עבור לתוכן

שאלה סקרית: האם אתה פוחד מהמוות ?

Featured Replies

פורסם

אני ממש לא רואה שום הוכחה לאיבולוציה. זאת רק השארה  כשרואים   חלק מפס ישר  ואז   חתך   קטן  לאומת המשכו של הפס  ואז אומרים 1 ועוד 1 זה שתיים.

מי אמר לך שזה אותו פס בכלל.  אתה מדבר על אבולוציה כאילו זה  מה שקורה לאדם  ואתה מדבר על התא כאילו זה משהו נפרד לגמרי.  התא הוא זה שמשתנה

הוא הבסיס להכל.   תא  לא יכול פתאום לקפוץ מהומו ארקטוס להומו ספיאנס.  כל מי שחושב כך  הזוי .  איפה המעבר החלק.  זה לא חתך קטן  בפס 1.  אלה פס אחר לגמרי.

תחילת חיים: למה בכלל שליצור חד תאי יתחיל להשתנות ה ד.נ.אי.   והוא יהפוך לאדם.      ואני חזור,  למה מישו כמוך,  שלא יודע מה זה אנרגיה ומה מקורה כמו כל עולם המדעים צריך הוכחות בכלל. אם משו (אנרגיה) שאף 1 לא יודע מהו מספיק לך כהוכחה, והמשך הוכחות מהמשך ניסוים

ואמרתי  שמצאו שככל המשו בתא ארוך יותר כך גם תוכלת החיים, והזכרת ביתר דיוק עכשיו,   ואתה אומר  התא לא החליט לעצור פתאום ככה סתם מרצונו על תוכלת חיים 80-130 שנה,  אז מי החליט את זה בשבילו ?  אם  התא לא זה שמחליט איך בכלל יכולה להיות אובולוציה  (שכל כך מוכחת בעינך לא יודע מה כל כך ! מוכח בזה)

כשהכל תלוי בתא !   א ת ה      מ ה     שמוכתב בתא  !   אני חוזר פה בלולאות  ואתה לא שם לב אפילו  שאתה בורח מהזנב שלך.

BORG

אתה לא יכול להגיד שמכיוון שיש אלפי אנשים שמתארים איזושהי תופעה הזוייה שאף אחד לא הוכיח את נכונותה

אני כן יכול להגיד  כשמדובר באנשים ששום דבר לא מקשר בינהם, כשהם מפוזרים ברחבי עולם, כשהם בכלל לא אוביקטיבים בקשר לאמונתם של אחרים, וכשהם שמים  קצוץ ענקי על אמונתם של אחרים.  זה מה שעושה את זה אמיתי !       ולא  כשזה מקרה עם אנשים מאותה אמונה ומאותו אזור וחיונך.   אתה לא ידוע לצמצם לפי שכל ישר ?

אווילית  -  זה כשבן אדם עם ראש בקיר  ,  אומר אני רוצה 1+1=2  זהו  רק 1+1   מה לא שמעתי  1+1=3   לא מכיר,  אני מקבל רק 1+1=2  זה אתה.

בטח על פרדוקסים בחיים לא שמעת,  לא מסוגל לאכל פרדוקסים,  זה לא נכנס לחישוב משוואתי שלך.......   מסכן   :-\      פחחחח  אני מתחיל להתעלל בך כבר    :lol:

תפס אותי צחוק, כי אתה לא הראשון ולא האחרון,  אתה כמו דתי רק מצדו השני של הוויכוח, בזמן שאני באמצע     ,  מהאמצע רואים  את שניכם הרבה יותר טוב

• תגובות 118
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התא נעצר ב80-130 בגלל עיקרון הסומה החד פעמית

עיקרון הסומה החד פעמית קובע כי אורך החיים של יצור יהיה הזמן שבו יש 60 ומשהו אחוז סיכוי שהוא ימות מוות טבעי

השם בא מחיה דמויית תרנגולת שנקראת סומה- 20 ומשהו אחוז מהסומות מגיעות בטבע לגיל 3 השאר מתות מסיבות טבעיות, מחלות חיות טורפות וכד'

העקרון אומר שהתאים בעלי טלומרים (טלומרים-הזנבות שבורג דיבר עליהם) הקצרים יותר נוטים להיות עמידים יותר (לא ידוע בדיוק למה, אחת הסברות אומרת שטלומר קצר מאפשר יותר מידע בדיאנדאיי או יותר נכון יותר גנים דומיננטיים) נניח שבתחיל הסומות יכלו לחיות לנצח, אך היו מאד לא עמידות בשל כך ורובם מתו בגיל 2, יום אחד נולדה סומה שלא חיה לנצח אבל סיכויה לעבור את גיל 2 ולהתרבות גבוהה יותר (היא גם חיה יותר זמן וגם גדולה יותר מהמתחרים וככה יכול להתרבות) עם השנים התהליך הזה שואף לגבול מסוים- שהוא אורך החיים הממוצע של היצור

פורסם

וכמה תוכי חי לאומת עכברוש הבאתי לך 2 יצורים במשקל זהה.

וכמה צב מהסוג הכי גדול חיי לאומת חזיר באותו גודל ?

מה קורה פה לסומה

איך אפשר בכלל לחשב סיכוי של מישו למוות טבעי ? אולי אם תשים תיצור בבוע.

איך ומי עוד פעם קבע לכל יצור תסומה שלו, תא לא רואה, אלה עם מה שקורה ליצור מואכל במשך חייו במוח והמוח כבר איך שהוא מטביע שינוים בזרעים העתידיים

של אותו מין. בשביל שינוי התא אמור להרגיש בשינוי להבין תשינוי ולחשב מה הלאה.

פורסם

מה הקשר גודל? וזה מה שעשו, לקחו קבוצת סומות ושמו אותם בתנאים האופטימיליים אחר כך בדקו את אורך החיים שלהם בטבע (עשו את זה עם עוד הרבה יצורים מאז, הסומה היה ראשונה ולכן השם עליה) התקבל מס' מאד קרוב- מכאן הסיקו שהגוף מעדיף שנים בפועל על שנים בתיאוריה- למה להיות מוכנים לחיי נצח אם רוב הסיכויים שלא תעבור את גיל שנה?

פורסם

לא נירא לי שמשו כמו תוכלת חיים ישתנה בניסוי 1 או בכמה אלפי שנים.

ואיך בכלל אפשר לחשב סיכוי ע'פ סיכונים עולמיים, זה בלתי אפשרי, אפשר להגיד בכיף שלכל דבר יש 99% סיכוי למות. ולא שמעתי על יצורים

שתוכלת חייהם השתנה עקב ריבוי יצורים אחרים שיכולים להפחית סיכויי יצור אחר למות מוות טבעי.

מה זה סומה בכלל ציפור ?

ואם הסיכון מחושב, לא נירא שהוא מחושב ע'י תא עיוור, אולי מחלות, תא יכול לחשב.

פורסם

חבל שהעולם לא נראה כמו שנראה לך, אחרת היינו חיים לנצח....

כמה קשה לקחת 100 או 1000 סומות, לשים עליהם מכשיר מעקב ולראות כמה זמן יקח להם למות?

מה זה משנה מה זו סומה- זה סוג של ציפור דמויית תרנגולת כן

והתא לא מחשב את הסיכוי ומחליט- הברירה הטיבעית יוצרת את זה במשך אלפי שנים

פורסם

אין כזה דבר ברירה טבעית. מה שאמרת זה כמו בפארק היורה 2. life finds a way

אבל היסוד זה התא. אתה תא כל דבר חי מורכב מהתאים האלה. התאים הם "ששולטים ומחליטים". כשאתה מכליל הכל הכל הכל ואומר את זה במשפט 1

שיהיה מובן אז אומרים ברירה טבעית.

מה זה משנה כמה סומות תקח, אתה צריך להוציא תמיץ מסומה 1, כמו תפוז "בלי גריענים" לערבב תפוז עם תפוז פחותי גרעינים או שבשלות גרעינים מאוחרת יותר, ואותם עם עוד פחות בשלים או פחותי גרעינים. משו כזה התהליך הבנתי.

אני לא מתקרצף לסומה :) פשוט מילה מצחיקה וחמודה כמו שניראת הציפור קיווי :)

אבל אני מדבר פה הרבה מצפיית ערוץ 8 ונשיונאל ג'יוקראפיק :hi: וכשאני אומר לא נירא לי, אז לא במובן של לא מתאים לי הסדר כזה. אלה, נירא לי מזור

מבחינה הגיונית

TEA TIME בוא נלך לישון, יא מטורף

פורסם

TeaTime,

תודה על שהזכרת לי את המונח המדעי ל"זנבות" שדיברתי עליהם. 8)

דרך אגב, הטלומרים נמצאים בשני הקצוות של כל כרומוזום ולא בקצוות של התא, כפי שציינת מקודם בטעות. :P

אתה יודע אולי איך קוראים למנגנון השני האחראי על אורך החיים של התא? מדובר במנגנון של אבני בניין מסויימים (חלבונים?) בעלי צורות שונות מתחברים למקומות מסויימים בתא. ההתחברות של החלקים האלה קובעת את אורך החיים של התא. אני יודע שמדענים הצליחו באמצעות הנדסה גנטית לחסום את החלקים האלה מלהתחבר ע"י שינוי המתאם, ובכך להאריך את חיי הנבדק פי 2 (המחקר נערך בתולעים מזן שאני לא זוכר את שמו). :-\

אני מתנצל על השפה הלא מדעית בה השתמשתי, אבל זה בערך מה שאני זוכר. אני אודה לך אם תוכל לרענן את זכרוני. ::)

scriewy,

אתה ממש מתעלל בי. :bash:

אני לא מתכוון לכך שאתה יורד עלי בטענה מגוחכת שאני חסר ידע מדעי, וזאת מבלי שלך עצמך יש מושג כלשהו במדע, מלבד כמה שמות מדעיים ששמעת באיזשהו מקום ואין לך מושג מה פשרם. :nono:

אני מוכן להתעלם מכל שגיאות הכתיב שלך, אבל קשה להבין מה אתה רוצה לומר כאשר אין שום רצף הגיוני בין המשפטים המקוטעים שלך. זה ממש עינוי לקרוא את התגובות שלך. :s07:

אתה מתכחש לאבולוציה ולברירה הטבעית, מדבר על תובנה של תא ועל פרדוקסים... :s05:

מה אתה רוצה לומר? :nixweiss:

לידיעתך, כפי שכבר אמרתי, ההתפתחות האבולוציונית בד"כ לא נעשית ב"מעבר חלק", אלא בקפיצות גדולות. :cool2:

פורסם

אני מפחד מהערנב.

פורסם

מה שאני אומר בגדול. . . זה, שלמה שאתה קורא מוכח מדעית, היא הוכחה מדעית מבחינתך ר ק בגלל שזה נירא לך הגיוני.

אם לא היה נירא\נשמע לך הגיוני, היתה אומר להם לכו חפשו מי ינענע אותכם.

נשמע לך הגיוני גם כי הבנת מה לימדו אותך במשך חייך. כי אם לא היתה מבין מה לימדו אותך אז לא היתה מבין את ההסברים ועוד פעם היתה אומר

לכו חפשו מי ... אותכם.

ובמקרה שלנו בתראד, יש לך ים הוכחות בנושא, אבל בגלל שלא לימדו\הסבירו לך בנושא, כל הדוגמאות שנאמרו כאן, לא הוכחה בשבילך

כי זה לא נירא\נשמע לך הגיוני, והמקור למה זה לא נירא\נשמע לך הגיוני, כי לא לימדו\הסבירו לך איך להבין\לחשוב\להסתכל בכיוון הזה.

אל תיהיה מושפע מהסדר שבו רשמתי תמילים כשהשתמשתי ב \, לא רשמתי אותם לפי סדר חשיבות.

פורסם

למחקר מבוסס אני קורא הוכחה, כשלוקחים מיליון זבובים ובודקים עליהם את עקרונות הברירה הטבעית וזה עובד- זו הוכחה שהברירה הטבעית מתקיימ

עזוב אבולוציה, היא פחות מבוססת -אבל הברירה הטיבעית עובדת

פורסם

אני מפחד מהערנב.

אני מפחד מאנשים טיפשים.

פורסם

גם אני.

פורסם

שמעו אבל בתכלס כולנו אנשים טיפשים שרק מנסים להראות שהם חכמים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים