללא פיצ'רים מיותרים(ואני מאמין שכל קרנל שתבחר יהיה יציב, כל וד הוא לא מהרשימה של הקרנלים הלא יציבים ;) ).

חבל להתקין i386, תתקין את הi586 .

לא יצא לי להתעסק עם פדורה אבל אני מאמין שיש שם גם ניהול חבילות גרפי, ממש כמו העדכונים של XP, וגם yumex אמר שיש את - kawaii .

אני יסביר לך איך ניהול החבילות הולך, לדוגמה בג'נטו(כי אני לא זוכר מערכות אחרות עכשיו)

כדי לחפש חבילה:

emerge -s BIN

כדי לקמפל אותה(במקרה שלך זה פשוט להתקין)

emerge BIN

וזהו! החבילה מותקנת אצלך בערכת! (בלי NEXT NEXT וכל החרטה הזה...).

אני מאמין שחבילות לפדורה *כן* יתאימו גם לראד האט, אבל שוב תלוי מה השרת הגרפי וכל הגרסאות במערכת.

והנה משהו נחמד בגוגל

http://www.google.co.il/linux

לא שזה משנה הרבה, פשוט נותן הרגשה טובה לחיפוש

פורסם

guypld, how's gentoo? i used gentoo before(at a friends place) but i never installed it and configured it myself...im not that new to linux, but im not an expert' should i try gentoo?

borg:

yum comes with fedora. yum is the same as apt-get. its a package manager. for example, i want mplayer installed on my system:

yum search mplayer

yum install mplayer

and there we go, i have it installed.

yumex is a gui for yum, which has really nice features like adding repos(source listing), easier package-getting/installing and its easier to use for people who are new to linux.

yumex: http://linux.rasmil.dk/cms/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=7

just download the rpm,and install it on fedora, and then start it by typing 'yumex' in a terminal

פורסם

אם אתה אוהב לבחור לעצמך הכל(ואני מתכוון הכל) אז ג'נטו היא בשבילך(או שיש גם את LFS).

אתה רק צריך לידך את Gentoo HandBook ואתה מסודר, ועם הזמן גם תדע לבד לפתור בעיות.

ההתקנה אומנם ארוכה(במחשב המעפן שיש לי עכשיו זה לקח בערך יומיים לקמםל את המערכת לא כולל המעטפת הגרפית), אבל שווה כל שניה, שלא נדבר על המהירות ביחס למנדרייק ושאר גרסאות.

פורסם
  • מחבר

guypld,

לגבי התקנה של פדורה, האם ההתקנה מתקינה את כל המערכת בשלמותה ללא דו-שיח והתערבות מצד המתקין, בדומה להתקנה של Windows 2000/XP?

מצאתי באינטרנט גירסאות של Fedora Core 4 עבור i386 ו-A64, אבל לא מצאתי גירסאות עבור i586 או i686. יש גיראות כאלה?

חיפוש של חבילה: emerge -s <package name>.rpm

התקנת חבילה: emerge <package name>.rpm

^^^ נכון? החיפוש של החבילה מתבצע על הדיסק הקשיח אחרי שהורדתי את החבילה מהאינטרנט, או שהוא מחפש ומוריד את החבילה ישירות מהאינטרנט?

הגוגל של לינוקס נחמד, מצא חן בעיני. :) יש לגוגל עוד דברים נחמדים כאלה?

אם במחשב עם מעבד של 900MHz לקח לך יומיים להתקין את Gentoo, אז במחשב שלי זה היה לוקח בטח לפחות שבוע! :o

kawaii,

yum מגיע עם פדורה, אבל את yumex אני צריך להוריד מהקישור שנתת לי? מוזר שהפצה שמיועדת למתחילים (פדורה מתאימה למתחילים, לא?) לא כוללת ממשק גרפי עבור מנהל התקנות.

לא הבנתי מה ההבדל בין emerge ל-yum.

פורסם

ההתקנה של פדורה היא גרפית ולכן היא לא מסובכת, אני מאמין שההתקנה הרבה יותר קצרה מאשר ההתקנה של הXP.

אתה אולי תישאל על שפת ההתקנה, סג העכבר, המקלדת והתוכנות הרצויות.

לאחר ההתקנה תוכל לקנפג את המערכת לכל צרכיך (ושוב אל תתפוס אותי במילה כי עוד לא התקנתי פדורה).

אם אין i686 אז תיקח את ה86 הרגיל.

emerge זאת פקודה בג'נטו, בפדורה זה אחרת כפי שכבר הסבירו פה, אני חושב שמנהל חבילות גרפי זה מיותר ומסובך, יש יותר פשוט מאשר שורת הפקודות?!

עם הזמן תתרגל לזה, ותראה שאתה בקושי משתמש בעכבר.

את החבילות שאתה מחפש אין לך על המחשב, כי אם היה לך אז זה היה לוקח המון מקום, החיפוש מתבצע על השרת שהגדרת ואתה מוריד את התוכנה משם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.