עבור לתוכן

בעיה בחיבור רשת אלחוטית, הציוד של D-Link

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

לפני כשבועיים התייעצתי פה ורכשתי ראוטר אלחוטי DI-624 וכרטיס רשת אלחוטי DWL-G520 שניהם של D-Link.

הראוטר מחובר למחשב הראשי (שלי), עם כבל רשת, והכל פועל טוב. יש לי אינטרנט (ממנו אני רושם עכשיו) ואפילו האאוטלוק פועל כראוי.

הבעיה היא במחשב השני, זה שמחובר עם הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס מותקן כראוי, ומזוהה כראוי במחשב. עם זאת, הוא לא מוכן להתחבר. כל פעם שהמחשב נדלק הוא פשוט מראה שאין רשת. פעם או פעמיים הוא הצליח להתחבר, אבל מעבר לעובדה שהרשת זזה מאוד לאט במחשב ההוא, המחשב נתקע לאחר כמה שניות והיה צורך לעשות ריסט. חשוב לציין שהמרחק בין הראוטר לכרטיס האלחוטי הוא כ-5-6 מטרים בלבד. וכל מה שמפריד בינהם הוא 2 דלתות (שפתוחות כרגע). ולמרות הכל אין חיבור.

המהירות שבא הרשת התחברה כשהי עבדה הייתה 108Mbps, אך האות שבהתחלה היה חזק לכמה שניות, דעך מהר מאוד עד לעוצמה מינמלית עד שהוא נעלם לגמרי. אני אובד עצות, ניסיתי כל מה שעלה בדעתי.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

תודה.

Anatoli.

פורסם

הייתי מנסה להתקין את הכרטיס בסלוט PCI אחר, להתקין דרייברים עדכנים ,לעבוד עם היוטליטי של הכרטיס ולבטל את ה Wireless Zero Control של ה XP.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את כל החריצים הקיימים.

הדרייברים הינם העדכניים ביותר.

איך מבטלים את האפשרות שציינת?

Anatoli.

פורסם

אתה צריך לוודא קודם שה utility של הכרטיס מותקן, אחרי זה תכנס ל network connection , ל properties של ה Wireless, ללשונית wireless ותבטל את השימוש בקונפיגרציית windows. אם התקנת את הכרטיס בסלוט אחר לאחר הסרה מלאה של הכרטיס, תנסה לבטל את ה mac filtering בנתב, ולרענן את ה DHCP Server ע"י disable/unable .

פורסם
  • מחבר

ניסיתי הכל, לא השתנה דבר.

אילו עוד אפשרויות יש לי?

:-[

Anatoli.

פורסם

מאוד מוזר..דבר ראשון הייתי מבצע איתחול על מנת לווודא שכל ההגדרות נכנסו לתוקף -- כיבוי לכל הציוד (מחשבים, מודם ונתב) ממתין חצי דקה מדליק את המודם למשך 20 שניות ואז את הנתב, משאיר את המחשב הראשי כבוי ומדליק רק את האלחוטי. כאשר ה mac filtering מבוטל הוא מזהה רשת? אם כן ואתה מגיע לממשק הנתב, הרשת הפנימית תקינה, תנסה להזין כתובת סטטית בכרטיס (לדוגמא 10.0.0.3) אם גם זה לא עוזר. ישנה אפשרות שהכרטיס תקול או בעיה במערכת ההפעלה. לבדוק אם הכרטיס תקול זה פשוט במקרה שיש לך מחשב נוסף. (אני אישית לא הייתי נוגע בצייוד אלחוטי של Dlink..) אם הוא מזהה רשת עם עוצמות תקינות במחשב אחר אז זה משאיר אותך עם תקלה במערכת הפעלה שפקודת netsh int ip reset 1.log יכולה לפתור. אם זה לא עוזר אפשר לנסות רענון רכיבי רשת..

פורסם
  • מחבר

איפה אני מבטל את ה-mac filtering?

אני ניסיתי לאתחל את כל הציוד, ואף להתקין את הכרטיס מחדש במחשב והבעיה נותרה.

בנוגע לפקודה שהצעת, איפה מזינים אותה? בתפריט run?

תודה על הרצון הטוב לעזור.

Anatoli.

פורסם

אתה נכנס להגדרות של הנתב - לשונית Advance בוחר ב Filters מצד שמאל, מסמן את האפשרות mac filters ובוחר ב Disabled MAC Filters

במקרה שהוא מזהה רשת. תנסה להזין את הכתובת mac בנתב באופן ידני. ע"י בחירת Only allow computers with MAC address..

(תוכל לראות את הכתובת mac של הכרטיס ע"י פקודת ipconfig /all) הmac filtering מאפשר לך למעשה להגדיר איזה כרטיסים יוכלו להתחבר לרשת ולמנוע ממחשבים אחרים עם כרטיסים אלחוטים להתחבר אליה.

לגבי פקודות netsh - תכנס קודם כל ל dos בפקודת run<cmd - ואז תזין את אותה פקודה. רק כך בחשבון שהפקודה הזאת מאפסת את כל ההגדרות הרשת במחשב. זאת אומרת אם הזנת כתובת סטטית בכרטיס היא תהפוך חזרה לדינאמית.

פורסם
  • מחבר

המאק פילטרניג כבר כבוי.

כשהזנתי כתובת סטטית, הכרטיס התחבר לרשת (הסמן היה ירוק) אבל לא הצלחתי לגלוש.

אני ינסה תיכף את השאר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

הרשת מזוהה עכשיו (אל תשאל אותי איך, אין לי מושג) ויש אינטרנט. הבעיה היא שאני לא מצליח לגלוש יותר מכמה דקות לפני שהמחשב נתקע. גם כשאני מנסה לגשת מהמחשב האלחוטי אל המחשב שלי שמחובר חוטית אל הראוטר המחשב האלחוטי נתקע מייד. ביוטיליטי של הכרטיס הסיגנל עומד על כ-40אחוזים בלבד.

איך אפשר לפתור את הבעיה?

Anatoli.

פורסם

כל עוד את גולש לא הייתי מייחס חשיבות לעוצמה שמתקבלת מהיוטילטי. בכל מקרה אם אתה משתמש בו עדיף שתבטל את ה wireless zero control.

לפי התיאור שלך זה נשמע כמו תקלה חומרה בכרטיס..אם יש לך אחריות תמיד מומלץ לעבור בדיקת מעבדה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, הנה כמה עדכונים בנושא:

התקשרו אליי מ-D-Link ישראל (אחרי שפניתי אליהם במייל). ניסו לעזור, לא הצליחו ואמרו לי שהכרטיס כנראה פגום.

בינתיים, אני החלפתי בין המקומות של הציוד. הראוטר יחד עם המודם ADSL עברו אל החדר של אחי וחוברו עם כרטיס רשת חוטי, והציוד האלחוטי עבר אליי.

בינתיים יש גם רשת, וגם אינטרנט בשני המחשבים.

המהירות סבירה יחסית. העברתי קובץ של 700 מגה ממחשב אחד לשני וזה לקח כ-6 דקות. מבחינתי זה מספק כיוון שאני לא מתכוון להעביר כמות גדולה של קבצים בין המחשבים. והמהירות הזו מספיקה ביותר לשיתוף אינטרנט, ולמשחקים בין שני המחשבים.

תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs:

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים