עבור לתוכן

התקנת מחשב שישמש אך ורק כפיירוואל ל-2 מחשבים. שאלות בפנים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי מחשב פנטיום 2 ישן של Packer-Bell עם מסך CRT שגם הוא מאותה החברה.

יש לי בבית מחשב PC רגיל ומחשב נייד של IBM.

שני המחשבים מחוברים לנתב/מודם HomePortal 1000SW של 2Wire.

המחשב הנייד באמצעות כרטיס רשת אלחוטי של D-link מדגם DWL-650+. (בקשר לדגם שימו לב שהפלוס הוא אחרי המספר 650).

המחשב PC הרגיל מחובר באמצעות כרטיס רשת (אני חושב 10/100) רגיל למודם/נתב באופן ישיר.

מה שאני חשבתי זה לקחת הפנטיום 2 הישן, להתקין עליו מערכת אבטחה של לינוקס כדוגמת: Sentry Firewall (הבנתי שהיא גירסת הפצה חיב ולכן לא מומלצת...) והוא ישמש כשרת פיירוואל.

עכשיו אני צריך הדרכה מאנשים שיש להם ידע. איך אני עושה דבר כזה? במיוחד כאשר יש תצורה אלחוטית וקווית כאחד...

חשבתי אולי לקחת את קו ה-ADSL, לחבר לשרת/פיירוואל וממנו אל הנתב/מודם. האם זה אפשרי?

אם מישהו יכול להמליץ פה על מערכת אבטחה של לינוקס אני אודה לו מאוד.

תודה רבה מראש לכולם :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי הדבר יהיה מסורבל, דבר נוסף הוא שלנתב שלך יש כבר פיירוול אם אני לא טועה.

למרות זאת, יהיה מעניין לראות מערכת כזאת, זה יעשיר את הידע שלך.

קח בחשבון שתצטרך לשים בפיירוול\ מחשב 2 כרטיסי רשת, הוא יצרוך חשמל כמו מחשב ולא כמו ראוטר כמובן, ואולי ישפר במקצת את ההגנה על הרשת שלך.

אני הייתי הופך אותו, אם כבר, לשרת קבצים מבוסס לינוקס או משהו דומה שישב בתוך הרשת ולא מחוצה לה.

פורסם
  • מחבר

לנתב שלי באמת יש פיירוואל אבל הוא פשוט מאוד ולא באמת מונע התקפות/כניסות מבחוץ.

בכל מקרה הייתי רוצה שתסביר למה נראה לך שהרעיון מסורבל?

לוקחים את הפנטיום 2, מתקינים עליו מערכת אבטחה של לינוקס, מחברים אליו את קן ה-ADSL, ממנו מוציאים קו טלפון רגיל (הקו ADSL) למודם/נתב של 2Wire ומשם הכל כרגיל.

חוצמזה הייתי רוצה שתסביר לי את הרעיון שלך - "אני הייתי הופך אותו, אם כבר, לשרת קבצים מבוסס לינוקס או משהו דומה שישב בתוך הרשת ולא מחוצה לה."

דבר אחד חשוב לי לציין:

זה לא שאני צריך סופר אבטחה והגנות מכל דבר שקיים על הרשת שלי וה-2 מחשבים.

אם זה מה שהייתי רוצה אז מזמן הייתי קונה שרת פיירוואל מ- CheckPoint, אך לא זו המטרה.

כמו שאמרת זה באמת יעשיר את הידע שלי, יתרום לשיפור האבטחה ויהיה מעניין מאוד לבנות מערכת שכזו.

יומטוב ואל תשכח להסביר את הרעיון שלך.

אני מצפה לתגובות נוספות ;)

פורסם

לנתב שלי באמת יש פיירוואל אבל הוא פשוט מאוד ולא באמת מונע התקפות/כניסות מבחוץ.

בכל מקרה הייתי רוצה שתסביר למה נראה לך שהרעיון מסורבל?

לוקחים את הפנטיום 2, מתקינים עליו מערכת אבטחה של לינוקס, מחברים אליו את קן ה-ADSL, ממנו מוציאים קו טלפון רגיל (הקו ADSL) למודם/נתב של 2Wire ומשם הכל כרגיל.

חוצמזה הייתי רוצה שתסביר לי את הרעיון שלך - "אני הייתי הופך אותו, אם כבר, לשרת קבצים מבוסס לינוקס או משהו דומה שישב בתוך הרשת ולא מחוצה לה."

דבר אחד חשוב לי לציין:

זה לא שאני צריך סופר אבטחה והגנות מכל דבר שקיים על הרשת שלי וה-2 מחשבים.

אם זה מה שהייתי רוצה אז מזמן הייתי קונה שרת פיירוואל מ- CheckPoint, אך לא זו המטרה.

כמו שאמרת זה באמת יעשיר את הידע שלי, יתרום לשיפור האבטחה ויהיה מעניין מאוד לבנות מערכת שכזו.

יומטוב ואל תשכח להסביר את הרעיון שלך.

אני מצפה לתגובות נוספות ;)

קרא את מה שכתבת - לא נראה לך טיפה קלמזי? :)

דבר שני הוא שלא ממש הבנתי לאן קו הADSL הולך. בעיקרון אתה צריך 2 כ. רשת כדי לחבר אחד למודם ADSL ואת השני ליציאת הUPLINK של הנתב. את התעבורה אמור לנטר הP2 ולהעביר מכ. הרשת הראשון לשני.........

בקשר למה שאני חשבתי לעשות - אפשר להפוך את המחשב לשרת אחסון - פשוט לאחסן בו קבצים, או שיהיה מחשב הורדות שישב בשקט בפינה ויעשה את העבודה, כך שלא יפריע לעבודה של המחשבים האחרים ברשת שלך.

אפשר גם להתקין לינוקס וליצור רשת מעורבת עם ווינדוס- ואז פשוט לעבוד גם על לינוקס, או, כמו שאמרתי להפוך אותו לשרת קבצים - רק מבוסס לינוקס.

ניתן גם לקנפג את המחשב ככה שהוא ישב בלי שום ציוד בצד, רק דלוק, ואתה תתחבר אליו בRemote Connection.

יש הרבה ואריציות מעניינות. השאלה היא מה אתה רוצה לעשות.

באמת יהיה מעניין לבנות את המערכת ולגרום לניתוב של המידע בצורה נכונה, אבל כמו שאמרת - אתה לא צריך אבטחה יוצאת דופן ולכן יספיקו בהחלט פיירוול חומרה ופיירוול תוכנה שמותקן על המחשב - שיוצרים הגנה מספיקה בהחלט.

כאמור - זאת החלטה שלך.... אז תחליט :).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים