עבור לתוכן

שאלה לגבי כרטיס עובד+חשבון בבנק.

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום הוצאתי ת"ז [סוף סוף] ומה שנישאר לי זה להוציא כרטיס עובד.

עכשיו הבנתי שכרטיס עובד זה מגיל 16 אבל יהיה לי 16 רק באוקטובור [חודשים מעכשיו].

האם אני עדיין יכול להוציא כרטיס עובד? כשבאתי הם נתנו לי טופס שאני כשיר לעבודה [הרופא החתים הכול בסדר אבל אני הולך לשם רק ביום רביעי].

אז אמורה להיות בעיה או שלא?

אה עוד שאלה,האם אני יכול ליפתוח חשבון צעיר בבנק? [להפקיד תכסף כי ממש לא בא לי להפקיד בחשבון של אמא שלי].

אה ויש איזשהו עמלה או\ו מס כשאני מפקיד\מושך או משהו אחר שהמדינה הזאת יכול להמציא?

תודה רבה.

פורסם

לעשות,לקבל.

פורסם

אתה מעמיד פנים שאתה דפוק או שאתה באמת כזה?

אני מחפש תשובה עם אתה לא עוזר לי למצוא אותה אין לך מה לעשות בדיון הזה.

פורסם

כנראה שמי שדפוק פה וממציא מושגים שלא קיימים זה אתה.... ::)

פורסם

.

פורסם

נו אז תענו לי על השאלה או לא?

כנראה שמי שדפוק פה וממציא מושגים שלא קיימים זה אתה....

פורסם

תשמע אני עובד כבר חצי שנה בלי כרטיס עובד

מצד שני אני עובד חודשי ולא יומי

בקשר לחשבון בנק תבדוק עם הבנק שלך

עד כמה שידוע לי יש חשבון צעיר לבנק הפועלים ובנק לאומי, אבל תבדוק את ההגבלות גיל

ד"א כל עוד שהחשבון שלך צעיר אתה לא משלם שום עמלות

פורסם

אתה מעמיד פנים שאתה דפוק או שאתה באמת כזה?

אני מחפש תשובה עם אתה לא עוזר לי למצוא אותה אין לך מה לעשות בדיון הזה.

נו אז תענו לי על השאלה או לא?

כנראה שמי שדפוק פה וממציא מושגים שלא קיימים זה אתה....

! Respect the Elders

"הוא לא הבין נכון\ לא מכיר את המושג אז הוא בטח מטומטם ודפוק לא?!" נו באמת... בן כמה אתה בכלל? שנה?

בקשר לנושא הת'ראד עכשיו -

שמעתי על דבר כזה, צריך להוציא אותו באיזה משרד, אבל יש מקומות שיתנו לך לעבוד אצלם גם בלי זה (לפעמים גם מבקשים ממך להוציא).

פורסם

כרטיס עובד :

חלק ממקומות העבודה- דורשים שיהיה לך כרטיס עובד! לא בעיה להוציא אותו מגיל 16 בלבד!!

כמו למשל מקדולנדס.

חלק אחר לא ידרשו ממך כרטיס עובד, אבל כן יחתימו אותך על טופס 101, טופס העסקה כזה.

(כמו בתי קפה, ככה רובם אמרו שהם לא דורשים כרטיס עובד, וגם בבית קפה שאני עובד לא צריך).

חלק מהמקומות העבודה - לא דורשים כלום, ואז בדר"כ מדובר בכסף שחור שהמעסיק לא מחתים אותך ולא מכיר אותך בתור עובד,

ולא משלם עליך מס או מה שזה לא יהיה, ולכן יכול להעצר אם אתה מודיע על כך למשטרה.

בקשר לפתיחת חשבון לקטין (מתחת ל18).

הדבר אפשרי מגיל 16, שהוא ניהול חשבון אישי, רק עם מנגבלות, כמו שאסור להוציא מעל 400 שקל ביום,

אסור להפקיד מעל 5000 שקל (ואין טעם כי יקח שנים להוציא את זה), ועוד מגבלות אני מניח, וכמובן הטבות - הנחות נחמדות לפעמים.

מתחת לגיל 16, יש את ה-YCARD, שאותו אפשר להוציא מגיל 14, לא שווה גרוש, עדיף לחכות!

נראה לי שה-YCARD זה נמצא בתוך החשבון של ההורים.

רק ההורים "מטעינים" את הכרטיס (שמים כסף) והם אחראים על הכל, והם שולטים לך בעצם בחשבון.

לכן תחכה עוד חודשיים ותעשה חשבון נורמלי ! ;)

פורסם

חלק מהמקומות העבודה - לא דורשים כלום, ואז בדר"כ מדובר בכסף שחור שהמעסיק לא מחתים אותך ולא מכיר אותך בתור עובד,

ולא משלם עליך מס או מה שזה לא יהיה, ולכן יכול להעצר אם אתה מודיע על כך למשטרה.

מה הקשר ?

אני עובד, ומקבל כל חודש תלוש משכורת.

מן הסתם זה לא כסף שחור, אני (לצערי...) משלם עליו מס הכנסה (בתלוש עצמו, יורד מס הכנסה, ביטוח לאומי, וכו').. בחיים לא נתקלתי בכרטיס ההזוי הזה, וגם לא חתמתי על שום טופס אחר..

פורסם

נוער לא צריך לשלם מס במשכורת שלו. אל תתנו למעסיקים לעבוד עליכם. הנטו שווה לברוטו שם.

המעביד משלם את המס.

פורסם

מה הקשר ?

אני עובד, ומקבל כל חודש תלוש משכורת.

מן הסתם זה לא כסף שחור, אני (לצערי...) משלם עליו מס הכנסה (בתלוש עצמו, יורד מס הכנסה, ביטוח לאומי, וכו').. בחיים לא נתקלתי בכרטיס ההזוי הזה, וגם לא חתמתי על שום טופס אחר..

אוקי, אם אתה מקבל תלוש משכורת, כמוני וכמו אחרים גם, כנראה גם אתה מלאת טופס 101 כשהתחלת לעבוד.

אני מדבר על מעסיקים שלא מחתימים אותך על כלום, הם סופרים לך את השעות ואז מחשבים איתך בסוף החודש ומביאים לך מזומן

בלי שהמדינה מכירה בזה - כלומר בלי תלוש משוכרת.

פורסם

בשביל להוציא כרטיס עובד צריך ללכת להוציא תעודת יושר מהמשטרה ?

או שפשוט באים, מוציאים כרטיס עובד וזהו ? בלי טירטורים נוספים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים