עבור לתוכן

מנהלת תשתיות מערכות מיחשוב, מה זה אומר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, דבר ראשון אני מדבר בשביל חברה שלי... היא קצת לחוצה מהתפקיד הסבר בהמשך...

קודם כל, שאלה ראשונה שלי מופנת לאלה שמכירים בצורה אישית/עוסקים בתפקיד- הייתי רוצה לדעת מה התפקיד אומר? אבל ממש מבחינה יומיומית? לא בשמות מפוצצים ושטויות. האם משמעות התפקיד להיות טכנאי רשת המחשבים של הצבא?! קשה לי להאמין כי בכל זאת הם עוברים 3 חודשים הכשרה, וחותמים שנה קבע.

אבל השאלה באה כדי להרגיע את החברה....

בכל מקרה, אני אסביר לכם קצת את המצב- אפשר להגיד שחברה שלי היא אדם אייכותי. ממוצע הציונים שלה נושק ל100 והיא קיבלה מיונים לכל הדברים המעניינים (תלפיות, שחקים וכו') כולל מספר דברים סודיים שאני נמנע מלרשום, אך בכולם היא קיבלה תשובה שלילית- ולא מכיוונן שאינה מסוגלת, פשוט בראיונות האישיים לא הלך לה ממש טוב או שלפעמים היה נדרש ידע מוקדם במחשבים ועקב חסרונה בכך (היא מרחיבה פיסיקה כימיה) היא לא קיבלה כלום.

בכל מקרה מצבה כרגע, שהיא התקבלה לתפקיד הנ"ל (מנהלת תשתיות מערכות מיחשוב) וכרגע היא חוששת ללכת לשם ושבסוף היא תהייה סתם טכנאית מחשבים של בסיס מסויים דבר אשר לא מעניין אותה (היא מעוניינת מאוד ללמוד תכנות, אז אם יש בזה אפילו קצת רק תגידו...) ומצד שני היא מפחדת לוותר על התפקיד, וללכת לבקום בלי כלום, ובסוף להדפק בתור פקידה איפשהו...

מיותר לציין שנתוניה האישיים (קב"א, דפ"ר) כנראה מאוד מאוד גבוהים...

בכל מקרה כל מידע, או מילות עידוד יתקבלו בברכה. (במיוחד מידע על מה בעצם התפקיד אומר...)

תודה מראש- שגיא!

פורסם

אני לא ממש יודע מה המקצוע הזה אומר, יש לי תחושה שזה באמת קשור לרשתות,

הגדרות רשת, הגדרות IP ונושאים בנידון.

המעט שאוכל לעזור זה אם מעניין אותה תיכנות, יש קורסים של תיכנות כמו קורס ממ"ס,

שאחר"כ גם משרתים ביחידות מאוד מובחרות. יחידת 8200 לוקחת יוצאי קורס ממ"ס.

שזוהיא אחת היחידות המובחרות והתפקיד מאוד מעניין בקרב התכניתנים.

אח שלי משרת ביחידה הזו (קצין בדרגת סגן), אחרי שהוא הוציא תואר ראשון במדעי המחשב במסגרת העתודה.

(מצטיין דקאן סימסטר ג').

שאגב יחידה מאוד מסווגת, ועבודה מעניינת מאוד!

פורסם
  • מחבר

איך מגיעים לממ"ס?

ניתן להגיע לשם בלי תואר?

פורסם

אני מכיר מישהי שעושה תפקיד כזה

זה אומר חמשושים

ולחבר מדפסות\FORMAT כל היום

:(

פורסם

שלום לכולם' date=' דבר ראשון אני מדבר בשביל חברה שלי... היא קצת לחוצה מהתפקיד הסבר בהמשך...

קודם כל, שאלה ראשונה שלי מופנת לאלה שמכירים בצורה אישית/עוסקים בתפקיד- הייתי רוצה לדעת מה התפקיד אומר? אבל ממש מבחינה יומיומית? לא בשמות מפוצצים ושטויות. האם משמעות התפקיד להיות טכנאי רשת המחשבים של הצבא?! קשה לי להאמין כי בכל זאת הם עוברים 3 חודשים הכשרה, וחותמים שנה קבע.

אבל השאלה באה כדי להרגיע את החברה....

בכל מקרה, אני אסביר לכם קצת את המצב- אפשר להגיד שחברה שלי היא אדם אייכותי. ממוצע הציונים שלה נושק ל100 והיא קיבלה מיונים לכל הדברים המעניינים (תלפיות, שחקים וכו')[u'] כולל מספר דברים סודיים שאני נמנע מלרשום, אך בכולם היא קיבלה תשובה שלילית- ולא מכיוונן שאינה מסוגלת, פשוט בראיונות האישיים לא הלך לה ממש טוב או שלפעמים היה נדרש ידע מוקדם במחשבים ועקב חסרונה בכך (היא מרחיבה פיסיקה כימיה) היא לא קיבלה כלום.

בכל מקרה מצבה כרגע, שהיא התקבלה לתפקיד הנ"ל (מנהלת תשתיות מערכות מיחשוב) וכרגע היא חוששת ללכת לשם ושבסוף היא תהייה סתם טכנאית מחשבים של בסיס מסויים דבר אשר לא מעניין אותה (היא מעוניינת מאוד ללמוד תכנות, אז אם יש בזה אפילו קצת רק תגידו...) ומצד שני היא מפחדת לוותר על התפקיד, וללכת לבקום בלי כלום, ובסוף להדפק בתור פקידה איפשהו...

מיותר לציין שנתוניה האישיים (קב"א, דפ"ר) כנראה מאוד מאוד גבוהים...

בכל מקרה כל מידע, או מילות עידוד יתקבלו בברכה. (במיוחד מידע על מה בעצם התפקיד אומר...)

תודה מראש- שגיא!

תפקידים מועדפים? איזה דברים מסווגים כבר חושפים בפני מלש"ב? אפילו על מיונים לשייטת 13 מותר לדבר

פורסם
  • מחבר

למה אתה כזה סקפטי שלא לדבר שזה בכלל לא משנה...

אבל בוא נגיד משרד ראש הממשלה בין היתר

פורסם

OMG.. ::)

על כל פנים, למדתי על בשרי שהקשר בין מה שתעשה בצבא לבין כישוריך הוא מקרי בהחלט. אני אומר שתלך על מה שהציעו לה ותגיד תודה... אחרת היא באמת תגמור בתור פקידה.

פורסם

צעיר .... ::)

שום מידע או חומר מסווג לא נחשף למלש"בים. גם לא המיונים שהם עושים וגם לא אם הם מתמיינים ל"שקופות" ... לכן מכנים אותן שקופות.

חיילת מש' הבטחון/ שב"כ / מש רוה"מ זה פקידה במשרדים הנ"ל וזה הכל.

מנהלת מערכות רשת בדיוק כמו שזה נשמע, אדמיניסטרטור רשת ..... הגדרת רשת מחשבים וסמכויות לכל יוזר, קצינים פתוחים לכוננים אופטיים ... חיילים לא.

בלה בלה בלה, תפקיד טוב ואפשרויות לקורסים מעניינים ויקרים ע"ח הצבא, אם היא מתעניינת בתחום.

פורסם

פורסם

לרקורד, אותו קורס ממ"ס עליו דובר הוא למעשה אחד החלקים המרכזיים (מבין הארבעה שידועים לי) של מה שנקרא "פרוייקט גאמא.

קורס איכותי ביותר, וההגעה אליו דורשת מיונים קפדיניים (שמלבד ידע במחשבים, שלא צריך להיות בשמיים בכלל, דורש עמידה במבדקי קצונה וראיונות).

מלש"בים מגיעים אליו דרך איתור מוקדם, עתודאים מגיעים גם לאחר אך לאחר ראיון אחד או שניים.

כאן המקום לציין שבעוד שמה שאומר הבחור הפסיכודלי הינו נכון עובדתית, הקורס המצויין אמנם איכותי ובוגריו זוכים להשתלב במקומות מעניינים (בתוך חיל המודיעין בלבד,

יתרון עצום לעומת ממר"מ למשל שבוגריהם מתפזרים בצבא כמו האיידס באפריקה), אבל הוא רחוק מלהיות החלק האיכותי במסלול. זה שמור לקורס השני :smile1:

(אגב, בגאמא אין ארבעה קורסים, אלא שני קורסים ועוד מסלול אחד ללא קורס).

פורסם

פורסם

כאילו, פקידה? ::)

פורסם
  • מחבר

כאילו, פקידה? ::)

צר לי לאכזב אותך אבל לא.... היה נדרש שם ידע מוקדם במחשבים ותכנות- בגלל זה היא נפלה.

קצת קשה לי להאמין שפקידה צריכה ידע מוקדם בתכנות, לא?

חוץ מזה שהיא שאלה שם (היא לא כזאת תמימה) ואמרו לה במאה אחוז שזה לא קרוב לפקידות.

פורסם

אז אני אוסיף מעט מידע לרווחת הכלל:

כאמור, שלושה מסלולים ב"גאמא" (ארשה לעצמי לפרט עד רמתו של המאמר בתפוז - מה שטוב להם, טוב לנו):

1. "מפעילי מערכות טכנולוגיות מתקדמות" - הקורס המובחר בחבורה, בחמ"ן ובצה"ל בכלל (תאלצו להאמין לי בקטע הזה; been there, done that).

זהו לא שמו האמיתי של הקורס כמובן, כך שאין טעם בללכת ולשאול חברים שלכם מה זה - הם לא ידעו באיזה קורס מדובר וכנראה יחשבו שזה קורס אדמיניסטרציה כזה או אחר.

לקורס האמור מתקבלים עם כל פרופיל, גם 97. הכל שאלה של אם ירצו אתכם - ושלא יהיו טעויות, הסטנדרטים בשמיים.

הם משקיעים מאמצים אדירים באיתור המועמדים, ולא מתפשרים על איכות (כלומר, אם לא מצאו מספיק אנשים, יפתחו את הקורס - שמתקיים פעם בשנה - עם המספר שאותר, לא יכניסו אף אחד נוסף כפשרה או לצורך מילוי מכסות).

האנשים סופר איכותיים, התפקידים הינם סופר מעניינים וההצבות הן הכי טובות שאפשר. אין יותר טוב מזה בצה"ל, פשוט אין.

שוב, אין שום פשרה על איכות האנשים.

2. ממ"ס - הקורס השני ברמתו, עדיין נחשב לאחד הקורסים הטובים בחמ"ן (וכלומר בצה"ל). ההצבות תחומות לחיל מודיעין כמובן.

3. מסלול ללא הכשרה - מיועד לכאלו עם נסיון כלשהו במחשבים, אבל לאו דווקא אנשים חזקים במיוחד (אלו נכנסים לשני הקורסים הקודמים). יותר על תקן "לך-תביא" שכאלו (למרות שחלקם גם משתלבים בתפקידים איכותיים, אבל זה נדיר מאוד ואישית לא נתקלתי בכאלו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים