עבור לתוכן

שינוי המכפלה בלוח GA-7VTXE+

Featured Replies

פורסם

זה לוח שמגיע בלי ג'מפרים או סוויצ'ים על לוח האם לשינוי המכפלות של המעבד. הוא גם לא מכיל אפשרות לשינוי המכפלה דרך הביוס.

מה שכן ראיתי שיש עליו זה "הכנה" לג'מפרים (8 או 10 נק' מתכת לא מחוברות שמוקפות במרובע - ולידן כתוב Multiplier).

השאלה שלי היא - האם ניתן לקצר את הנק' כדי לשנות את המכפלה או שהפונקציה הזאת "סורסה" מהלוח? ואם לא - האם ניתן להשתמש בביוס אחר, לדוגמא של איפוקס, כדי לשנות את המכפלה (בלוח ישן של אסוס ישנה אפשרות להפעיל את שינוי המכפלה מתוך הביוס ע"י חיבור בין הנק' עם חומר מוליך) .

כמובן שאני מתכוון לשינוי המכפלה אחרי פתיחתה על המעבד.

פורסם

אני לא יודע מדוע Gigabyte בחרו להסיר את האפשרות מהלוח הזה, אבל לא הייתי מסתכן בשום אופן בקיצור הנקודות האלו על הלוח, לך תדע מה הנקודות שקיצרת עושות...

פורסם
  • מחבר

בגירסה של הלוח שמכילה גם כרטיס רשת מובנה, 7VTXH יש סוויצ'ים לשינוי המכפלה, אני יכול להבין משם איך מגיעים לכל מכפלה.

חוץ מזה, אני יכול לנסות לפתוח את המכפלה של המעבד ולבדוק אם היא משתנה על הלוח למכפלה שמושגת כאשר כל הג'מפרים פתוחים.

עריכה: אם כבר מדברים על פתיחת מכפלה - מישהו יודע אם אפשר להשיג בארץ את הערכה?

פורסם

מה לעזאז...

זה לא אמור להיות ככה,

ואתה גם אמור לקבל חוברת עם הלוח שבה יש גם סוגי קיצורים ומה הם אמורים לעשות...

פורסם

אם אנני טועה יש ביוס חדש אשר מאפשר שינוי מכפלה דרך הביוס

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שקיים עידכון כזה דווקא בגלל שב 7VTXH יש סוויצ'ים לשינוי המכפלה, ועדכוני הביוס משותפים לשניהם. לפי מה שאני הבנתי אם קיימים סוויצ'ים על הלוח לא ניתן לשנות את המכפלה דרך הביוס

פורסם

את המכפלה חייבים לשנות על המעבד עצמו בעזרת הלחמה, אי אפשר לשנות מכפלה דרך הביוס או ג'אמפרים

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על פתיחת המכפלה שנעשית על המעבד אלא על השינוי שלה אחרי הפתיחה, דרך הביוס או דרך ג'מפרים על הלוח

פורסם

אהה.. אם כך, אכן הורידו את הג'אמפרים בכל הלוחות החדשים שלהם. כמו כן קשה לי להמין שיש גרסת ביוס שמאפשרת לשנות את המכפלה אבל אני אבדוק את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים