עבור לתוכן

שאלה לגבי הסוללה של iAudio M3L

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בביקורת של הנגן iRiver H-120 מתייחס עומרי עמוס בצורה מאוד מעמיקה בכל הקשור לחיי הסוללה ולתפעולה.

iRiver החליטו להשתמש בסוללת Li-ion Polymer, המתקדמת ביותר הקיימת, וזה בהחלט יתרון מבורך.

סוללה זו אינה סובלת מתופעת "אפקט הזיכרון" (Memory Effect) הקיים בסוללות Ni-MH למשל, הגורם לכך שהטענת הסוללה לפני שהיא התרוקנה לגמרי פוגע בקיבולת הכללית שלה, ולכן דורש פריקה מלאה של הסוללה לפני הטענתה מחדש, מה שקורה בפועל במטענים של מכשירים המשתמשים בסוללות בעלי אפקט זיכרון. את ה-H-120 ניתן להטעין מחדש למצב מלא בכל זמן ללא חשש, גם לאחר 10 דקות שימוש בלבד.

כמו כן, בניגוד לסוללות Li-ion רגילות (הקיימות ב-iPod, למשל, אך גם במספר מצלמות דגיטליות וטלפונים סלולריים), אין לה סכנת התפוצצות ו\או דליפה מכיוון שאין בה אלקטרוליט (חומר מוליך הקיים בסוללות) נוזלי, אלא אלקטרוליט מוקשה בתוספת אלקטרוליט במצב ג'לי המשפר את המוליכות. בנוסף, היא גם קלה יותר מסוללת Li-ion רגילה.

עוד על סוללות Li-ion תוכלו לקרוא בעמוד הזה .

לעומת זאת, בביקות של הנגן iAudio M3L לא מוזכר הרבה על הסוללה חוץ מהדברים הכלליים.

לשאלתי,

האם הסוללה במכשיר iAudio M3L זהה לסוללה של המכשיר iRiver H-120 ואינה סובלת מ"אפקט הזיכרון"?

תודה רבה מראש לעונים!

פורסם

ההבדל הוא כאמור במשך עבודת הסוללה בין טעינות- 35 שעות

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

ושאלה בקשר לנגן: האם יש נגן אחר היום שמתעלה עליו אחרי שנתיים? מאוד חשוב לי כי אני בקרוב mp3.

פורסם

זה שמעליי: תתרגם את השאלה שלך למשהו יותר קריא ומובן.

פורסם

ושאלה בקשר לנגן: האם יש נגן אחר היום שמתעלה עליו אחרי שנתיים? מאוד חשוב לי כי אני בקרוב mp3.

מה? :s05:

והשאלה הזאת לא ממש קשורה לנושא, תפתח בבקשה ת'רד חדש עם שאלה ספציפית יותר (מה זאת אומרת "האם יש נגן שמתעלה עליו"? ברור שיש, יצרו עשרות נגנים חדשים מאז שהוא יצא. טובים יותר ויקרים יותר.. השאלה היא מה אתה רוצה.. בכל אופן - ת'רד חדש בבקשה..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים